Komunikaty PR

Sofitel Warsaw Victoria partnerem gali CCIFP „Solidarni z Ukrainą”

2022-05-25  |  15:50
Biuro prasowe
Do pobrania docx ( 0.82 MB )

Sofitel Warsaw Victoria po raz kolejny został partnerem gali Francusko-Polskiej Izby Gospodarczej CCIFP. Tegoroczna edycja wydarzenia ma charakter charytatywny i odbywa się pod hasłem „Solidarni z Ukrainą. Uroczysta gala odbędzie się 27 maja, tradycyjnie w sali balowej Sofitel Warsaw Victoria. Za ekskluzywne menu łączące nowoczesność z tradycją kulinarną odpowiada Szef Kuchni Paweł Kałuski.

 

Sofitel Warsaw Victoria, zlokalizowany w samym sercu Warszawy, przy pl. Piłsudskiego, nieopodal Teatru Wielkiego, Ogrodu Saskiego czy Zamku Królewskiego, to ikoniczne miejsce na mapie Warszawy. Jako ambasador nowoczesnego francuskiego stylu życia, hotel od wielu lat jest  organizatorem i partnerem wydarzeń promujących nadsekwańską kulturę w Polsce.

Coroczna gala CCIFP jest jednym z najważniejszych wydarzeń polsko-francuskiego biznesu, w którym uczestniczą prezesi największych firm francuskich i polskich. Wyjątkowa kolacja, atmosfera sprzyjająca nawiązywaniu kontaktów i elegancja spotkania sprawiają, że jest to jedno z najbardziej wyczekiwanych wydarzeń CCIFP. Tradycyjnie już od wielu lat wydarzenie odbywa się w prestiżowej  sali balowej Sofitel Warsaw Victoria.

W tym roku gala będzie okazją, aby w jeszcze większym stopniu zaangażować społeczność frankofońską we wsparcie dla Ukrainy i jej obywateli. Wszystko dzięki aukcji unikatowych przedmiotów, przekazanych organizatorom przez wyjątkowych ludzi świata sportu, francuskiej kuchni, artystów i firmy, które będzie można wylicytować w trakcie wieczoru. Całkowity dochód z aukcji zostanie przeznaczony na zakup karetek pogotowia dla Ukrainy, a także na pomoc ukraińskim uchodźcom realizowaną przez Polską Akcję Humanitarną.

Wieczór uświetni menu wykreowane przez znakomitego Szefa Kuchni – Pawła Kałuskiego. Przygotuje dla gości dania w nowoczesnym wydaniu, stawiając na najlepszą jakość i sezonowość produktów oraz klasykę. Wśród potraw zaplanowanych na tę specjalną okoliczność znajdują się m.in. millefeuille z marynowanymi szparagami oraz comber jagnięcy z purée pietruszkowym, wanilią i kruszonką prowansalską. Uroczystą kolację wzbogacą wyborne wina wyselekcjonowane przez uznanego sommeliera.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Problemy społeczne Finanse, obowiązki i pogoda: nowe badania pokazują, czym naprawdę stresujemy się w domu Biuro prasowe
2025-04-24 | 14:00

Finanse, obowiązki i pogoda: nowe badania pokazują, czym naprawdę stresujemy się w domu

Polacy są społeczeństwem zestresowanym. Ponad połowa martwi się z powodów finansowych, źródłem niepokoju są także sprawy bieżące oraz obowiązki związane
Problemy społeczne 878 miliardów dolarów: tyle wynosi wkład przemysłu piwowarskiego do globalnego PKB
2025-03-12 | 06:00

878 miliardów dolarów: tyle wynosi wkład przemysłu piwowarskiego do globalnego PKB

Branża browarnicza jest ważnym sektorem gospodarki światowej, który wygenerował 0,8% światowego PKB w 2023 r., czyli 878 miliardów dolarów. To więcej niż wg Banku
Problemy społeczne Światło dzienne – naturalny energetyk, który zmieni Twoje życie
2025-02-20 | 17:00

Światło dzienne – naturalny energetyk, który zmieni Twoje życie

Wyobraź sobie, że każdego ranka budzisz się wypoczęty i pełen energii. Co więcej, aby to osiągnąć nie potrzebujesz kolejnej kawy. Wystarczy naturalny, dostępny

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Kongres Rady Podatkowej

Targi Bezpieczeństwa

Handel

Ze względu na różnice w cenach surowce wtórne przegrywają z pierwotnymi. To powoduje problemy branży recyklingowej

Rozporządzenie PPWR stawia ambitne cele w zakresie wykorzystania recyklatów w poszczególnych rodzajach opakowań. To będzie oznaczało wzrost popytu na materiały wtórne pochodzące z recyklingu. Obecnie problemy branży recyklingu mogą spowodować, że popyt będzie zaspokajany głównie przez import. Dziś do dobrowolnego wykorzystania recyklatów nie zachęcają przede wszystkim ceny – surowiec pierwotny można kupić taniej niż ten z recyklingu.

Przemysł spożywczy

Rośnie presja konkurencyjna na unijne rolnictwo. Bez rekompensat sytuacja rolników może się pogarszać

Rolnictwo i żywność, w tym rybołówstwo, są sektorami strategicznymi dla UE. System rolno-spożywczy, oparty na jednolitym rynku europejskim, wytwarza ponad 900 mld euro wartości dodanej. Jego konkurencyjność stoi jednak przed wieloma wyzwaniami – to przede wszystkim eksport z Ukrainy i niedługo także z krajów Mercosur, a także presja związana z oczekiwaniami konsumentów i Zielonym Ładem. Bez rekompensat rolnikom może być trudno tym wyzwaniom sprostać.

Transport

Infrastruktury ładowania elektryków przybywa w szybkim tempie. Inwestorzy jednak napotykają szereg barier

Liczba punktów ładowania samochodów elektrycznych wynosi dziś ok. 10 tys., a tempo wzrostu wynosi ok. 50 proc. r/r. Dynamika ta przez wiele miesięcy była wyższa niż wyniki samego rynku samochodów elektrycznych, na które w poprzednim roku wpływało zawieszenie rządowych dopłat do zakupu elektryka. Pierwszy kwartał br. zamknął się 22-proc. wzrostem liczby rejestracji w ujęciu rocznym, ale kwiecień przyniósł już wyraźne odbicie – o 100 proc.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.