Komunikaty PR

Przepyszne desery na bazie lodów Jeżyki, Grześki i Śliwka Nałęczowska

2020-12-01  |  01:00
Biuro prasowe

Lody Śliwka Nałęczowska

Kremowe lody śliwkowe ze śliwkami kandyzowanymi i kawałkami czekolady z sosem ze śliwek kandyzowanych to pokusa dla amatorów wyrafinowanej słodyczy. Zmrożona wersja oryginalnych pralin Śliwka Nałęczowska obłędnie smakuje solo, jak również z dodatkami. Aby stworzyć wyśmienity deser, wystarczą sos waniliowy, dwie gałki lodów familijnych Śliwka Nałęczowska, polewa czekoladowa oraz pokrojone w drobną kostkę waniliowe wafelki.

 

Lody Jeżyki

Ciasteczkowe lody Jeżyki z sosem karmelowym w towarzystwie orzechów laskowych, chrupek ryżowych i kawałków mlecznej czekolady Goplana to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Będą jeszcze bardziej najeżone, gdy połączy się je ze słonym karmelem i ryżem preparowanym. W garnku z grubym dnem należy roztopić masło, dodać cukier, wymieszać i gotować przez kilka minut do uzyskania bursztynowego koloru. Do karmelu pozostaje dodać słodką śmietankę, sól himalajską i ryż preparowany. Rodzinne lody Jeżyki polać przestudzonym sosem karmelowym, ozdobić orzechami… i… nic więcej nie potrzeba do szczęścia!

 

Lody Grześki

Kakaowe lody Grześki to zmrożony deser na bazie prawdziwej śmietanki z czekoladą i kawałkami chrupiących wafelków. Wielbicielom Grześków i fanom mocno czekoladowych smaków przypadnie do gustu deser z dodatkiem musu na bazie czekolady gorzkiej. Czekoladę trzeba rozpuścić w kąpieli wodnej, słodką śmietankę ubić na sztywno, następnie przestudzoną czekoladę i ubitą śmietanę połączyć z jogurtem naturalnym. Mus należy przełożyć do pucharka, poczekać aż stężeje i dodać lody familijne Grześki. Całość można udekorować bitą śmietaną, startą czekoladą lub dowolnymi owocami.

 

Mrożone desery stanowią doskonałą alternatywę dla ciast. W domowych warunkach można przygotować ich niezliczone wariacje, które przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i starszym amatorom lodowych przysmaków. Warto spróbować swoich sił w tworzeniu własnych kompozycji smakowych. Satysfakcja gwarantowana ze sprawienia przyjemności sobie i najbliższym.

 

Producent: Colian Sp. z o. o.

Produkty:

Lody Śliwka Nałęczowska 500 ml, marka Śliwka Nałęczowska, cena det. ok. 14,99 zł/szt.

Lody Śliwka Nałęczowska 900 ml, marka Śliwka Nałęczowska, cena det. ok. 19,99 zł/szt.

Lody Grześki 900 ml; marka Grześki, cena det. ok. 16,99 zł/szt.

Lody Grześki 500 ml; marka Grześki, cena det. ok. 10,99 zł/szt.

Lody Jeżyki 900 ml; marka Jeżyki, cena det. ok. 19,99 zł/szt.

Lody Jeżyki 500 ml; marka Jeżyki, cena det. ok. 11,99 zł/szt.

 

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Media i PR SEO Vibes Summit ‘25 – konferencja all-inclusive o międzynarodowym zasięgu Biuro prasowe
2025-03-04 | 13:00

SEO Vibes Summit ‘25 – konferencja all-inclusive o międzynarodowym zasięgu

Wiedza, networking, relaks – to hasła przewodnie eventu w Zakopanem, czyli jednej z najważniejszych konferencji SEO w Europie, która zrzesza specjalistów
Media i PR BRAK ZDJĘCIA
2025-02-25 | 10:50

Reklama offline w erze cyfryzacji – dlaczego wciąż działa?

W czasach, gdy marketing cyfrowy zdominował strategie promocyjne wielu firm, łatwo zapomnieć o sile reklamy offline. Media społecznościowe, kampanie Google Ads czy reklamy wideo stały się nieodłącznym elementem codziennych działań
Media i PR IMM - Medialna siła marki
2025-02-04 | 11:30

Medialna siła marki – praktyczny poradnik dla PR i marketingu

Wydana przez IMM publikacja Medialna siła marki. Sprawdź, jak i dlaczego medialność wpływa na sprzedaż autorstwa Anny Sanowskiej i Roberta Sadowskiego to praktyczny przewodnik

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Prawo

Przedsiębiorcy apelują o deregulację i stabilny system podatkowy. Obecne przepisy są szczególnie uciążliwe dla małych i średnich firm

Deregulacja pozostaje jednym z najważniejszych wyzwań dla polskiej gospodarki. Uproszczenie przepisów i zmniejszenie biurokracji to czynniki, które mogą się przyczynić do wzrostu konkurencyjności polskich przedsiębiorstw i poprawy warunków prowadzenia działalności gospodarczej – wynika z analiz Business Centre Club.  Na potrzebę deregulacji i stabilnego systemu podatkowego wskazywali przedsiębiorcy nagrodzeni w finale 32. edycji konkursu Lider Polskiego Biznesu, którego organizatorem jest Business Centre Club.

Konsument

W tym roku 70 proc. odpadów szklanych powinno trafić do recyklingu. Polska sporo poniżej tego poziomu

W Polsce co roku zbierane jest ok. 750 tys. t szkła, czyli nieco ponad połowa szklanych opakowań wprowadzonych na rynek. W dodatku 20 proc. zebranego surowca to zanieczyszczenia innymi materiałami, np. ceramiką czy porcelaną, które nie nadają się do recyklingu. Polska traci na tym ok. 400 tys. t szkła, które mogłoby zostać ponownie przetworzone i wykorzystane. Duża część tej straty to efekt nieodpowiedniej segregacji i niskiej świadomości konsumentów. Zgodnie z wymogami UE w tym roku odsetek zebranego szkła powinien sięgnąć 70 proc.

Firma

Coraz więcej firm decyduje się na automatyzację procesów. Zwroty z inwestycji są możliwe już w ciągu kilku miesięcy

Chociaż odsetek firm wdrażających automatyzację rośnie, to wciąż wiele przedsiębiorstw nie wie, czym ten proces jest i jakie się z nim wiążą korzyści. Tymczasem badania rynkowe wskazują, że przedsiębiorstwa inwestujące w obszar automatyzacji i sztucznej inteligencji są bardziej efektywne i osiągają lepsze wyniki, a zwrot z inwestycji możliwy jest już w ciągu pierwszych kilku miesięcy od wdrożenia. – Warunkiem jest jednak wybór właściwego procesu do zautomatyzowania i odpowiednie przygotowanie go do tej zmiany – podkreślają eksperci platformy FlowDog.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.