Mąki specjalistyczne HoReCa w ofercie Podlaskich Zakładów Zbożowych
Polska branża HoReCa w niczym nie ustępuje światowym standardom i ma naprawdę wiele do zaoferowania. Obejmuje profesjonalne zaopatrzenie gastronomiczne, które najczęściej kojarzy się z wyposażeniem restauracji. Ale najważniejszym punktem każdego lokalu gastronomicznego jest oczywiście kuchnia. A kuchnia idealna to połączenie wysokiej jakości sprzętów i najlepszych produktów. I w ten nurt znakomicie wpisują się produkty PZZ.
- Mąki specjalistyczne dostarczamy do Klienta w poręcznych, papierowych i wytrzymałych workach o wadze 10 kg. To optymalny rozmiar, który ułatwia transport i odpowiednie przechowywanie. Tak przygotowany produkt jest idealny dla branży HoReCa – mówi Sylwia Majewicz, prezes Podlaskich Zakładów Zbożowych w Białymstoku.
W takich opakowaniach w ofercie PZZ jest między innymi mąka tortowa typ 450. To jedna z najdelikatniejszych, jasnych mąk. Idealnie sprawdzi się do wyrobów cukierniczych: tortów, biszkoptów, babek oraz lekkich ciast. Niezastąpiona w każdej piekarni, cukierni czy restauracji serwującej słodkie wypieki.
Podlaski producent mąki niedawno wprowadził także do swojej oferty jeszcze jeden, wysoko wyspecjalizowany produkt. To mąka na pizzę typu włoskiego, dzięki której każde ciasto będzie idealnie plastyczne.
Polacy kochają to włoskie danie i chętnie zamawiają je w restauracjach. Ale nie wystarczy już tylko zwykły placek z dodatkami – Klienci szukają propozycji, które zaskoczą ich nie tylko smakiem, ale i jakością ciasta. Mąka na pizzę PZZ pozwala przygotować ciasto, które jest idealnie rozciągliwe, elastyczne i podatne na wyrabianie. Zapewnia to odpowiednią sprężystość oraz konsystencję spodów, które są podstawą klasycznej pizzy.
Mąka uniwersalna typ 550 to mąka o niezwykle szerokim zastosowaniu. Można ją wykorzystywać do ciast, placków, naleśników, domowego pieczywa, pierogów, pączków czy babeczek. Sprawdzi się także w wielu innych daniach. Dedykowana jest restauracjom, piekarniom, pierogarniom czy cukierniom.
- Doświadczeni kucharze, piekarze i cukiernicy wiedzą, że jakość ciasta zależy w dużej mierze od rodzaju użytej mąki. Dlatego chcąc sprostać ich wymaganiom w PZZ dokładamy wszelkich starań, by dostarczyć im produkt o sprawdzonej, najwyższej jakości, a to procentuje zaufaniem Odbiorców – podkreśla Sylwia Majewicz.
Jednym słowem: sukces branż związanych z gastronomią w największej mierze zależy od produktu, a Podlaskie Zakłady Zbożowe, które na rynku istnieją od przeszło 70 lat, w swojej ofercie mają mąki pochodzące z serca Zielonych Płuc Polski. To najlepsza gwarancja smaku i jakości.
https://streamable.com/tt4ijw

Sanepid a deratyzacja – obowiązkowe akcje eliminacji szkodników

Costa Coffee startuje z franczyzą. Pierwszy lokal to współpraca z Klubem Fikołki

Wirtualny adres dla Twojej firmy - o co w tym chodzi?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Przemysł

Konkurencyjność przemysłu priorytetem dla Europy. Konieczne jest zwiększenie poziomu inwestycji firm w innowacje
Dobrze prosperująca i konkurencyjna Europa – to jedno z haseł przewodnich obecnego tzw. tria prezydencji w Radzie UE, czyli Polski, Danii i Cypru. To oznacza, że przez kolejne 1,5 roku wysiłki państw członkowskich i instytucji unijnych będą się koncentrować oprócz szeroko rozumianego bezpieczeństwa m.in. na wzmacnianiu konkurencyjności europejskiego przemysłu. W tym kontekście na znaczeniu zyskują inwestycje firm w cyfryzację i automatyzację.
Bankowość
Ponad 1,2 tys. projektów związanych z zieloną transformacją miast. BGK podpisał już umowy na 6,4 mld zł

Już ponad 1,2 tys. wniosków wpłynęło do BGK na pożyczkę wspierającą zieloną transformację miast. Ich łączna wartość przekracza 6,4 mld zł. W ramach całego programu polskie samorządy i spółki komunalne mogą zyskać 40 mld zł w ramach preferencyjnych pożyczek. W marcu BGK podpisało osiem umów na zielone transformacje z czterema samorządami. W Szczytnie środki umożliwią rekultywację ścisłego centrum miasta z uwzględnieniem zabytkowej wieży ciśnień.
Edukacja
Jerzy Owsiak: Polskie firmy potrzebują, aby państwo im nie przeszkadzało w prowadzeniu biznesu. Ważne jest też zaufanie i ograniczenie biurokracji

– To jest najbardziej dzielny kraj na świecie – mówi o polskim podejściu do przedsiębiorczości Jerzy Owsiak, założyciel i prezes Fundacji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Przy okazji gali wręczenia statuetek Lidera Polskiego Biznesu nawiązał do lat 90., które pokazały siłę pomysłowości i kreatywności polskich przedsiębiorców. Jerzy Owsiak został jednym z tegorocznych laureatów Nagrody Specjalnej Business Centre Club.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.