Wiosenne nowości WSP „Społem”
Soul&Mind
ul. Grudzieniec 102b
60-621 POZNAŃ
ewa.kawiecka|soulandmind.pl| |ewa.kawiecka|soulandmind.pl
+ 48 664979170
https://www.soulandmind.pl/
Na sklepowe półki trafiły dwa nowe sosy produkowane przez WSP „Społem”. Sos Kielecki prażona cebulka oraz Sos Kielecki sałatkowy z oliwkami idealnie komponują się z sezonowymi potrawami takimi, jak świeże warzywa czy dania z grilla. To propozycje dla tych, którzy szukają jakości, dobrego składu, ale też nieoczywistych połączeń smakowych.
Do potraw z grilla i nie tylko
Sos Kielecki prażona cebulka to gęsty, lekko pikantny, kremowy sos o wyrazistym smaku prażonej cebulki. Ten wyjątkowy dodatek zachwyci wszechstronnym zastosowaniem. Pasuje idealnie do dań z grilla zarówno tych mięsnych, jak i warzywnych. Świetnie komponuje się z różnymi rodzajami serów, burgerami czy innymi street food’owymi klasykami, jak hot dogi czy zapiekanki. Doda także unikalnego i aromatycznego wykończenia potrawom kuchni azjatyckiej. Warto zaserwować go również do pieczonych ziemniaków, zarówno tych z piekarnika, jak i ogniska. Sos o smaku prażonej cebulki dołączył do serii Kielecki FOOD TRUCK. Jej graficznymi wyróżnikami są: nowoczesna, intrygująca szata graficzna i poręczne, plastikowe opakowania.
Smak włoskiego lata zaklęty w sałatce
Sos Kielecki sałatkowy z oliwkami to połączenie aksamitnej konsystencji tradycyjnego sosu majonezowego z wyczuwalnymi kawałkami zielonych oliwek, które nadają mu świeżości i wyjątkowego smaku. Stanowi idealne dopełnienie letnich potraw, szczególnie sałatek. Podstawą tego dania są najwyższej jakości świeże warzywa, które polane sosem sałatkowym z oliwkami nabiorą oryginalnego włoskiego charakteru. Produkt doskonale komponuje się również z serami i wędlinami, a także wzbogaca i uzupełnia smak grillowanych ryb, mięs oraz warzyw. Kulinarnych możliwości z jego wykorzystaniem jest wiele.
Wiosną, kiedy w naszych ogródkach, na rynkach oraz w sklepach pojawiają się sezonowe warzywa możemy próbować sprawdzonych i nowych przepisów na różnego rodzaju sałatki, a dzięki Sosowi Kieleckiemu z oliwkami każdą z nich wzbogacić o nieoczywisty włoski, akcent.
Sos Kielecki prażona cebulka dostępny jest w gramaturze 450 g.
Sos Kielecki sałatkowy dostępny jest w gramaturze 180 g.

Smak zaczyna się od mięsa

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

„Herbapol. We współpracy z naturą.”
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Polityka

Firmy dzierżawiące grunty od Skarbu Państwa muszą zwrócić majątek rolny. Zagrożony jest też wspierany przez nich ośrodek rehabilitacyjny
Działalność ośrodka rehabilitacji dla dzieci z niepełnosprawnościami w Głubczycach, w województwie opolskim, jest zagrożona, o czym alarmuje Stowarzyszenie „Tacy Sami”. Zagrożenie jest konsekwencją restrukturyzacji spółki Top Farms Głubczyce, która jest jednym z największych pracodawców w okolicy i od lat wspiera działalność stowarzyszenia. Rolnicza spółka nie wie, jakie będą dalsze losy dzierżawionych do tej pory przez nią ziem, które w listopadzie br. muszą wrócić do Zasobu Skarbu Państwa. Zarząd spółki od wielu miesięcy apeluje do Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa o wiążące decyzje w sprawie powołania Ośrodków Produkcji Rolniczej, które miałyby powstać na zwróconych gruntach, oraz kryteriów wyboru ich nowych dzierżawców.
Bankowość
Polskie kredyty hipoteczne wciąż jednymi z najdroższych w Europie. Zdaniem członka RPP odgórne ograniczanie marż banków się nie sprawdzi

Hipoteki w Polsce, co podkreśla też wielu polityków, należą do najdroższych w Europie. To nie tylko kwestia wysokości stóp procentowych, ale też marży banku. Zdaniem członka RPP prof. Ireneusza Dąbrowskiego jest tylko możliwość wpływania na ten pierwszy czynnik, bo regulacyjne ograniczenie wysokości marży byłoby trudne do wdrożenia.
Ochrona środowiska
Budowa morskich farm wiatrowych w Polsce szansą na kilkadziesiąt tysięcy nowych miejsc pracy. Wciąż brakuje jednak wykwalifikowanych pracowników

W Krajowym Planie w dziedzinie Energii i Klimatu rząd przewiduje zainstalowanie do 2030 roku około 5,9 GW w morskich farmach wiatrowych i kolejnych 12 GW w ciągu następnej dekady. Offshore ma być istotnym filarem dekarbonizacji krajowej gospodarki. Realizowane przez polskie spółki wraz z partnerami zagranicznymi projekty tzw. fazy I nabierają tempa i wkraczają w etap budowy infrastruktury na lądzie. Wśród wyzwań, które czekają wykonawców, jest m.in. brak pracowników z branży offshore. Pomocne może być ściąganie do kraju Polaków, którzy pracują na zagranicznych projektach morskich.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.