Komunikaty PR

Dobrowolscy od Kuchni - nowa linia dań gotowych

2023-01-09  |  20:30
Biuro prasowe
Kontakt
Sylwia Makowska
Orchidea Creative Group

ul. Ruska 51B
50-079 Wrocław
s.makowska|grupaorchidea.pl| |s.makowska|grupaorchidea.pl
517 412 466
https://grupaorchidea.pl/

Znana z doskonałej jakości wędlin marka Dobrowolscy stworzyła linię dań gotowych „Dobrowolscy od Kuchni”. To aż pięć zupełnie nowych produktów na bazie najwyższej jakości mięsa wieprzowego, pieczonych bez dodatku oleju. Na początek warto spróbować Gołąbków siekanych z pieca, które tuż po debiucie rynkowym zostały wyróżnione Złotym Medalem XXV Międzynarodowych Targów Biznes Żywność Medycyna Auto Flota. Równie pyszne są Klopsiki mięsne, Hamburgery mięsne oraz roladki - te ostatnie są dostępne w dwóch wersjach: Roladki mięsne kebab oraz Roladki z serem i pieczarkami. Dania „Dobrowolscy od Kuchni” dedykowane są wszystkim tym, którzy w poszukiwaniu sprytnych rozwiązań sięgają po produkty zdrowe, lecz pozwalające do minimum skrócić czas spędzany w kuchni na co dzień i od święta.

Marka Dobrowolscy, do tej pory znana przede wszystkim z doskonałych wędlin, poszerza swoją ofertę o dania semi-convienience „Dobrowolscy od Kuchni”. Warto po nie sięgnąć, gdy brakuje nam czasu lub chęci na samodzielne przyrządzanie od podstaw obiadów i kolacji, ale nie chcemy rezygnować z jakości i pysznego smaku.

Dania gotowe „Dobrowolscy od Kuchni” będą stanowić wyborną podstawę rodzinnego obiadu, mogą stać się też niebanalną przekąską. Ich różnorodność gwarantuje brak nudy w kuchni. Zaskakujące smakiem i formą Gołąbki siekane z pieca z dodatkiem ryżu i kapusty idealnie skomponują się z pomidorowym lub koperkowym sosem. Inspirowane smakami Bliskiego Wschodu Roladki mięsne kebab wyróżniają się dodatkiem aromatycznej mieszanki przypraw, a Roladki mięsne z serem i pieczarkami podbiją serca miłośników bardziej tradycyjnych smaków. Hamburgery mięsne zostały stworzone jako baza szybkich sandwichy lub wyszukanych burgerów. Klopsiki mięsne z kolei będą świetnie smakować z dodatkiem kluseczek lub ziemniaczków oraz ulubionej surówki. Jedno opakowanie zawiera 2-4 porcji produktu, więc jest także przyjazne dla portfela!

Linia „Dobrowolscy od Kuchni” wyróżnia się sposobem przygotowania: produkty zostały upieczone bez dodatku oleju. – Dzięki temu mają wyjątkowo delikatny, soczysty smak i są dobrym wyborem dla osób dbających o zdrową, zróżnicowaną dietę. Przed podaniem gołąbki, roladki, hamburgery i klopsiki będą wymagały tylko kilku minut w piekarniku lub kuchence mikrofalowej - mówi Anna Burak, manager ds. produktów z firmy Dobrowolscy.



