Nowa odsłona Tchibo w Centrum Handlowym Gdynia Batory
Nowa strategia Tchibo, w której marka mocno podkreśla swoje kawowe dziedzictwo i kompetencje, właśnie zyskała kolejną odsłonę. W Centrum Handlowym Batory w Gdyni otwarto nowy lokal. To pionierski koncept, który łączy sklep z wyprowadzoną na zewnątrz lokalu strefą kawiarnianą. To pierwszy punkt Tchibo w Polsce, gdzie coffee bar funkcjonuje niezależnie od części sklepowej.
Coffee bar Tchibo w CH Batory w Gdyni zaprojektowano z myślą o stworzeniu przytulnego, a zarazem przestronnego miejsca, idealnego do spotkań towarzyskich, ale i momentów wytchnienia w pojedynkę przy filiżance ulubionej kawy. To miejsce, które warto odwiedzić zarówno w trakcie zakupów, jak i zabieganego dnia.
– Od początku 2024 roku w naszych punktach własnych realizujemy strategię skoncentrowaną na kawie, czego wyrazem jest między innymi ich kompleksowe przeformatowanie. Mamy mocny mandat, w postaci 75-letniej tradycji, do utwierdzania konsumentów w przekonaniu, że „Jak kawa, to Tchibo” – mówi Paweł Sitarski, Dyrektor Sklepów w Tchibo Warszawa. – Profesjonalna obsługa, szeroka oferta kaw, maszyn i akcesoriów, które pozwolą odtworzyć kawowe rytuały w domu, sprawią, że każdy miłośnik tego napoju poczuje się u nas odpowiednio zaopiekowany. Jednocześnie, nie zapominamy o wielbicielach naszej oferty non-food. Wierzymy, że aktualne podejście i nowy format pozwolą ugruntować pozycję Tchibo w obu sektorach.
Dzięki modernizacji lokal w CH Batory w Gdyni dołączył do funkcjonujących już według nowego konceptu placówek w CH Marcelin w Poznaniu i toruńskiej Plazie oraz przestrzeni u zbiegu Świętokrzyskiej i Nowego Światu w Warszawie.
Nowoczesny design, przytulna atmosfera
Wyspa kawiarniana zlokalizowana w CH Batory w Gdyni tworzy odrębną strefę, jednocześnie pozostając w harmonii z częścią handlową. Coffee bar charakteryzuje się nowoczesnym, minimalistycznym designem, z przewagą naturalnych materiałów, takich jak drewno. Całość uzupełniają elementy zieleni, które razem tworzą kameralną atmosferę. Stonowana kolorystyka w odcieniach beżu i brązu nawiązuje do barw kawy, podkreślając tożsamość marki.
Zmodernizowany punkt Tchibo to miejsce „2 w 1”, gdzie klienci mogą nabyć bogaty asortyment kaw ziarnistych, mielonych i rozpuszczalnych, a także specjalistyczne akcesoria do ich przyrządzania. Wsparcia w doborze kawy odpowiadającej indywidualnym preferencjom konsumentów, udzielą tam doświadczeni doradcy. Oferta obejmuje również produkty non-food, w tym odzież, wyposażenie kuchni oraz elementy dekoracji wnętrz.
Szeroka kampania promocyjna
Tchibo otwarcie nowego punktu wspiera działaniami marketingowymi, obejmującymi m.in. reklamy outdoor, aktywności w social mediach oraz współpracę z trójmiejskimi influencerami, takimi jak: Foodlovepeople, Foodie Trójmiasto i Miejsca w Gdańsku. Marka nawiązała również partnerstwa z lokalnymi instytucjami, oferując zniżki na zakupy w obu strefach lokalu.
Za strategię i egzekucję kampanii influencerskiej oraz działania reklamowe w social mediach odpowiedzialna jest agencja GoldenSubmarine.
Festiwal atrakcji, nie tylko na otwarcie
Otwarciu lokalu w nowej aranżacji towarzyszy szereg wydarzeń dla konsumentów. W dniach 12-14 września odbędzie się konkurs z atrakcyjnymi nagrodami oraz degustacja kaw. Dla pierwszych 50 osób odwiedzających sklep Tchibo każdego dnia w tym terminie przewidziano upominki, a każdy z odwiedzających będzie mógł skorzystać z 20% zniżki na cały asortyment, obejmujący zarówno produkty kawowe, jak i ofertę non-food.
Ponadto, na terenie centrum handlowego Batory można będzie spotkać hostessy zapraszające do eksploracji nowej strefy oraz odkryć punkty degustacyjne Tchibo.

Łotewski producent wysokiej jakości domów prefabrykowanych wchodzi na polski rynek

Deweloperzy ukrywają ceny mieszkań. Z troski o klientów czy swoje portfele?

Więcej przestrzeni, mniej hałasu – dlaczego Polacy coraz częściej wybierają przedmieścia?
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Konsument

Tylko 35 proc. Celów Zrównoważonego Rozwoju ONZ możliwe do osiągnięcia przed 2030 r. Potrzebna ściślejsza współpraca międzynarodowa
Jak wynika z raportu ONZ, choć w ciągu ostatniej dekady dzięki dążeniu do realizacji przyjętych celów udało się poprawić życie milionów ludzi na całym świecie, to jednak tempo zmian pozostaje zbyt wolne, by dało się je osiągnąć do 2030 roku. Postęp hamują przede wszystkim eskalacja konfliktów, zmiana klimatu, rosnące nierówności i niewystarczające finansowanie. Jak wynika ze sprawozdania Parlamentu Europejskiego, problemem jest także brak ścisłej współpracy międzynarodowej i sceptyczne podejście niektórych państw ONZ.
Przemysł spożywczy
UNICEF: Wszystkie dzieci poniżej piątego roku życia w Gazie cierpią z powodu niedożywienia. Sytuacja jest katastrofalna

Ataki Izraela na Strefę Gazy i jej izolacja doprowadziły do całkowitego załamania podstawowych usług i ograniczenia możliwości dostaw i dystrybucji pomocy humanitarnej – wskazuje UNICEF. W efekcie setki tysięcy Palestyńczyków są w sytuacji ciągłego zagrożenia życia i cierpią z powodu niedożywienia i głodu. Ta klęska dotyczy praktycznie wszystkich dzieci poniżej piątego roku życia. Konflikty są jednym z głównych przyczyn braku bezpieczeństwa żywnościowego, głodu i niedożywienia na świecie. Szczególnie dotyczy to Afryki i Azji Zachodniej.
Prawo
Branża ciepłownictwa czeka na unijną i krajową strategię transformacji. Liczy na większe fundusze i korzystne regulacje

Komisja Europejska zapowiedziała rozpoczęcie w I kwartale 2026 roku prac nad strategią dla ciepłownictwa i chłodnictwa. Nad tym strategicznym dokumentem w zakresie ciepłownictwa pracuje także polski rząd. Branża podkreśla, że obie te strategie będą miały kluczowe znaczenie dla trwającej transformacji w ciepłownictwie, czyli przyszłości ogromnych inwestycji, które czekają sektor do 2050 roku. Jednocześnie apeluje o większe wsparcie tego procesu ze środków publicznych.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.