True Italian Taste – prawdziwe włoskie smaki
True Italian Taste – prawdziwe włoskie smaki
W ramach projektu True Italian Taste w czwartek 15 września 2022 w Hotelu Warszawa odbędzie się event Authentic Italian Table.
Dzień rozpoczną 3 wyjątkowe seminaria degustacyjne, w których wezmą udział zaproszeni przedstawiciele mediów. Pierwsza degustacja dedykowana będzie serowi Parmigiano Reggiano DOP* o 5 różnych czasach dojrzewania (24, 36, 48, 60 i 100 miesięcy). Następnie odbędzie się degustacja szynki Prosciutto di Parma DOP (3 różne stadia dojrzewania) w połączeniu z winem Lambrusco. Seminaria zakończy degustacja czarnej i białej trufli. Każdej degustacji towarzyszyć będzie prezentacja najważniejszych cech produktów, unikatowych metod produkcji oraz roli certyfikacji europejskiej.
Wieczorem odbędzie się uroczysta kolacja, podczas której serwowane będą dania z wykorzystaniem włoskich produktów, przygotowane na tę okazję przez szefa kuchni restauracji Hotelu Warszawa Darka Barańskiego. Wśród zaproszonych gości znajdą się: importerzy, dystrybutorzy, menedżerowie zakupów sieci hotelowych i sklepów specjalistycznych, szefowie kuchni, restauratorzy, dziennikarze branżowi, blogerzy oraz liderzy opinii.
Projekt True Italian Taste jest finansowany przez włoski rząd, promowany przez Assocamerestero oraz Włoską Izbę Przemysłowo-Handlową w Polsce w celu ochrony oraz promocji wartości autentycznych, włoskich produktów spożywczych na całym świecie. True Italian Taste jest częścią programu The Extraordinary Italian Taste.
* Denominazione di Origine Protetta, czyli Chroniona Nazwa Pochodzenia

Potrzebujesz dofinansowania do protezy lub rehabilitacji? Fundacja Poland Business Run szuka beneficjentów!

Rynek pracy w Polsce 2025: gdzie szukać pracy i jak zwiększyć swoje szanse na sukces?

Business Centre Club po raz 32. docenił firmy spełniające najwyższe standardy w biznesie
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Ochrona środowiska

Zielona transformacja wiąże się z dodatkowymi kosztami. Mimo to firmy traktują ją jako szansę dla siebie i Europy
Bez zaangażowania największych firm, które ograniczają własny ślad węglowy, będzie trudno o transformację energetyczną. Jak wynika z danych Europejskiego Banku Inwestycyjnego, w ubiegłym roku 61 proc. przedsiębiorstw z UE zainwestowało w walkę ze zmianą klimatu. Choć z tymi inwestycjami wiążą się zwykle ogromne koszty, część firm traktuje je jako szansę na podniesienie swojej konkurencyjności. Wśród znaczących korzyści podnoszą też kwestię zmniejszania zależności od dostaw surowców energetycznych z innych krajów.
Prawo
Rolnicy z Wielkopolski i Opolszczyzny protestują przeciwko likwidacji ich miejsc pracy. Minister rolnictwa deklaruje szukanie rozwiązań

W czwartek 24 kwietnia pracownicy towarowych gospodarstw rolnych z województw wielkopolskiego i opolskiego protestowali przed Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi w Warszawie. To już kolejny – po poznańskim – protest, który ma zwrócić uwagę na opieszałość urzędników w związku z zagospodarowaniem zwracanych do Zasobu Skarbu Państwa dzierżawionych gruntów, na których dziś prowadzona jest działalność rolnicza. Minister Czesław Siekierski przyjął delegację pracowników, która przekazała petycję z postulatami wymagającymi pilnych działań urzędniczych.
Prawo
W połowie maja pierwszym pakietem deregulacyjnym zajmie się Senat. Trwają prace nad drugim pakietem

Zgodnie z zaplanowanym porządkiem obrad na posiedzeniu 14–15 maja Senat zajmie się pierwszym pakietem deregulacyjnym, przygotowanym przez Ministerstwo Rozwoju i Technologii. Przyjęty w ubiegłym tygodniu przez Sejm dokument zawiera około 40 rozwiązań, które mają ułatwić prowadzenie biznesu. W ciągu kilku miesięcy efekty mają być odczuwalne dla przedsiębiorców. Jednocześnie trwają już prace nad kolejnymi propozycjami deregulacyjnymi.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.