Dobrowolscy to rodzinny zakład mięsny założony w 1990 roku przez Stanisława Dobrowolskiego i jego syna Adama, zlokalizowany w Wadowicach Górnych. Specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości wędlin i dań gotowych zgodnie z mottem
„Łączymy smakiem pokolenia”. Do produkcji wykorzystuje mięso pozyskiwane z tradycyjnego chowu. Od początku współpracuje z lokalnymi hodowcami, co łączy z dbałością o środowisko naturalne. Jest firmą ze 100% polskim kapitałem, która uzyskała liczne nagrody i wyróżnienia, m.in. Podkarpacką Nagrodę Gospodarczą i certyfikaty „Przedsiębiorstwo Fair Play” oraz „Solidna Firma”. www.dobrowolscy.pl

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Orchidea Creative Group
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Smak zaczyna się od mięsa Biuro prasowe
2024-12-30 | 15:20

Smak zaczyna się od mięsa

W nowej kampanii marketingowej firma Sokołów skupia się na wysokiej jakości swojego surowca i produktów. – W Sokołowie wiemy, że smak zaczyna się od mięsa –
Przemysł spożywczy Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?
2024-12-20 | 01:00

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

Ponad 60 proc. polskich gospodarstw domowych przyznaje, że po świętach zostaje im nadmiar jedzenia – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie sieci Netto[1]. Choć większość
Przemysł spożywczy „Herbapol. We współpracy z naturą.”
2024-12-19 | 11:27

„Herbapol. We współpracy z naturą.”

Jej założeniem jest pokazanie, że marka Herbapol, która poszczycić się może bogatą wiedzą i wieloletnim doświadczeniem w zakresie ziół i owoców, jednocześnie

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Kongres Profesjonalistów Public Relations

Polityka

Polska może się stać Doliną Krzemową Europy. Potrzeba jednak wsparcia finansowego start-upów i mocniejszej deregulacji

Polskie start-upy skoncentrowane są głównie na rozwoju nowoczesnych technologii informatycznych i cyfrowych. Wyraźny nacisk na oprogramowanie i aplikacje oraz big data i data science wskazuje na silne zainteresowanie narzędziami analitycznymi i rozwiązaniami wspierającymi transformację cyfrową w różnych branżach – wynika z raportu „Rynek start-upów w Polsce. Trendy technologiczne”, który został opracowany w 2024 roku w MRiT. Zdaniem europarlamentarzystów Polska ma szansę się stać Doliną Krzemową, jednak rozwój start-upów blokowany jest m.in. przez ograniczony dostęp do finansowania oraz niekorzystne i nadmierne regulacje.

Transport

Na półmetku wakacji ceny paliw na stacjach nie powinny się wyraźnie zmienić. Znaczące różnice między regionami i stacjami

W sierpniu ceny benzyny, oleju napędowego i autogazu powinny pozostać na poziomach z lipca – uważa ekspertka rynku z firmy Reflex. Wyższe będą zawsze na stacjach premium, tych, które oferują bogatszą ofertę dodatkową, promocje dla uczestników programu lojalnościowego, oraz w regionach, w których tradycyjnie paliwa są droższe ze względu np. na wyższą siłę nabywczą mieszkańców. Różnice mogą sięgać kilkudziesięciu groszy na litrze. Obszary, wokół których te wartości oscylują, zależą z kolei od sytuacji globalnej. Warto patrzeć na sytuację na Bliskim Wschodzie i w Ukrainie.

Polityka

A. Mularczyk (PiS): Nawiązanie poważnego dialogu z Niemcami jest konieczne nie tylko w kontekście reparacji. Powinien być podpisany traktat polsko-niemiecki

– Nie wystarczy jednorazowy gest czy inicjatywa. To musi być podjęcie dialogu, być może też przygotowanie nowej umowy bilateralnej, nowego traktatu polsko-niemieckiego, który regulowałby wszystkie obszary, które wynikały ze skutków II wojny światowej – mówi Arkadiusz Mularczyk, poseł do Parlamentu Europejskiego z PiS-u. Podkreśla, że proces ten nie będzie łatwy, bo wymaga konsekwencji i stanowczości, ale widzi szansę w prezydenturze Karola Nawrockiego, który już zadeklarował kontynuację starań w tym zakresie. Zdaniem europosła wsparciem w polsko-niemieckim dialogu może być administracja Donalda Trumpa.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.