Komunikaty PR

Wiosenne nowości WSP „Społem”

2024-05-08  |  01:00
Biuro prasowe

Na sklepowe półki trafiły dwa nowe sosy produkowane przez WSP „Społem”. Sos Kielecki prażona cebulka oraz Sos Kielecki sałatkowy z oliwkami idealnie komponują się z sezonowymi potrawami takimi, jak świeże warzywa czy dania z grilla. To propozycje dla tych, którzy szukają jakości, dobrego składu, ale też nieoczywistych połączeń smakowych.

Do potraw z grilla i nie tylko

Sos Kielecki prażona cebulka to gęsty, lekko pikantny, kremowy sos o wyrazistym smaku prażonej cebulki. Ten wyjątkowy dodatek zachwyci wszechstronnym zastosowaniem. Pasuje idealnie do dań z grilla zarówno tych mięsnych, jak i warzywnych. Świetnie komponuje się z różnymi rodzajami serów, burgerami czy innymi street food’owymi klasykami, jak hot dogi czy zapiekanki. Doda także unikalnego i aromatycznego wykończenia potrawom kuchni azjatyckiej. Warto zaserwować go również  do pieczonych ziemniaków, zarówno tych z piekarnika, jak i ogniska. Sos o smaku prażonej cebulki dołączył do serii Kielecki FOOD TRUCK. Jej graficznymi wyróżnikami są: nowoczesna, intrygująca szata graficzna i poręczne, plastikowe opakowania.

Smak włoskiego lata zaklęty w sałatce

Sos Kielecki sałatkowy z oliwkami to połączenie aksamitnej konsystencji tradycyjnego sosu majonezowego z wyczuwalnymi kawałkami zielonych oliwek, które nadają mu świeżości i wyjątkowego smaku. Stanowi idealne dopełnienie letnich potraw, szczególnie sałatek. Podstawą tego dania są najwyższej jakości świeże warzywa, które polane sosem sałatkowym z oliwkami nabiorą oryginalnego włoskiego charakteru. Produkt doskonale komponuje się również z serami i wędlinami, a także wzbogaca i uzupełnia smak grillowanych ryb, mięs oraz warzyw. Kulinarnych możliwości z  jego wykorzystaniem jest wiele.

Wiosną, kiedy w naszych ogródkach, na rynkach oraz w sklepach pojawiają się sezonowe warzywa możemy próbować sprawdzonych i nowych przepisów na różnego rodzaju sałatki, a dzięki Sosowi Kieleckiemu z oliwkami każdą z nich wzbogacić o nieoczywisty włoski, akcent.

Sos Kielecki prażona cebulka dostępny jest w gramaturze 450 g.

Sos Kielecki sałatkowy dostępny jest w gramaturze 180 g.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Tetra Pak redukuje emisje GHG w całym łańcuchu wartości o 20% Biuro prasowe
2024-07-05 | 11:00

Tetra Pak redukuje emisje GHG w całym łańcuchu wartości o 20%

Tetra Pak zaprezentowała Raport zrównoważonego rozwoju za rok 2023, który podsumowuje postępy firmy w realizacji celów w tym zakresie. Opublikowany po raz 25. dokument
Przemysł spożywczy Monster Munch z loterią - Rower Dobry Dla Ducha!
2024-07-02 | 08:00

Monster Munch z loterią - Rower Dobry Dla Ducha!

Monster Munch ogłasza start wyjątkowej loterii, której motywem przewodnim jest promowanie bezpiecznej jazdy na rowerze oraz korzyści płynących z kolarstwa. Do wygrania są
Przemysł spożywczy Wakacyjne odchudzanie - jak utrzymać motywację podczas zrzucania kilogramów?
2024-06-25 | 23:20

Wakacyjne odchudzanie - jak utrzymać motywację podczas zrzucania kilogramów?

Zapewne myślami jesteś już na wakacjach w nadmorskim kurorcie, ale sporym wyzwaniem wydaje się utrzymanie zdrowej diety podczas błogiego lenistwa na all inclusive. Ale jak tu nie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Konkurs Polskie Branży PR

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Finanse

Sektor finansowy walczy o pracowników. Coraz ważniejsze stają się kompetencje technologiczne

W Polsce 66 proc. organizacji ma trudności w obsadzaniu wakatów nowymi pracownikami o pożądanych kompetencjach. Największe problemy z rekrutacją ma branża finansów i nieruchomości (74 proc.) – wynika z raportu ManpowerGroup „Niedobór talentów”. Wśród najbardziej pożądanych umiejętności są te, które wiążą się z rozwojem technologii. Z jednej strony potrzebna jest chęć pracowników do samorozwoju, by nadążać za trendami, z drugiej – sami pracodawcy muszą ich do tego zachęcać i motywować. To jedno z wielu wyzwań stojących przed firmami.

Ochrona środowiska

Regulacje dotyczące zrównoważonego rozwoju będą dużym wyzwaniem dla biznesu. Firmy potrzebują dużego wsparcia od państwa

W związku z koniecznością wdrażania ESG firmy potrzebują dużego wsparcia zarówno edukacyjnego, merytorycznego, jak i finansowego. Dostosowanie się do wymogów prawnych w tym obszarze jest bowiem dla biznesu, szczególnie małego i średniego, dużym wyzwaniem. Warto jednak wykorzystać ten czas na niezbędne przygotowania i zyskanie przewag konkurencyjnych. Może temu służyć ścisła współpraca z dużymi kontrahentami, którzy są bardziej zaawansowani we wdrażaniu zasad zrównoważonego rozwoju. – Pomoc jest zdecydowanie potrzebna ze strony państwa – ocenia Marta Wrembel, wiceprezeska ESG Impact Network.

Transport

Wymiana oświetlenia w stolicy na ostatniej prostej. Zwrot z inwestycji już widać na rachunkach za prąd

Zamiast żółtego lub pomarańczowego światła z sodowych latarni w stolicy coraz częściej spotykamy jasne oświetlenie LED. Do tej pory udało się wymienić ponad 60 tys. opraw, a cały proces ma się zakończyć na przełomie tego i przyszłego roku. Zarząd Dróg Miejskich w Warszawie przekonuje, że inwestycja w wymianę opraw świetlnych pozwala ograniczyć zużycie prądu nawet o dwie trzecie w porównaniu do starych lamp. Oszczędności, jakie wygenerował ratusz, już sięgają wielu milionów złotych.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.