Komunikaty PR

Góralska Tradycja z nowym szefem kuchni

2020-07-15  |  15:30
Biuro prasowe
Kontakt
KAROLINA SIUDYŁA
MAGNIFICO MARKETING&PR CONSULTANTS

WAŁ MIEDZESZYŃSKI 608a
03-988 WARSZAWA
karolina|magnifico.com.pl| |karolina|magnifico.com.pl
609776612
www.magnifico.com.pl

Kulinarna duma Zakopanego – restauracja Góralska Tradycja, wraz z początkiem lipca na nowo powitała miłośników niezwykłych smaków. Co więcej, wraz z ponownym otwarciem zmienił się także szef kuchni. Od lipca nad kulinarnymi doznaniami gości sprawował pieczę będzie Grzegorz Miśta.

Restauracja Góralska Tradycja może poszczycić się nowym szefem kuchni. O kulinarne doznania miłośników góralskich smaków dbać będzie pochodzący z Zawiercia Grzegorz Miśta, który zdobywał swoje piętnastoletnie doświadczenie w najlepszych restauracjach i hotelach w Polsce.  Jego autorskie dania są urozmaicone, bogate w kolory, smaki i aromaty, a przy tym elegancko i nowocześnie podane. W swojej kuchni wykorzystuje przepisy będące kwintesencją polskiej tradycji kulinarnej. 

W nowym menu znajdzie się mnóstwo ciekawych propozycji. Przykładem jest niesłusznie zapomniany gołąb podany z grasicą, moskolem, paloną marchewką, szalotką i boczniakiem – mięso bardzo delikatne, z niewielką zawartością tłuszczu. Wśród dań głównych na wyróżnienie zasługuje jesiotr z puree z kopru włoskiego, z pieczonym batatem i pieczoną kiszoną kapustą. Zwieńczeniem posiłku będzie idealny sernik z koziego sera, który zmieni nasze wyobrażenia o tym tradycyjnym deserze. Grzegorz Miśta od lat jest wyróżniany przez słynny, żółty przewodnik Gault&Millau, który podkreśla znakomitość stworzonych przez niego potraw. Co więcej, jest także finalistą wielu konkursów kulinarnych. Wśród nich m.in. Arte Culinaria Italiana (2 miejsce), CHEF Culinary Cup 2016 (1 miejsce), CHEF Culinary Cup 2018, Kulinarne Mistrzostwa Polski by Robert Sowa (2 miejsce), Festiwal Kuchni Dworskiej w Dubiecku, Ogólnopolski Festiwial Kulinarny Borów Dolnośląskich „Ale Pasztet”, Mistrzostwa Polski w podawaniu Baraniny oraz Festiwal Kuchni Zbójnickiej.

Góralska Tradycja to miejsce zachwycające wspaniałą kuchnią, a także wyjątkowym wnętrzem inspirowanym  zakopiańskim stylem Stanisława Witkiewicza. Każdy element wystroju jest tu dopracowanym dziełem sztuki stworzonym przez rzemieślników z Podhala, od lat związanych z góralską sztuką i rzemiosłem. Całości dopełnia zapierający dech w piersiach widok na panoramę Tatr.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: MAGNIFICO MARKETING&PR CONSULTANTS
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Turystyka Mateusz Waligóra przejechał zimą pustynię Gobi na rowerze. Samotnie. Biuro prasowe
2025-03-19 | 12:00

Mateusz Waligóra przejechał zimą pustynię Gobi na rowerze. Samotnie.

Mateusz Waligóra, znany polski podróżnik i eksplorator, dokonał kolejnego niezwykłego wyczynu – przejechał zimą mongolską część pustyni Gobi na rowerze.
Turystyka Mercure Szczyrk Resort prezentuje ofertę na Wielkanoc
2025-02-24 | 10:50

Mercure Szczyrk Resort prezentuje ofertę na Wielkanoc

Wielkanoc w górach zapowiada się nader ciekawie. Otwarty we wrześniu 2024 roku hotel Mercure Szczyrk Resort zaprasza na niezapomniane wrażenia i błogi relaks w samym
Turystyka Tanim samolotem nad polskie morze, jezioro i w góry?
2024-12-12 | 12:20

Tanim samolotem nad polskie morze, jezioro i w góry?

To będzie hit wakacji 2025. Kołobrzeg, Świnoujście, Hel, Nowy Targ, Wałcz. To tylko niektóre lokalizacje, do których możemy dolecieć tak zwanym samolotem na żądanie. Przy

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Szkolenie Online IMM

Prawo

UE lepiej przygotowana na reagowanie na klęski żywiołowe. Od czasu powodzi w Polsce pojawiło się wiele usprawnień

Na tereny dotknięte ubiegłoroczną powodzią od rządu trafiło ponad 4 mld zł. Pierwsze formy wsparcia, w tym zasiłki, pomoc materialna czy wsparcie dla przedsiębiorców, pojawiły się już w pierwszych dniach od wystąpienia kataklizmu. Do Polski ma też trafić 5 mld euro z Funduszu Spójności UE na likwidację skutków powodzi. Doświadczenia ostatnich lat powodują, że UE jest coraz lepiej przygotowana, by elastycznie reagować na występujące klęski żywiołowe.

Prawo

Rzecznik MŚP: Obniżenie składki zdrowotnej to nie jest szczyt marzeń. Ideałem byłby powrót do tego, co było przed Polskim Ładem

Podczas najbliższego posiedzenia, które odbędzie się 23 i 24 kwietnia, Senat ma się zająć ustawą o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych. Zakłada ona korzystne zmiany w składkach zdrowotnych płaconych przez przedsiębiorców. Rzecznik MŚP apeluje do izby wyższej i prezydenta o przyjęcie i podpisanie nowych przepisów. Pojawiają się jednak głosy, że uprzywilejowują one właścicieli firm względem pracowników, a ponadto nie podlegały uzgodnieniom, konsultacjom i opiniowaniu.

Handel

Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.