Mąki specjalistyczne HoReCa w ofercie Podlaskich Zakładów Zbożowych
Polska branża HoReCa w niczym nie ustępuje światowym standardom i ma naprawdę wiele do zaoferowania. Obejmuje profesjonalne zaopatrzenie gastronomiczne, które najczęściej kojarzy się z wyposażeniem restauracji. Ale najważniejszym punktem każdego lokalu gastronomicznego jest oczywiście kuchnia. A kuchnia idealna to połączenie wysokiej jakości sprzętów i najlepszych produktów. I w ten nurt znakomicie wpisują się produkty PZZ.
- Mąki specjalistyczne dostarczamy do Klienta w poręcznych, papierowych i wytrzymałych workach o wadze 10 kg. To optymalny rozmiar, który ułatwia transport i odpowiednie przechowywanie. Tak przygotowany produkt jest idealny dla branży HoReCa – mówi Sylwia Majewicz, prezes Podlaskich Zakładów Zbożowych w Białymstoku.
W takich opakowaniach w ofercie PZZ jest między innymi mąka tortowa typ 450. To jedna z najdelikatniejszych, jasnych mąk. Idealnie sprawdzi się do wyrobów cukierniczych: tortów, biszkoptów, babek oraz lekkich ciast. Niezastąpiona w każdej piekarni, cukierni czy restauracji serwującej słodkie wypieki.
Podlaski producent mąki niedawno wprowadził także do swojej oferty jeszcze jeden, wysoko wyspecjalizowany produkt. To mąka na pizzę typu włoskiego, dzięki której każde ciasto będzie idealnie plastyczne.
Polacy kochają to włoskie danie i chętnie zamawiają je w restauracjach. Ale nie wystarczy już tylko zwykły placek z dodatkami – Klienci szukają propozycji, które zaskoczą ich nie tylko smakiem, ale i jakością ciasta. Mąka na pizzę PZZ pozwala przygotować ciasto, które jest idealnie rozciągliwe, elastyczne i podatne na wyrabianie. Zapewnia to odpowiednią sprężystość oraz konsystencję spodów, które są podstawą klasycznej pizzy.
Mąka uniwersalna typ 550 to mąka o niezwykle szerokim zastosowaniu. Można ją wykorzystywać do ciast, placków, naleśników, domowego pieczywa, pierogów, pączków czy babeczek. Sprawdzi się także w wielu innych daniach. Dedykowana jest restauracjom, piekarniom, pierogarniom czy cukierniom.
- Doświadczeni kucharze, piekarze i cukiernicy wiedzą, że jakość ciasta zależy w dużej mierze od rodzaju użytej mąki. Dlatego chcąc sprostać ich wymaganiom w PZZ dokładamy wszelkich starań, by dostarczyć im produkt o sprawdzonej, najwyższej jakości, a to procentuje zaufaniem Odbiorców – podkreśla Sylwia Majewicz.
Jednym słowem: sukces branż związanych z gastronomią w największej mierze zależy od produktu, a Podlaskie Zakłady Zbożowe, które na rynku istnieją od przeszło 70 lat, w swojej ofercie mają mąki pochodzące z serca Zielonych Płuc Polski. To najlepsza gwarancja smaku i jakości.
https://streamable.com/tt4ijw

CIMA i Templar Executives podpisały memorandum o współpracy w celu wzmocnienia odporności cybernetycznej w Europie

Z ziemniaka zrobili biznes

Jak wykorzystać kryptowaluty w biznesie?
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Ochrona środowiska

Kraje dotknięte powodzią z 2024 roku z dodatkowym wsparciem finansowym. Europosłowie wzywają do budowy w UE lepszego systemu reagowania na kryzysy
W lipcu Parlament Europejski przyjął wniosek o uruchomienie 280,7 mln euro z Funduszu Solidarności UE na wsparcie sześciu krajów dotkniętych niszczycielskimi powodziami w 2024 roku. Polska otrzyma z tego 76 mln euro, a środki mają zostać przeznaczone na naprawę infrastruktury czy miejsc dziedzictwa kulturowego. Nastroje polskich europosłów związane z funduszem są podzielone m.in. w kwestii tempa unijnej interwencji oraz związanej z nią biurokracji. Ich zdaniem w UE potrzebny jest lepszy system reagowania na sytuacje kryzysowe.
Handel
Nestlé w Polsce podsumowuje wpływ na krajową gospodarkę. Firma wygenerowała 0,6 proc. polskiego PKB [DEPESZA]

Działalność Nestlé w Polsce wsparła utrzymanie 45,2 tys. miejsc pracy i wygenerowała 20,1 mld zł wartości dodanej dla krajowej gospodarki. Firma przyczyniła się do zasilenia budżetu państwa kwotą 1,7 mld zł – wynika z „Raportu Wpływu Nestlé” w Polsce przygotowanego przez PwC na podstawie danych za 2023 rok.
Polityka
M. Kobosko: Surowce dziś rządzą światem i zdecydują o tym, kto wygra w XXI wieku. Zasoby Grenlandii w centrum zainteresowania

Duńska prezydencja w Radzie Unii Europejskiej rozpoczęła się 1 lipca pod hasłem „Silna Europa w zmieniającym się świecie”. Według zapowiedzi ma się ona skupiać m.in. na bezpieczeństwie militarnym i zielonej transformacji. Dla obu tych aspektów istotna jest kwestia niezależności w dostępie do surowców krytycznych. W tym kontekście coraz więcej mówi się o Grenlandii, autonomicznym terytorium zależnym Danii, bogatym w surowce naturalne i pierwiastki ziem rzadkich. Z tego właśnie powodu wyspa znalazła się w polu zainteresowania Donalda Trumpa.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.