Food and Design startuje ze szkoleniami dla branży spożywczej i HoReCa
Twórcy projektu Food and Design, promującego kreatywne podejście do sektora żywności, poszerzają zakres działań o ofertę szkoleń oraz warsztatów. Prowadzącymi będą cenieni eksperci, wśród nich: specjaliści prawa żywnościowego, e-commerce, zarządzania sektorem HoReCa czy fotografii kulinarnej. Pierwsze szkolenia startują już w listopadzie. Sprawdź, jak się zapisać!
Projekt Food and Design, prowadzony pod skrzydłami agencji kreatywnej Od kuchni, zrzesza wybitnych praktyków oraz entuzjastów sektora żywności. Od listopada osoby związane z branżą food będą mogły uczestniczyć w specjalistycznych szkoleniach i warsztatach. Tematyka kursów związana jest z różnymi obszarami dot. branży spożywczej oraz HoReCa i kierowana jest do osób zawodowo związanych z żywnością.
Oferta szkoleń Food and Design
Twórcy projektu Food and Design proponują na początek 6 szkoleń tematycznych. Podkreślają jednak, że zależy im na dalszym rozwoju oferty, dlatego w kolejnych miesiącach można spodziewać się nowych ofert. Większość spotkań odbywać się będzie w formule stacjonarnej. Obecna oferta szkoleniowa obejmuje:
-
Jak podnieść sprzedaż i kontrolować koszty w biznesie gastronomicznym? Prowadzący – Marcin Dyrda, założyciel firmy doradczo-konsultingowej GastroWiedza (7 listopada).
-
Jak rozwinąć e-commerce w branży food? E-commerce dla marki, nie dla produktów. Prowadzący – Mateusz Tryjanowski, Head of Marketing & E-commerce (9 listopada).
-
Właściwości prozdrowotne żywności na etykiecie i w reklamie – jak je deklarować zgodnie z prawem? Prowadząca – Agnieszka Szymecka-Wesołowska, prawniczka specjalizująca się w prawie żywnościowym; prowadzi butikową kancelarię Food Law (16 listopada).
-
Jak skutecznie budować strategię marki i komunikacji? Prowadząca – Magdalena Malutko, CEO agencji Od kuchni (28 listopada).
-
Jak zaprojektować lokal gastronomiczny, aby przyciągnął tłumy? Od pomysłu, po moodboard i pracę z podwykonawcami. Prowadzący – Katarzyna Werstrych-Pavy, Anna Śliwka oraz Michał Miszkurka z 370Studio (5 grudnia).
-
Podstawy stylizacji żywności – wprowadzenie do food stylingu cz. 1. Prowadząca – Joanka Sikora, food stylistka z niemal 20-letnim doświadczeniem (7 grudnia).
Jak podkreślają organizatorzy, celem szkoleń jest wsparcie polskich przedsiębiorców, freelancerów, osób związanych z rynkiem food oraz studentów w efektywniejszym rozwoju zawodowym i biznesowym.
Współpracując od lat z przedstawicielami sektora food, HoReCa oraz FMCG, miałam okazję poznać od podszewki problemy oraz wyzwania, z którymi mierzą się osoby zawodowo związane z tymi dziedzinami. Jednym z nich jest brak możliwości kreatywnego rozwoju w swoim zawodzie, który nie tylko uwzględnia wiedzę specjalistyczną czy teoretyczną, ale również najnowsze trendy, innowacje czy insighty ze świata. Postanowiliśmy zaprosić do współpracy wybitnych ekspertów i stworzyć z nimi cykl szkoleń, które będą łączyć wiedzę merytoryczną z kreatywnym podejściem – mówi Magdalena Malutko, pomysłodawczyni projektu Food and Design.
Jak wziąć udział w szkoleniu?
Zapisy na szkolenia Food and Design ruszyły na platformie www.foodanddesign.pl. Warunkiem uczestnictwa jest wypełnienie formularza i uiszczenie opłaty. Pierwsze szkolenia odbędą się już na początku listopada.
Co poza szkoleniami oferuje Food and Design?
Projekt, choć działa dziś na szeroką skalę, powstał niespełna rok temu. Poza pakietem szkoleń, Food and Design oferuje wiele innych możliwości rozwoju. Główną osią działalności projektu jest platforma, na której eksperci dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem. Ponadto w ramach projektu wydawane są darmowe publikacje w formie e-booków, wzbogacone wynikami badań konsumenckich. Ważnym elementem są także cykliczne spotkania branżowe poświęcone różnym zagadnieniom z sektora food, które gromadzą specjalistów i miłośników tematyki jedzenia. W najbliższym czasie twórcy projektu mają w planach wystartowanie z kolejną odsłoną Food and Design – kanałem YouTube. Szczegóły dot. serii wideo zostaną ogłoszone wkrótce.
Więcej informacji o projekcie na: www.foodanddesign.pl.
Nie zgadzasz się z wynikiem maturalnym z biologii lub chemii? Dawid Uczy pomoże Ci się odwołać!
Newline Lyra Pro w Szkole Podstawowej nr 5 w Białymstoku
UX – zawód przyszłości Motorola Solutions stawia na kompetencje 4.0
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Przemysł spożywczy
Rośnie konkurencja ze strony ukraińskich producentów żywności na unijnym rynku. To wyzwanie dla polskiego rolnictwa
Zawieszenie ceł przez UE na towary z Ukrainy od czerwca 2022 roku oznacza de facto proces integracji tego kraju z jednolitym rynkiem europejskim, z wyjątkami dotyczącymi kilku produktów rolnych. Oznacza to poważne wyzwania dla polskiego rolnictwa, zwłaszcza że 73 proc. eksportu naszej żywności trafia na rynek unijny. Zdaniem ekspertów w odpowiedzi na tę konkurencję polskie rolnictwo musi postawić bardziej na jakość i innowacje, a nie na niską cenę produktów.
Ochrona środowiska
Zdjęcia satelitarne dobrym źródłem wiedzy o zmianach klimatycznych. Ich zaletami są ujęcie dużego obszaru i regularność dokumentowania
Szczegółowe raportowanie zachodzących przez ostatnie pół wieku zmian klimatycznych i przewidywanie tego, jak warunki życia na Ziemi będą się zmieniały w najbliższych dekadach, stało się możliwe dzięki zdjęciom dostarczanym przez satelity. Z punktu obserwacyjnego, jakim jest orbita okołoziemska, od 1972 roku uzyskuje się dane dotyczące dużych powierzchni. Dzięki nim naukowcy wiedzą m.in. to, że za około pięć lat średnia temperatura regularnie zacznie przekraczać punkt ocieplenia 1,5 stopnia i potrafią wywnioskować, jak wpłynie to na poziom wód w morzach.
Regionalne – Mazowieckie
Większe bezpieczeństwo przechowywanych w magazynach dzieł sztuki. Muzeum Narodowe w Warszawie przeniesie je do nowego budynku
Kupiony ze wsparciem Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego budynek przy ulicy Puławskiej będzie służył Muzeum Narodowemu w Warszawie jako magazyn wielkogabarytowych dzieł sztuki. To tu jeszcze w tym roku mają trafić zbiory z magazynu w Tarczynie, który według opinii NIK nie spełnia niezbędnych norm technicznych. W ciągu dwóch–trzech lat w nowym budynku powstanie także przestrzeń wystawiennicza dla kolekcji mebli i wzornictwa należących do MNW.
Partner serwisu
Szkolenia
Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.