Agencja Od kuchni świętuje podwójne urodziny
Agencja Od kuchni świętuje podwójne urodziny
Warszawska agencja kreatywna Od kuchni, specjalizująca się w obsłudze marek z sektora food, obchodzi w tym roku swój jubileusz. 5-lecie istnienia firmy zbiegło się z pierwszą rocznicą powołania projektu Food and Design – flagowej inicjatywy agencji, skierowanej do przedstawicieli branży spożywczej, FMCG i HoReCa.
Stworzenie i wprowadzenie na rynek wielu marek spożywczych, kompleksowa obsługa komunikacyjna klientów foodowych, setki sesji zdjęciowych, których efekty można było podziwiać w najbardziej poczytnych mediach lifestylowych w Polsce, a także autorski projekt kreatywny dla branży. Tak w skrócie przedstawia się podsumowanie pierwszych pięciu lat działalności agencji kreatywnej Od kuchni, która – zaczynając od dwuosobowej działalności – cieszy się dziś zespołem specjalistów z różnych dziedzin.
Zakładając agencję i Studio Od kuchni w 2018 roku, nie wiedziałam, gdzie będę z tą marką za pięć lat. Dziś z dumą patrzę na to, jak bardzo rozwinęła się w tym czasie firma, a tym samym jak znacząco poszerzyła się nasza oferta. Zaczynając od obsługi niewielkich kanałów w mediach społecznościowych, przeszliśmy do kompleksowej obsługi komunikacyjnej i strategicznej. Działamy w obszarze social mediów, PR, produkcji foto i wideo, projektowania graficznego, influencer marketingu, a teraz coraz śmielej stawiamy kroki w event managemencie – komentuje Magda Malutko, CEO agencji Od kuchni.
Wśród dotychczasowych sukcesów Od kuchni znaleźć można nie tylko owocne współprace z małymi i dużymi markami, realizacje smakowitych sesji zdjęciowych czy materiałów wideo, ale także organizację spotkań branżowych, realizację badań konsumenckich czy partnerstwa przy największych targach w Polsce.
Punktem kulminacyjnym dodatkowej działalności Od kuchni było powołanie w październiku ubiegłego roku projektu Food and Design. Pomysł opiera się na współpracy z cenionymi ekspertami z branży, a jego celem jest kreatywna edukacja na temat innowacji, trendów, marketingu czy nowości związanych z branżą spożywczą i HoReCa. Pierwsze urodziny Food and Design pokryły się ze świętowaniem 5-lecia agencji Od kuchni.
To, jak dużą pracę wykonaliśmy jako agencja na przestrzeni ostatnich pięciu lat, stało się motorem do dalszego rozwoju i dodało mi pewności, że możemy realizować naprawdę złożone projekty na europejską skalę – dodaje Magda Malutko.
Od kuchni coraz odważniej wchodzi w świat marketingu, podejmując współprace z ważnymi graczami rynkowymi. Twórczyni agencji zdradza, że wkrótce na polski rynek wprowadzą kolejną dużą markę, o której z pewnością niebawem zawrzy nie tylko w świecie internetu.

VOICE IMPACT AWARD – ogólnopolski konkurs grantowy dla dziennikarzy i studentów

Komunikacja w czasach kryzysów i zmian geopolitycznych. Jubileuszowy Kongres Public Relations

Jak skutecznie wykorzystać komunikację mobilną w biznesie?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Prawo

Trwają prace nad szczegółowymi wytycznymi dla schronów. Prowadzona jest też inwentaryzacja i ocena stanu istniejących obiektów
W MSWiA trwają prace nad rozporządzeniem, które określi m.in., jakie warunki powinny spełniać miejsca schronienia, oraz wprowadzi spójne standardy dotyczące ich organizacji i wyposażenia. Ich opracowanie wymagane jest przez ustawę o ochronie ludności i obronie cywilnej, która weszła w życie 1 stycznia br. Trwa także inwentaryzacja istniejących obiektów zbiorowej ochrony, w tym schronów. Jak podkreślają eksperci, mamy w tym obszarze wiele zaległości do nadrobienia. Problemem jest niedobór specjalistów od budowli schronowych, którzy mogliby ten proces wesprzeć i przyspieszyć.
Handel
Nowy rozdział we współpracy Wielka Brytania – Unia Europejska. Bezpieczeństwo jedną z kluczowych kwestii

19 maja odbędzie się w Londynie pierwszy od brexitu na tak wysokim szczeblu szczyt brytyjskich i unijnych przywódców. Zdaniem polskich europosłów obydwie strony dojrzały do ponownego zacieśnienia stosunków i są dla siebie kluczowymi partnerami. Rozmowy dotyczyć mają przede wszystkim zagadnień związanych z obronnością, ale także możliwości swobodnego przemieszczania się młodych ludzi. Wyzwaniem we wzajemnych relacjach wciąż są kwestie handlowe.
Transport
W Amazon pracuje ponad 750 tys. robotów. Najnowszy jest wyposażony w „zmysł” dotyku

Pierwsze roboty wyposażone w „zmysł” dotyku wykorzystywane są przez Amazon do obsługi produktów w centrach realizacji zamówień w USA i Niemczech. Roboty potrafią precyzyjnie przeszukiwać nawet ciasne przestrzenie półek w poszukiwaniu konkretnych produktów i z wyczuciem przenosić je na taśmę. Dzięki nim pracownicy nie muszą się schylać ani wspinać po drabinie w poszukiwaniu towaru. Automatyzacja wspiera też pracę kurierów. Paczki, które mają być dostarczone pod wskazany adres, podświetlane są w furgonetce na zielono, co ułatwia znalezienie właściwej przesyłki i skraca czas dostawy.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.