Komunikaty PR

Grano Apartments Old Town oficjalnie otwarte

2020-08-20  |  12:00

Nowo otwarty kompleks apartamentów mieści się przy ul. Pszennej na gdańskiej Wyspie Spichrzów. Lokalizacja tuż obok Starego Miasta zapewnia bezpośredni dostęp do licznych miejsc rozrywki i kultury. Na wyciągnięcie ręki znajdują się najbardziej znane atrakcje turystyczne miasta, takie jak Długi Targ, Filharmonia Bałtycka, Teatr Szekspirowski, Fontanna Neptuna czy zabytkowy dźwig portowy – Żuraw. Brzegiem Motławy przebiegają przepiękne trasy spacerowe i joggingowe. Urokliwa Wyspa Spichrzów to wyjątkowa miejska enklawa i jedna z najmodniejszych części Gdańska. Dzięki znajdującym się na niej imponującym spichlerzom stanowiła niegdyś istotny punkt na handlowej mapie. Po latach zapomnienia odzyskuje dziś dawny blask, a w następstwie licznych inwestycji zachwyca bogatą, elitarną ofertą noclegową i rozrywkową. Z ciekawą historią Wyspy związany jest charakterystyczny wygląd budynku, w którym mieści się kompleks. Strzelista bryła to hołd oddany oryginalnej zabudowie tego miejsca i dawnym spichlerzom.

 

Grano Apartments Old Town to część gdańskiej sieci obiektów turystycznych Grano Hotels. Należą do niej również trzygwiazdkowy Hotel Number One i zlokalizowany przy nim kompleks Grano Apartments Nowa Motława oraz czterogwiazdkowy Hotel Grano. Wszystkie znajdują się na Wyspie Spichrzów.

 

Goście nowego obiektu Grano Hotels mogą korzystać z bogatej oferty udogodnień dostępnych w sąsiednim Hotelu Grano – strefy SPA z sauną i jacuzzi, basenu czy autorskiej restauracji “Młyn” serwującej dania kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu. Korzystający z noclegów w kompleksie będą mogli równie swobodnie korzystać z udogodnień zlokalizowanych w pobliskim Hotelu Number One, w którym również zaprojektowano strefę SPA, basen i restaurację “Mamma Mia Zielona Pietruszka”. Grano Apartments Old Town wyróżnia także dostęp do recepcji czynnej całą dobę, która gwarantuje podróżnym wygodę.

 

Grano Apartments Old Town to świetny wybór dla osób ceniących komfort i nowoczesny design. Każdy z apartamentów został zaprojektowany tak, aby spełniać najwyższe wymagania gości, a jednocześnie zaskakiwać oryginalnym, niepowtarzalnym wnętrzem. Do dyspozycji osób korzystających z lokali pozostaje wygodny aneks kuchenny, który pozwala na samodzielne przygotowanie posiłków. W obiekcie można skorzystać także z pobytów z wyżywieniem.

 

Nasz nowy obiekt to połączenie luksusowego noclegu z atrakcyjną lokalizacją. Gościom oferujemy rzadko spotykaną możliwość pobytu w apartamentach w wysokim standardzie, wyposażonych w aneks kuchenny, a jednocześnie z dostępem do prestiżowej strefy SPA, która pozwoli w pełni zrelaksować się podczas wyjazdu urlopowego bądź podróży służbowej - mówi Arkadiusz Skobrosz, dyrektor generalny Hotelu Grano.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Lark Promotion
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Turystyka Polacy rezerwują wczasy na ostatnią chwilę Biuro prasowe
2025-06-05 | 12:20

Polacy rezerwują wczasy na ostatnią chwilę

Z najnowszych badań serwisu turystycznego e-wczasy.pl wynika, że w 2025 roku Polacy coraz częściej odkładają planowanie wakacji na ostatnią chwilę. Ten trend potwierdzają
Turystyka Mateusz Waligóra przejechał zimą pustynię Gobi na rowerze. Samotnie.
2025-03-19 | 12:00

Mateusz Waligóra przejechał zimą pustynię Gobi na rowerze. Samotnie.

Mateusz Waligóra, znany polski podróżnik i eksplorator, dokonał kolejnego niezwykłego wyczynu – przejechał zimą mongolską część pustyni Gobi na rowerze.
Turystyka Mercure Szczyrk Resort prezentuje ofertę na Wielkanoc
2025-02-24 | 10:50

Mercure Szczyrk Resort prezentuje ofertę na Wielkanoc

Wielkanoc w górach zapowiada się nader ciekawie. Otwarty we wrześniu 2024 roku hotel Mercure Szczyrk Resort zaprasza na niezapomniane wrażenia i błogi relaks w samym

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Kongres Rady Podatkowej

Targi Bezpieczeństwa

Handel

Ze względu na różnice w cenach surowce wtórne przegrywają z pierwotnymi. To powoduje problemy branży recyklingowej

Rozporządzenie PPWR stawia ambitne cele w zakresie wykorzystania recyklatów w poszczególnych rodzajach opakowań. To będzie oznaczało wzrost popytu na materiały wtórne pochodzące z recyklingu. Obecnie problemy branży recyklingu mogą spowodować, że popyt będzie zaspokajany głównie przez import. Dziś do dobrowolnego wykorzystania recyklatów nie zachęcają przede wszystkim ceny – surowiec pierwotny można kupić taniej niż ten z recyklingu.

Przemysł spożywczy

Rośnie presja konkurencyjna na unijne rolnictwo. Bez rekompensat sytuacja rolników może się pogarszać

Rolnictwo i żywność, w tym rybołówstwo, są sektorami strategicznymi dla UE. System rolno-spożywczy, oparty na jednolitym rynku europejskim, wytwarza ponad 900 mld euro wartości dodanej. Jego konkurencyjność stoi jednak przed wieloma wyzwaniami – to przede wszystkim eksport z Ukrainy i niedługo także z krajów Mercosur, a także presja związana z oczekiwaniami konsumentów i Zielonym Ładem. Bez rekompensat rolnikom może być trudno tym wyzwaniom sprostać.

Transport

Infrastruktury ładowania elektryków przybywa w szybkim tempie. Inwestorzy jednak napotykają szereg barier

Liczba punktów ładowania samochodów elektrycznych wynosi dziś ok. 10 tys., a tempo wzrostu wynosi ok. 50 proc. r/r. Dynamika ta przez wiele miesięcy była wyższa niż wyniki samego rynku samochodów elektrycznych, na które w poprzednim roku wpływało zawieszenie rządowych dopłat do zakupu elektryka. Pierwszy kwartał br. zamknął się 22-proc. wzrostem liczby rejestracji w ujęciu rocznym, ale kwiecień przyniósł już wyraźne odbicie – o 100 proc.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.