Philippine Airlines’ New Anniversary Dessert Selection Is a Love Letter to Filipino Heritage
Available from March 15 to May 31 in select destinations, the new culinary creations highlight how food has the power to evoke nostalgia.
CITY OF MANILA, METRO MANILA, PHILIPPINES, April 27, 2025 /EINPresswire.com/ -- On its 84th Anniversary, Philippine Airlines (PAL) celebrates its legacy of bringing the best of the Philippines to the world through its specially curated dessert selection.Available from March 15 to May 31 in select destinations, the new culinary creations highlight how food has the power to evoke nostalgia, transcend borders, and tell stories of heritage and shared experiences.
The special 84th anniversary desserts include the Trio Bite-Sized Dessert Plate consisting of the Classic Leche Flan Topped With Cantaloupe Syrup, Candied Orange, and Coconut Cream; Southern Chocolate Ganache Cake Slice; and Pacencia With Mango Butter Cream Filling.
Filipino Classics With a Twist
A staple in Filipino celebrations, the leche flan is the local version of crème caramel and is often compared to crème brûlée. It is made with egg yolks, milk, sugar, and vanilla extract. For PAL’s anniversary offering, the leche flan is made even creamier and is given a twist -- slow-simmered cantaloupe syrup, white chocolate topping, and crushed mango layered beneath.
The Southern Chocolate Ganache Cake Slice is a velvety smooth serving of a decadent dessert made with luscious chocolate from premium cacao beans grown and sourced from skilled artisans in Davao, and the Pacencia With Mango Butter Cream Filling consists of Filipino meringue cookies and filled with the country’s world-renowned sweetest mangoes.
The Trio Bite-Sized Dessert Plate will be available to business class passengers in North American destinations that include Los Angeles, San Francisco, Seattle, and New York. They can also opt for a halo-halo, another classic Filipino dessert that is a refreshing mix of sweetened fruits, various toppings, and milk, or have it served with a cheese platter or an ice cream.
Passengers flying business class in the Honolulu and Australia destinations, meanwhile, can enjoy the Southern Chocolate Ganache Cake Slice, a cheese platter, or an ice cream.
Fulfilling a Legacy of “Care that Comes from the Heart”
Every dessert has been meticulously created to embody PAL’s commitment to providing excellent service, as embodied in its “Care that comes from the heart” promise. This unwavering dedication is a legacy it continues to uphold with pride.
With these desserts, PAL is not only providing treats to passengers who have contributed to its continued success for 84 years; they also showcase how Filipino flavors can create global connections and more memorable journeys.
To book a business class flight, visit www.philippineairlines.com or download the Philippine Airlines app. Follow its official social media accounts to stay updated on PAL’s latest promos, events, and flights.
Charmaine Pahate
Eggshell Worldwide Communication Inc.
+63 971 810 2079
email us here
Legal Disclaimer:
EIN Presswire provides this news content "as is" without warranty of any kind. We do not accept any responsibility or liability for the accuracy, content, images, videos, licenses, completeness, legality, or reliability of the information contained in this article. If you have any complaints or copyright issues related to this article, kindly contact the author above.

ProSat Networks Expands Coverage for Starlink Installation in Arizona
1290457 B.C. LTD. ANNOUNCES FILING OF AMENDED AND RESTATED INTERIM FINANCIAL STATEMENTS
Sun City Flowers Braces for Record-Breaking Mother’s Day Orders in One of America’s Largest 55-Plus Communities
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Bankowość

Coraz mniej kredytów bankowych płynie do polskiej gospodarki. Przed sektorem duże wyzwania związane z finansowaniem strategicznych projektów
Polskie przedsiębiorstwa w coraz mniejszym stopniu finansują się kredytem bankowym, zwłaszcza w porównaniu z rosnącym PKB. Powoduje to wysoką nadpłynność sektora bankowego. Deregulacja mogłaby pomóc w skróceniu drogi firm do finansowania bankowego, zwłaszcza że Polskę czekają ogromne wydatki na transformację energetyczną i obronność. Sektor ma bardzo dobre wyniki finansowe, co powoduje, że politycy patrzą w stronę jego zysków. Ryzyko prawne, jakim wciąż są kredyty frankowe, pociąga za sobą brak zainteresowania ze strony zagranicznych inwestorów.
Firma
Bezrobocie może zacząć rosnąć. Ochłodzenie odczuwane szczególnie w branży budowlanej i automotive

W Polsce od kilku lat stopa bezrobocia utrzymuje się poniżej 6 proc., a według metodologii unijnej jest o połowę niższa i jedna z najniższych w Unii. Pracownicy przywykli już, że sytuacja na rynku pracy jest dla nich korzystna. Jednak zaczynają się pojawiać pierwsze niepokojące sygnały zwiastujące możliwą zmianę trendu. Część branż ucierpiała np. z powodu spowolnienia w Niemczech, inne rozważają wybór innej niż Polska lokalizacji ze względu na wysokie koszty pracy czy energii. Na razie ogromnym wyzwaniem pozostaje aktywizacja osób biernych zawodowo.
Ochrona środowiska
Rozwój sztucznej inteligencji drastycznie zwiększa zapotrzebowanie na energię. Rozwiązaniem są zrównoważone centra danych

Centra danych to jeden z dynamicznie rozwijających się, ale przy tym energochłonnych sektorów gospodarki. Prognozy PMR wskazują, że do 2030 roku operatorzy w Polsce będą dysponować centrami danych o mocy przekraczającej 500 MW, co oznacza, że wzrośnie ona ponad trzykrotnie względem 2024 roku. Przyspieszona cyfryzacja i dynamiczny rozwój sztucznej inteligencji sprawiają, że w ciągu kilku następnych lat zużycie energii elektrycznej w centrach danych tylko w Europie wzrośnie o 66 proc. Dlatego coraz więcej firm sięga po zrównoważone rozwiązania i energię pochodzącą ze źródeł odnawialnych.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.