Mąki specjalistyczne HoReCa w ofercie Podlaskich Zakładów Zbożowych
Polska branża HoReCa w niczym nie ustępuje światowym standardom i ma naprawdę wiele do zaoferowania. Obejmuje profesjonalne zaopatrzenie gastronomiczne, które najczęściej kojarzy się z wyposażeniem restauracji. Ale najważniejszym punktem każdego lokalu gastronomicznego jest oczywiście kuchnia. A kuchnia idealna to połączenie wysokiej jakości sprzętów i najlepszych produktów. I w ten nurt znakomicie wpisują się produkty PZZ.
- Mąki specjalistyczne dostarczamy do Klienta w poręcznych, papierowych i wytrzymałych workach o wadze 10 kg. To optymalny rozmiar, który ułatwia transport i odpowiednie przechowywanie. Tak przygotowany produkt jest idealny dla branży HoReCa – mówi Sylwia Majewicz, prezes Podlaskich Zakładów Zbożowych w Białymstoku.
W takich opakowaniach w ofercie PZZ jest między innymi mąka tortowa typ 450. To jedna z najdelikatniejszych, jasnych mąk. Idealnie sprawdzi się do wyrobów cukierniczych: tortów, biszkoptów, babek oraz lekkich ciast. Niezastąpiona w każdej piekarni, cukierni czy restauracji serwującej słodkie wypieki.
Podlaski producent mąki niedawno wprowadził także do swojej oferty jeszcze jeden, wysoko wyspecjalizowany produkt. To mąka na pizzę typu włoskiego, dzięki której każde ciasto będzie idealnie plastyczne.
Polacy kochają to włoskie danie i chętnie zamawiają je w restauracjach. Ale nie wystarczy już tylko zwykły placek z dodatkami – Klienci szukają propozycji, które zaskoczą ich nie tylko smakiem, ale i jakością ciasta. Mąka na pizzę PZZ pozwala przygotować ciasto, które jest idealnie rozciągliwe, elastyczne i podatne na wyrabianie. Zapewnia to odpowiednią sprężystość oraz konsystencję spodów, które są podstawą klasycznej pizzy.
Mąka uniwersalna typ 550 to mąka o niezwykle szerokim zastosowaniu. Można ją wykorzystywać do ciast, placków, naleśników, domowego pieczywa, pierogów, pączków czy babeczek. Sprawdzi się także w wielu innych daniach. Dedykowana jest restauracjom, piekarniom, pierogarniom czy cukierniom.
- Doświadczeni kucharze, piekarze i cukiernicy wiedzą, że jakość ciasta zależy w dużej mierze od rodzaju użytej mąki. Dlatego chcąc sprostać ich wymaganiom w PZZ dokładamy wszelkich starań, by dostarczyć im produkt o sprawdzonej, najwyższej jakości, a to procentuje zaufaniem Odbiorców – podkreśla Sylwia Majewicz.
Jednym słowem: sukces branż związanych z gastronomią w największej mierze zależy od produktu, a Podlaskie Zakłady Zbożowe, które na rynku istnieją od przeszło 70 lat, w swojej ofercie mają mąki pochodzące z serca Zielonych Płuc Polski. To najlepsza gwarancja smaku i jakości.
https://streamable.com/tt4ijw
Finał III edycji akcji „Dom z Serca”
Dynamiczny rozwój i inwestycja w przyszłość: podsumowanie roku 2024 w sieci fran
DDW podsumowuje rok 2024 branży wodorowej
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Handel
Konsumenci w sieci narażeni na długą listę manipulacyjnych praktyk sprzedażowych. Zagraniczne platformy wymykają się unijnym regulacjom
Wraz z pojawieniem się na polskim i europejskim rynku platform sprzedażowych spoza UE rośnie też liczba przypadków stosowania tzw. dark patterns, czyli manipulacyjnych technik sprzedażowych. Nowe regulacje UE – w tym rozporządzenie w sprawie jednolitego rynku usług cyfrowych oraz akt o usługach cyfrowych – mają lepiej chronić przed nimi konsumentów, a podmiotom stosującym takie praktyki będą grozić wysokie kary finansowe. Problemem wciąż pozostaje jednak egzekwowanie tych przepisów od zagranicznych platform, które wymykają się europejskim regulacjom. – To jest w tej chwili bardzo duże wyzwanie dla całego rynku cyfrowego, że w praktyce regulacje nie dotyczą w takim samym stopniu wszystkich graczy – mówi Teresa Wierzbowska, prezeska Związku Pracodawców Prywatnych Mediów.
Fundusze unijne
Europejscy młodzi twórcy w centrum polskiej prezydencji w Radzie UE. Potrzebne nowe podejście do wsparcia ich karier
Wsparcie startu kariery młodych artystów i debata nad regulacjami dla sektora audiowizualnego, które będą odpowiadać zmieniającej się rzeczywistości technologicznej – to dwa priorytety polskiej prezydencji w Radzie UE z zakresu kultury. Najbliższe półrocze będzie także okazją do promocji polskich twórców w państwach członkowskich i kandydujących, a współpraca z artystami z innych krajów ma pokazać, że kultura może łączyć i być platformą dialogu międzynarodowego.
Ochrona środowiska
Tylko 1 proc. zużytych tekstyliów jest przetwarzanych. Selektywna zbiórka może te statystyki poprawić
Wraz z nowymi przepisami dotyczącymi gospodarki odpadami od stycznia 2025 roku gminy w Polsce wprowadziły selektywną zbiórkę zużytych tekstyliów. To oznacza, że przykładowo zniszczonych ubrań nie można już wyrzucić do frakcji zmieszane. Część gmin wprowadza ułatwienia dla mieszkańców w postaci dodatkowych kontenerów. W innych mieszkańcy będą musieli samodzielnie dostarczyć tekstylia do punktów selektywnej zbiórki odpadów komunalnych (PSZOK).
Partner serwisu
Szkolenia
Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.