Bez Tytułu, bez ograniczeń. Miejsce, w którym kuchnia i design idą w parze
Od kuchni
Chodakowska 12
03-826 Warszawa
ewa.quiam|odkuchni.co| |ewa.quiam|odkuchni.co
+48 796 994 736
https://www.odkuchni.co/
Wyobraź sobie miejsce, w którym każdy kąt wygląda zupełnie inaczej. W którym możesz zamówić zarówno ślimaki, bruschettę, jak i frytki. W którym najwyższa jakość obsługi i wszechobecna sztuka wiąże się z niewymuszoną, luźną atmosferą, w której odnajdzie się każda osobowość. Tak właśnie jest w Bez Tytułu, czyli restauracji znanej z kuchni międzynarodowej oraz nietuzinkowego designu.
Klimat? Bez zaprzeczeń!
Tour zaczyna się od masywnych drzwi, ciemnych ścian i recepcji. Za chwilę z lewej strony wyłoni się eksplozja kolorów, tekstur i sztuki. Od ściany z mchu, surowych cegieł, wzorzystego dywanu, aż po kolorową, obłą rzeźbę wiszącą naprzeciwko wejścia na salę. Wszystkie te elementy, choć na pierwszy rzut oka mogłyby do siebie nie pasować, wspólnie tworzą wyjątkowo zgraną całość. To nie koniec! Na dole, oprócz kuchni, czyli miejsca, w którym na co dzień rządzi Piotr Ceranowicz, uczestnik 3. edycji Top Chefa, znajduje się także bar, a w nim kameralna, klimatyczna atmosfera, obrazy i rekwizyty z ubiegłych dekad, przygaszone światła oraz wygodne fotele.
Sztuka? Od zawsze!
Elementy artystyczne, których w Bez Tytułu nie brakuje, nie są dziełem przypadku. Sztuka bowiem bardzo mocno wpisana jest w DNA restauracji, a zanim powstało Bez Tytułu, w miejscu, w którym obecnie można skosztować świetnego jedzenia, jeszcze kilka lat temu podziwiano dzieła młodych artystów. W lokalu tym znajdowała się galeria sztuki inna niż wszystkie, bo przystępna i otwarta. To kolejna kwestia, która bez wątpienia pozostała w Bez Tytułu - inkluzywność. Sztuka nie przytłacza, a otacza. Bardzo różne jej rodzaje, od najnowocześniejszych, minimalistycznych struktur, aż po wielkoformatowe, realistyczne obrazy z naturą w roli głównej, pokazują brak ograniczeń w wyborze i różnorodność, które właściciele oraz pomysłodawcy restauracji chcą zapewnić także swoim gościom.
Od kuchni? Różnorodnie!
Kuchnia międzynarodowa silnie nawiązuje zarówno do zróżnicowania pod względem wystroju, designu i sztuki otaczającej gości na każdym kroku. Szef kuchni, Piotr Ceranowicz, największą przyjemność czerpie z łączenia typowych dla kilku stron świata składników.
Inspiruje mnie tak naprawdę wszystko, co nas otacza. Uwielbiam poznawać i tworzyć nietypowe kompozycje - połączyć azjatycką przyprawę z czymś, z czym nigdy się jej nie łączyło, polskie owoce dodać do tropikalnego deseru, a owoce morza podać w niespotykanej formie. Moją wizją w kuchni jest wolność i tak też stworzyliśmy Bez Tytułu. To miejsce pełne wolności, w którym łączą się smaki, konwencje, nowoczesność z tradycją. Łączą się także smaki z całego świata - Polska z Francją, Ameryką i Włochami jednocześnie. Zależało nam na stworzeniu kulturowo-jedzeniowego tygla z dużą dawką luzu - opisuje Piotr Ceranowicz, szef kuchni Bez Tytułu.
Pozycje w menu są skomponowane tak, aby dania pozwalały na dzielenie się nimi przy wspólnym stole. To miejsce nie tylko do dzielenia się daniami, ale również doświadczeniami i inspiracjami. W końcu nic nie smakuje lepiej, niż celebrowanie chwil w dobrym towarzystwie!
Bez Tytułu, bez granic
Te wszystkie elementy prowadzą nas do jednego: nazwy restauracji. Restauracja nie ma tytułu, ponieważ nazwy wyznaczają granice. Podobnie jak w świecie sztuki, to, co nienazwane, uwalnia wyobraźnię. W Bez Tytułu obowiązuje jedna zasada – stół nie jest traktowany jako mebel, lecz jako zaproszenie do spotkania. Jest tu miejsce zarówno na rodzinne przyjęcie, kolację we dwoje, obiad w godzinach pracy czy luźnego wieczornego drinka w gronie przyjaciół. Brak granic wybrzmiewa tu na każdym kroku, od samego przekroczenia progu tego miejsca.
Adres: Poznańska 16, Warszawa
Telefon: 516 033 124
Kontakt dla mediów: odkuchni.co

Światowe wydarzenie znów w Polsce – Międzynarodowy (Ty)Dzień Archiwów w 37 miastach

Moda w natarciu… ma szansę zmienić nasz świat na lepsze – ciekawe spojrzenie na trendy na konferencji w Osace

Co 7. Polak na pewno kupi książkę pod choinkę
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Bankowość

Banki spółdzielcze coraz ważniejsze dla finansowania gospodarki. Współpraca z BGK ma pobudzić lokalne inwestycje
Banki spółdzielcze w coraz większym stopniu odpowiadają za finansowanie rozwoju gospodarki. Ich udział w ostatnich latach wzrósł, a kondycja sektora się poprawiła. Bank Gospodarstwa Krajowego chce wzmocnić współpracę z bankami spółdzielczymi na rzecz finansowania lokalnego rozwoju. To jeden z elementów nowej strategii BGK na lata 2025–2030. Narzędziami, które do tego służą, są gwarancje BGK.
Prawo
Przedstawienie projektu przez KE oznacza początek dyskusji nad nowym siedmioletnim budżetem. W PE zdania co do jego kształtu są podzielone

16 lipca br. Komisja Europejska przedstawi propozycję wieloletnich ram finansowych. To będzie dopiero początek wytężonych prac nad kształtem nowego budżetu i trudnych dyskusji na ten temat, bo wśród państw członkowskich, ale też w różnych frakcjach parlamentarnych jest wiele różnic dotyczących szczegółowych rozwiązań. Chodzi m.in. o podejście do wspólnego zadłużania się, nowych źródeł zasobów UE czy rozszerzania kompetencji UE.
Konsument
Konflikty i żywioły wpływają na wakacyjne plany Polaków. Bezpieczeństwo coraz ważniejsze przy wyborze letniej destynacji

Sytuacja geopolityczna i pogodowa sprawia, że Polacy coraz rozważniej podchodzą do wyboru wakacyjnych kierunków. Choć nieprzewidziane zdarzenia mogą się zdarzyć w każdym miejscu na świecie, to minimalizowaniu ryzyka służą m.in. sprawdzanie ostrzeżeń dla podróżnych na stronach Ministerstwa Spraw Zagranicznych, rejestracja w systemie Odyseusz, który zadziała w razie kryzysowej sytuacji, a także wyjazd z ubezpieczeniem turystycznym. Koszty ewentualnego leczenia czy repatriacji znacząco przewyższają bowiem wysokość składki.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.