Komunikaty PR

Nowy bar sushi w Lublińcu

2021-02-16  |  01:00
Biuro prasowe
Do pobrania jpg ( 1.69 MB )

Kulinarna oferta Lublińca niedawno wzbogaciła się o nową restaurację. KOKU Sushi wystartowało i realizuje zamówienia na wynos oraz w dostawie. Po odmrożeniu gastronomii z pewnością powita gości w swoim lokalu.

– Otworzyliśmy się pomimo pandemii i po kilku tygodniach działalności już wiemy, że to był strzał w dziesiątkę – mówi Roksana Drążek, właścicielka KOKU Sushi w Lublińcu, która od 6 lat działa w branży gastronomicznej. – Mieszkańcy Lublińca uwielbiają sushi, co udowodnili nam ciepłym powitaniem oraz liczbą składanych zamówień. Z niecierpliwością czekamy, kiedy będziemy mogli poznać ich osobiście, goszcząc w naszej restauracji. Wiemy, że mieszkają tutaj niesamowici ludzie i cieszymy się, że możemy podarować im cząstkę siebie oraz kuchnię, której dotąd w mieście nie było.
KOKU Sushi to największa sieć sushi barów w Polsce. Obecnie pod jej szyldem działają już 33 punkty w całym kraju. Specjalizują się one w daniach kuchni japońskiej – w menu znajdziemy więc popularne rolki (hosomaki, futomaki i uramaki – zarówno pojedynczo, jak i w zestawach), a także dania na ciepło (m.in. sandwiche, bułeczki, baozi czy zupy).
Co ciekawe, sytuacja związana z epidemią nie wpłynęła negatywnie na lokale KOKU Sushi – w 2020 roku sieć zanotowała wzrost obrotów.
– Sushi to danie, które trudno samodzielnie wykonać w domu – wymaga wielu składników oraz pewnego poziomu wiedzy – dlatego jeszcze przed pandemią z miesiąca na miesiąc odnotowywaliśmy duże wzrosty zamówień na wynos. Obecna sytuacja tylko umocniła ten trend – mówi Urszula Olechno, współwłaścicielka sieci KOKU Sushi i dodaje: – W ostatnim roku mocno postawiliśmy na rozwój na rynku delivery, mamy własną aplikację do zamówień online, prowadzimy także sprawne działania marketingowe w internecie. Dzięki temu nowe restauracje pod naszym szyldem, jako nieliczne, otwierają się nawet w trakcie pandemii. Najlepszym tego przykładem jest właśnie Lubliniec.

Zamówienia w KOKU Sushi Lubliniec można składać telefonicznie, poprzez aplikację KOKU Sushi lub online za pośrednictwem strony https://kokusushi.pl/ Obszar dowozów obejmuje 25 km.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Firma Organizacja dokumentów w firmie – strategiczny element zarządzania informacją Biuro prasowe
2025-07-30 | 09:25

Organizacja dokumentów w firmie – strategiczny element zarządzania informacją

W wielu organizacjach procesy związane z dokumentacją funkcjonują na uboczu uwagi zarządów, choć mają bezpośredni wpływ na ciągłość operacyjną, zgodność
Firma CIMA i Templar Executives podpisały memorandum o współpracy w celu wzmocnienia odporności cybernetycznej w Europie
2025-07-24 | 14:00

CIMA i Templar Executives podpisały memorandum o współpracy w celu wzmocnienia odporności cybernetycznej w Europie

Nowe partnerstwo ma służyć pogłębieniu integracji pomiędzy profesją  finansową a środowiskiem cyberbezpieczeństwa w Europie poprzez wymianę wiedzy, rozwój kompetencji
Firma Z ziemniaka zrobili biznes
2025-07-15 | 01:00

Z ziemniaka zrobili biznes

Jeszcze kilka lat temu Grzegorz Grodek i Adam Głos zarządzali strukturami w firmach finansowych. Pierwszy był wiceprezesem Tax Care, potem prezesem Faktura.pl, wcześniej związany

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Kongres Profesjonalistów Public Relations

Problemy społeczne

Ślązacy wciąż nie są uznani za mniejszość etniczną. Temat języka śląskiego wraca do debaty publicznej i prac parlamentarnych

W Polsce 600 tys. osób deklaruje narodowość śląską, a 460 tys. mówi po śląsku. Kwestia uznania etnolektu śląskiego za język regionalny od lat wzbudza żywe dyskusje. Zwolennicy zmiany statusu języka śląskiego najbliżej celu byli w 2024 roku, ale nowelizację ustawy o mniejszościach narodowych i etnicznych zablokowało prezydenckie weto. Ostatnio problem wybrzmiał podczas debaty w Parlamencie Europejskim, ale zdaniem Łukasza Kohuta z PO na forum UE również trudna jest walka o prawa mniejszości etnicznych i językowych.

Transport

Polacy z niejednoznacznymi opiniami na temat autonomicznych pojazdów. Wiedzą o korzyściach, ale zgłaszają też obawy

Polacy widzą w pojazdach autonomicznych szansę na poprawę bezpieczeństwa na drogach i zwiększenie mobilności osób starszych czy z niepełnosprawnościami. Jednocześnie rozwojowi technologii AV towarzyszą obawy, m.in. o utratę kontroli nad pojazdem czy o większą awaryjność niż w przypadku tradycyjnych aut – wynika z prowadzonych przez Łukasiewicz – PIMOT badań na temat akceptacji społecznej dla AV. Te obawy wskazują, że rozwojowi technologii powinna także towarzyszyć edukacja, zarówno kierowców, jak i pasażerów. Eksperci mówią także o konieczności transparentnego informowania o możliwościach i ograniczeniach AV.

Prawo

70 proc. Polaków planuje wyjazd na urlop w sezonie letnim 2025. Do łask wracają wakacje last minute

Ponad 70 proc. Polaków planuje wyjechać na urlop w sezonie letnim, czyli między końcem czerwca a końcem września – wynika z badania Polskiej Organizacji Turystycznej. 35 proc. zamierza wyjechać tylko raz, a 30 proc. – co najmniej dwa razy. Z grupy wyjeżdżających jedna trzecia wybierze się na wyjazd zagraniczny. Jak wskazuje Katarzyna Turosieńska z Polskiej Izby Turystyki, po kilku latach ponownie do łask wracają oferty last minute, a zagraniczne kierunki pozostają niezmienne – prym wiodą m.in. Grecja, Tunezja, Egipt czy Hiszpania.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.