Dobrowolscy od Kuchni - nowa linia dań gotowych
Orchidea Creative Group
ul. Ruska 51B
50-079 Wrocław
s.makowska|grupaorchidea.pl| |s.makowska|grupaorchidea.pl
517 412 466
https://grupaorchidea.pl/
Znana z doskonałej jakości wędlin marka Dobrowolscy stworzyła linię dań gotowych „Dobrowolscy od Kuchni”. To aż pięć zupełnie nowych produktów na bazie najwyższej jakości mięsa wieprzowego, pieczonych bez dodatku oleju. Na początek warto spróbować Gołąbków siekanych z pieca, które tuż po debiucie rynkowym zostały wyróżnione Złotym Medalem XXV Międzynarodowych Targów Biznes Żywność Medycyna Auto Flota. Równie pyszne są Klopsiki mięsne, Hamburgery mięsne oraz roladki - te ostatnie są dostępne w dwóch wersjach: Roladki mięsne kebab oraz Roladki z serem i pieczarkami. Dania „Dobrowolscy od Kuchni” dedykowane są wszystkim tym, którzy w poszukiwaniu sprytnych rozwiązań sięgają po produkty zdrowe, lecz pozwalające do minimum skrócić czas spędzany w kuchni na co dzień i od święta.
Marka Dobrowolscy, do tej pory znana przede wszystkim z doskonałych wędlin, poszerza swoją ofertę o dania semi-convienience „Dobrowolscy od Kuchni”. Warto po nie sięgnąć, gdy brakuje nam czasu lub chęci na samodzielne przyrządzanie od podstaw obiadów i kolacji, ale nie chcemy rezygnować z jakości i pysznego smaku.
Dania gotowe „Dobrowolscy od Kuchni” będą stanowić wyborną podstawę rodzinnego obiadu, mogą stać się też niebanalną przekąską. Ich różnorodność gwarantuje brak nudy w kuchni. Zaskakujące smakiem i formą Gołąbki siekane z pieca z dodatkiem ryżu i kapusty idealnie skomponują się z pomidorowym lub koperkowym sosem. Inspirowane smakami Bliskiego Wschodu Roladki mięsne kebab wyróżniają się dodatkiem aromatycznej mieszanki przypraw, a Roladki mięsne z serem i pieczarkami podbiją serca miłośników bardziej tradycyjnych smaków. Hamburgery mięsne zostały stworzone jako baza szybkich sandwichy lub wyszukanych burgerów. Klopsiki mięsne z kolei będą świetnie smakować z dodatkiem kluseczek lub ziemniaczków oraz ulubionej surówki. Jedno opakowanie zawiera 2-4 porcji produktu, więc jest także przyjazne dla portfela!
Linia „Dobrowolscy od Kuchni” wyróżnia się sposobem przygotowania: produkty zostały upieczone bez dodatku oleju. – Dzięki temu mają wyjątkowo delikatny, soczysty smak i są dobrym wyborem dla osób dbających o zdrową, zróżnicowaną dietę. Przed podaniem gołąbki, roladki, hamburgery i klopsiki będą wymagały tylko kilku minut w piekarniku lub kuchence mikrofalowej - mówi Anna Burak, manager ds. produktów z firmy Dobrowolscy.
Dobrowolscy to rodzinny zakład mięsny założony w 1990 roku przez Stanisława Dobrowolskiego i jego syna Adama, zlokalizowany w Wadowicach Górnych. Specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości wędlin i dań gotowych zgodnie z mottem
„Łączymy smakiem pokolenia”. Do produkcji wykorzystuje mięso pozyskiwane z tradycyjnego chowu. Od początku współpracuje z lokalnymi hodowcami, co łączy z dbałością o środowisko naturalne. Jest firmą ze 100% polskim kapitałem, która uzyskała liczne nagrody i wyróżnienia, m.in. Podkarpacką Nagrodę Gospodarczą i certyfikaty „Przedsiębiorstwo Fair Play” oraz „Solidna Firma”. www.dobrowolscy.pl

Smak zaczyna się od mięsa

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

„Herbapol. We współpracy z naturą.”
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Bankowość

Coraz mniej kredytów bankowych płynie do polskiej gospodarki. Przed sektorem duże wyzwania związane z finansowaniem strategicznych projektów
Polskie przedsiębiorstwa w coraz mniejszym stopniu finansują się kredytem bankowym, zwłaszcza w porównaniu z rosnącym PKB. Powoduje to wysoką nadpłynność sektora bankowego. Deregulacja mogłaby pomóc w skróceniu drogi firm do finansowania bankowego, zwłaszcza że Polskę czekają ogromne wydatki na transformację energetyczną i obronność. Sektor ma bardzo dobre wyniki finansowe, co powoduje, że politycy patrzą w stronę jego zysków. Ryzyko prawne, jakim wciąż są kredyty frankowe, pociąga za sobą brak zainteresowania ze strony zagranicznych inwestorów.
Firma
Bezrobocie może zacząć rosnąć. Ochłodzenie odczuwane szczególnie w branży budowlanej i automotive

W Polsce od kilku lat stopa bezrobocia utrzymuje się poniżej 6 proc., a według metodologii unijnej jest o połowę niższa i jedna z najniższych w Unii. Pracownicy przywykli już, że sytuacja na rynku pracy jest dla nich korzystna. Jednak zaczynają się pojawiać pierwsze niepokojące sygnały zwiastujące możliwą zmianę trendu. Część branż ucierpiała np. z powodu spowolnienia w Niemczech, inne rozważają wybór innej niż Polska lokalizacji ze względu na wysokie koszty pracy czy energii. Na razie ogromnym wyzwaniem pozostaje aktywizacja osób biernych zawodowo.
Ochrona środowiska
Rozwój sztucznej inteligencji drastycznie zwiększa zapotrzebowanie na energię. Rozwiązaniem są zrównoważone centra danych

Centra danych to jeden z dynamicznie rozwijających się, ale przy tym energochłonnych sektorów gospodarki. Prognozy PMR wskazują, że do 2030 roku operatorzy w Polsce będą dysponować centrami danych o mocy przekraczającej 500 MW, co oznacza, że wzrośnie ona ponad trzykrotnie względem 2024 roku. Przyspieszona cyfryzacja i dynamiczny rozwój sztucznej inteligencji sprawiają, że w ciągu kilku następnych lat zużycie energii elektrycznej w centrach danych tylko w Europie wzrośnie o 66 proc. Dlatego coraz więcej firm sięga po zrównoważone rozwiązania i energię pochodzącą ze źródeł odnawialnych.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.