Komunikaty PR

AWOKADO - Cudowny owoc, nasycony po brzegi super wartościami dla naszego ciała.

2020-05-21  |  01:00
Biuro prasowe

Dlaczego ważne jest aby spożywać awokado?

Nasze ciało potrzebuje bardzo dużo potasu - około 4700 g dziennie. W jednym awokado znajduje się aż 800 g potasu. Jest go 2 razy więcej niż w bananach.

Awokado jest również źródłem najzdrowszych tłuszczy jakie możemy spożywać. Jest to wspaniały tłuszcz, który nasze ciało uwielbia, pomaga wątrobie i całemu naszemu organizmowi. Zamiast jeść tłuszcze zwierzęce, spożywajmy awokado.  Zawiera mnóstwo witaminy C, witaminy K, witaminy E i witaminy A. Awokado ma również specjalny związek, który pomaga pobierać witaminę A z innych warzyw i owoców. Jest to naprawdę cudowny owoc. Zawiera również mnóstwo magnezu, witaminę B. Często nas pytacie jak zregenerować nadnercza, które są wykończone przez picie kawy, stres itd.? Co można zrobić? Odpowiedź brzmi: Awokado! Ma mnóstwo witaminy B5, która uspokaja nadnercza i pomaga w ich prawidłowym funkcjonowaniu. Awokado pomocne jest również na problemy z układem krwionośnym. Jedzmy codziennie chociaż jedno awokado, a nie będziemy mieli takich problemów.

W jaki sposób jeść awokado?

Awokado dobre jest do jedzenia, kiedy jest miękkie i można w nim lekko ugiąć palce. Kiedy jest twarde to jest gorzkie  i niedojrzałe. Warto kupić sobie awokado na kilka dni. Trochę tych twardszych, które dojrzeją w domu i trochę miększych. U nas najbardziej sprawdził się taki sposób jedzenia awokado, że kroimy je na pół wzdłuż pestki w środku. Wyciągamy pestkę (którą również można zamienić na cudowny pokarm). Jeżeli chcesz awokado pokroić do sałatki to kroisz je w pionowe i poziome paski, a następnie wrzucasz łyżką do sałatki. Jeśli chcesz przygotować sobie jajka z awokado to przesuwasz łyżką naokoło po skórce w środku i wyciągasz.

W ten sposób masz cudowny, naprawdę smaczny posiłek. Mam nadzieję, że Cię zachęciłem do awokado. Korzystaj  z natury, która ma dla nas niesamowite rzeczy przygotowane. Wcale nie trzeba ich przetwarzać, gotować, piec, smażyć itd. Awokado ma tak niesamowity smak, że rozpływa się w ustach. 

Mam nadzieję, że się w nim zakochasz. 

 

Mariusz Budrowski to współautor projektu „Odmładzanie na Surowo” – bloga obserwowanego przez ponad 265 tys. osób na Facebooku, mającego 199 tys. subskrypcji na YT oraz 24 tys. na Instagramie. Jest też autorem bestsellera: „Surowe Zdrowie” oraz książki kulinarnej: „Na Surowo Przepisy”, a także książki dla dzieci „Wierszykowo na Surowo”. Poza tym Mariusz Budrowski to pomysłodawca programów na odchudzanie oraz festiwalu Witariada i konferencji Surowe Życie.

Dowiedz się więcej:  https://www.odmladzanienasurowo.com

 

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Zdrowie Cena zaniedbania – ile naprawdę kosztuje brak skutecznej terapii ran? Biuro prasowe
2025-05-21 | 17:00

Cena zaniedbania – ile naprawdę kosztuje brak skutecznej terapii ran?

Problem owrzodzeń przewlekłych dotyka nawet miliona Polaków – według danych z Porozumienia na rzecz Profesjonalnej Terapii Ran liczba ta wynosi od 760 tys. do 1,1 mln. Choć
Zdrowie Neurologiczne choroby rzadkie w Lublinie leczą modelowo
2025-05-15 | 17:00

Neurologiczne choroby rzadkie w Lublinie leczą modelowo

Pod hasłem „choroby rzadkie” kryje się długa lista różnych i w większości uwarunkowanych genetycznie schorzeń. – Patrząc na te choroby zbiorczo, okazuje
Zdrowie Droga Basi Gołubowskiej do diagnozy ALS i nadziei na życie
2025-05-08 | 17:00

Droga Basi Gołubowskiej do diagnozy ALS i nadziei na życie

Kampania edukacyjna „Sto żyć. ALS” Stowarzyszenia Dignitas Dolentium przedstawia poruszającą historię Barbary Gołubowskiej, pacjentki z SOD1-ALS. Stwardnienie zanikowe

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Kongres Rady Podatkowej

Targi Bezpieczeństwa

Motoryzacja

UE dąży do większej samodzielności w dostępie do surowców krytycznych. Częściowo pozyska je z recyklingu baterii

Zgodnie z aktem o surowcach krytycznych władze unijne dążą do zwiększenia niezależności w zakresie ich dostaw od Chin i innych krajów  trzecich. Do 2030 roku ze źródeł zewnętrznych ma pochodzić nie więcej niż 65 proc. rocznego zużycia każdego z surowców. Z kolei 25 proc. ma pochodzić z recyklingu. – Te cele nie są nadambitne, bo recykling to relatywnie młoda część gospodarki, więc legislacja, która narzuca te poziomy odzysku i recyklingu to jedno, a realia to drugie – mówi Paweł Jarski, prezes zarządu Elemental Holding. Podkreśla jednak, że Europa ma duży potencjał w zwiększeniu odzysku i przetwarzania cennych surowców

Konsument

Konsumenci doceniają działania firm na rzecz środowiska i społeczeństwa. Dla przedsiębiorstw to szansa na rozwój

Zrównoważony rozwój staje się coraz ważniejszym elementem strategii biznesowych firm. Podmioty wdrażające długofalową strategię ESG mogą liczyć na korzyści finansowe, większe zainteresowanie inwestorów oraz poprawę klimatu i społecznej akceptacji. Spółki i przedsiębiorcy, którzy realizują inwestycje zgodnie z najwyższymi standardami środowiskowymi i społecznymi otrzymali Diamenty Zrównoważonej Gospodarki podczas konferencji Sustainable Economy Summit.

Edukacja

Poziom kompetencji cyfrowych Polaków na bardzo niskim poziomie. Spowalnia to cyfryzację gospodarki i firm

Na tle mieszkańców innych państw UE poziom kompetencji cyfrowych Polaków utrzymuje się na bardzo niskim poziomie – wynika z ostatnich danych Eurostat. Niecała połowa deklaruje posiadanie przynajmniej podstawowych umiejętności cyfrowych, a 20 proc. – więcej niż podstawowe. Staje to na drodze do cyfryzacji gospodarki i zwiększenia produktywności przedsiębiorstw.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.