Daily’s Premium Meats breaks ground on expansion of the St. Joseph, Missouri, plant
Missouri Governor Mike Kehoe attended the event, highlighting the importance of this project to the state and local community.
The project represents a substantial investment totaling $95 million for the construction and new processing equipment. This investment underscores Daily’s dedication to advancing its operations and supporting its customers throughout the United States and the world.
"Daily’s is proud to be part of the St. Joseph community and this expansion will not only enhance our production capabilities for premium bacon products but also bring valuable job opportunities, driving the economic growth of St. Joseph," says Joe Richmond, Daily’s vice president and general manager. "We are immensely grateful to the state of Missouri, Buchanan County, St. Joseph Chamber of Commerce and the St. Joseph community for their support in our plant expansion. We are excited to continue making a positive and lasting impact on the community."
The expansion, expected to be completed by summer 2026, will add 111,000 square feet of new space to the existing facility, encompassing new smoke houses, slicing rooms, bacon bit production and warehousing space. Additionally, portions of the existing production areas, which opened in 2016, will be reworked to integrate new technologies and improve efficiency.
The expansion will introduce cutting-edge technology, including in-line slicing to increase efficiencies and yields, and new equipment to optimize the sizing and docking of bellies before palletization, further improving operational efficiency.
The expanded plant will focus on both food service and retail products, with flexibility in the installation of new lines based on market demands. This approach ensures that Daily’s can swiftly adapt to changing market conditions and maximize the potential of the new production capabilities.
Upon completion, the expanded plant is expected to create about 100 new jobs, contributing to the economic growth of the St. Joseph community.
About Daily’s Premium Meats
Daily’s® Premium Meats is a leading provider of high-quality premium bacon that has been operating for more than 130 years. Founded by John R. Daily in 1893, the company’s commitment to quality and mastery inspires every product produced to this day. Daily’s Premium Meats’ connected food system fosters collaboration among farms, bacon processing plants and a networked supply chain, allowing Daily’s to control the production process from farm to delivery. Daily’s is owned equally by Seaboard Foods and Triumph Foods, and products are marketed and sold by Seaboard Foods. In addition to the St. Joseph, Missouri, plant, the company has bacon processing plants in Missoula, Montana, and Salt Lake City. For more information, visit www.dailysmeats.com.
David Eaheart, APR
Daily's Premium Meats/Seaboard Foods
+1 913-302-9885
email us here
Legal Disclaimer:
EIN Presswire provides this news content "as is" without warranty of any kind. We do not accept any responsibility or liability for the accuracy, content, images, videos, licenses, completeness, legality, or reliability of the information contained in this article. If you have any complaints or copyright issues related to this article, kindly contact the author above.

Dr. Kevin Sadati Present his Preservation Facelift Technique at Vegas Cosmetic Surgery and UC Irvine
New York Cosmos Relaunches as Fan-Owned, City-Driven Club
MRC Restoration Responds in 25 Minutes to Water Leak, Prevents Major Damage for Bonne Terre Homeowner
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Prawo

Trwają dyskusje nad kształtem unijnego budżetu na lata 2028–2034. Mogą być rozbieżności w kwestii Funduszu Spójności czy dopłat dla rolników
Trwają prace nad wieloletnimi unijnymi ramami finansowymi (WRF), które określą priorytety wydatków UE na lata 2028–2034. W maju Parlament Europejski przegłosował rezolucję w sprawie swojego stanowiska w tej sprawie. Postulaty europarlamentarzystów mają zostać uwzględnione we wniosku Komisji Europejskiej w sprawie WRF, który zostanie opublikowany w lipcu 2025 roku. Wciąż jednak nie ma zgody miedzy państwami członkowskimi, m.in. w zakresie Funduszu Spójności czy budżetu na rolnictwo.
Konsument
35 proc. gospodarstw domowych nie stać na zakup mieszkania nawet na kredyt. Pomóc może wsparcie budownictwa społecznego i uwolnienie gruntów pod zabudowę

W Polsce co roku oddaje się do użytku ok. 200 tys. mieszkań, co oznacza, że w ciągu dekady teoretycznie potrzeby mieszkaniowe społeczeństwa mogłyby zostać zaspokojone. Jednak większość lokali budują deweloperzy na sprzedaż, a 35 proc. gospodarstw domowych nie stać na zakup nawet za pomocą kredytu. Jednocześnie ta grupa zarabia za dużo, by korzystać z mieszkania socjalnego i komunalnego. Zdaniem prof. Bartłomieja Marony z UEK zmniejszeniu skali problemu zaradzić może wyłącznie większa skala budownictwa społecznego zamiast wspierania kolejnymi programami zaciągania kredytów.
Problemy społeczne
Hejt w sieci dotyka coraz więcej dzieci w wieku szkolnym. Rzadko mówią o tym dorosłym

Coraz większa grupa dzieci zaczyna korzystać z internetu już w wieku siedmiu–ośmiu lat – wynika z raportu NASK „Nastolatki 3.0”. Wtedy też stykają się po raz pierwszy z hejtem, którego jest coraz więcej w mediach społecznościowych. Według raportu NASK ponad 2/3 młodych internautów uważa, że mowa nienawiści jest największym problemem w sieci. Co więcej, dzieci rzadko mówią o takich incydentach dorosłym, dlatego tym istotniejsze są narzędzia technologiczne służące ochronie najmłodszych.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.