Komunikaty PR

Food and Design startuje ze szkoleniami dla branży spożywczej i HoReCa

2023-10-11  |  16:00
Biuro prasowe

Twórcy projektu Food and Design, promującego kreatywne podejście do sektora żywności, poszerzają zakres działań o ofertę szkoleń oraz warsztatów. Prowadzącymi będą cenieni eksperci, wśród nich: specjaliści prawa żywnościowego, e-commerce, zarządzania sektorem HoReCa czy fotografii kulinarnej. Pierwsze szkolenia startują już w listopadzie. Sprawdź, jak się zapisać!

Projekt Food and Design, prowadzony pod skrzydłami agencji kreatywnej Od kuchni, zrzesza wybitnych praktyków oraz entuzjastów sektora żywności. Od listopada osoby związane z branżą food będą mogły uczestniczyć w specjalistycznych szkoleniach i warsztatach. Tematyka kursów związana jest z różnymi obszarami dot. branży spożywczej oraz HoReCa i kierowana jest do osób zawodowo związanych z żywnością.

Oferta szkoleń Food and Design

Twórcy projektu Food and Design proponują na początek 6 szkoleń tematycznych. Podkreślają jednak, że zależy im na dalszym rozwoju oferty, dlatego w kolejnych miesiącach można spodziewać się nowych ofert. Większość spotkań odbywać się będzie w formule stacjonarnej. Obecna oferta szkoleniowa obejmuje:

  1. Jak podnieść sprzedaż i kontrolować koszty w biznesie gastronomicznym? Prowadzący – Marcin Dyrda, założyciel firmy doradczo-konsultingowej GastroWiedza (7 listopada).

  2. Jak rozwinąć e-commerce w branży food? E-commerce dla marki, nie dla produktów. Prowadzący – Mateusz Tryjanowski, Head of Marketing & E-commerce (9 listopada).

  3. Właściwości prozdrowotne żywności na etykiecie i w reklamie – jak je deklarować zgodnie z prawem? Prowadząca – Agnieszka Szymecka-Wesołowska, prawniczka specjalizująca się w prawie żywnościowym; prowadzi butikową kancelarię Food Law (16 listopada).

  4. Jak skutecznie budować strategię marki i komunikacji? Prowadząca – Magdalena Malutko, CEO agencji Od kuchni (28 listopada).

  5. Jak zaprojektować lokal gastronomiczny, aby przyciągnął tłumy? Od pomysłu, po moodboard i pracę z podwykonawcami. Prowadzący – Katarzyna Werstrych-Pavy, Anna Śliwka oraz Michał Miszkurka z 370Studio (5 grudnia).

  6. Podstawy stylizacji żywności – wprowadzenie do food stylingu cz. 1. Prowadząca – Joanka Sikora, food stylistka z niemal 20-letnim doświadczeniem (7 grudnia).

Jak podkreślają organizatorzy, celem szkoleń jest wsparcie polskich przedsiębiorców, freelancerów, osób związanych z rynkiem food oraz studentów w efektywniejszym rozwoju zawodowym i biznesowym.

Współpracując od lat z przedstawicielami sektora food, HoReCa oraz FMCG, miałam okazję poznać od podszewki problemy oraz wyzwania, z którymi mierzą się osoby zawodowo związane z tymi dziedzinami. Jednym z nich jest brak możliwości kreatywnego rozwoju w swoim zawodzie, który nie tylko uwzględnia wiedzę specjalistyczną czy teoretyczną, ale również najnowsze trendy, innowacje czy insighty ze świata. Postanowiliśmy zaprosić do współpracy wybitnych ekspertów i stworzyć z nimi cykl szkoleń, które będą łączyć wiedzę merytoryczną z kreatywnym podejściem – mówi Magdalena Malutko, pomysłodawczyni projektu Food and Design.

Jak wziąć udział w szkoleniu?

Zapisy na szkolenia Food and Design ruszyły na platformie www.foodanddesign.pl. Warunkiem uczestnictwa jest wypełnienie formularza i uiszczenie opłaty. Pierwsze szkolenia odbędą się już na początku listopada.

Co poza szkoleniami oferuje Food and Design?

Projekt, choć działa dziś na szeroką skalę, powstał niespełna rok temu. Poza pakietem szkoleń, Food and Design oferuje wiele innych możliwości rozwoju. Główną osią działalności projektu jest platforma, na której eksperci dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem. Ponadto w ramach projektu wydawane są darmowe publikacje w formie e-booków, wzbogacone wynikami badań konsumenckich. Ważnym elementem są także cykliczne spotkania branżowe poświęcone różnym zagadnieniom z sektora food, które gromadzą specjalistów i miłośników tematyki jedzenia. W najbliższym czasie twórcy projektu mają w planach wystartowanie z kolejną odsłoną Food and Design – kanałem YouTube. Szczegóły dot. serii wideo zostaną ogłoszone wkrótce.

Więcej informacji o projekcie na: www.foodanddesign.pl. 
 

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Edukacja Kwalifikacja Profesjonalna CGMA zostaje zaktualizowana w odpowiedzi na rosnące wymagania nowoczesnych finansów Biuro prasowe
2025-05-21 | 09:00

Kwalifikacja Profesjonalna CGMA zostaje zaktualizowana w odpowiedzi na rosnące wymagania nowoczesnych finansów

The Chartered Institute of Management Accountants (CIMA) zaprezentował zaktualizowany sylabus Kwalifikacji Profesjonalnej CGMA (ang. CGMA Professional Qualification syllabus), który
Edukacja Fundusz Amazon: Milion złotych na wsparcie edukacji Polaków
2025-04-14 | 06:00

Fundusz Amazon: Milion złotych na wsparcie edukacji Polaków

Według danych World Economic Forum [1] do 2030 roku aż 39 proc. obecnych kompetencji zawodowych będzie wymagało aktualizacji lub stanie się zbędne. Przyszłość rynku pracy
Edukacja Nie zgadzasz się z wynikiem maturalnym z biologii lub chemii? Dawid Uczy pomoże Ci się odwołać!
2025-01-03 | 08:00

Nie zgadzasz się z wynikiem maturalnym z biologii lub chemii? Dawid Uczy pomoże Ci się odwołać!

Dawid Uczy to platforma nauczyciela biologii i chemii, który postanowił poszerzyć ofertę świadczonych usług. Od teraz pomaga także w przygotowaniu odwołania od

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Targi Bezpieczeństwa

Kongres Rady Podatkowej

Handel

Negocjacje między UE i USA w sprawie ceł trwają. Przełom możliwy podczas czerwcowej wizyty Trumpa w Europie

Czas, jaki Donald Trump zostawił krajom obłożonym cłami na negocjacje, zbliża się do półmetka. Umowę podpisała Wielka Brytania, ogłoszono również porozumienie z Chinami. Unia Europejska, która jest czwartym partnerem handlowym USA, do niedawna zdawała się nie czynić żadnych postępów w rozmowach. Jednak negocjacje trwają. Zdaniem europosła Michała Szczerby z PO stanowisko Unii powinno być twarde, a przede wszystkim jednomyślne. Okazją do rozmów może być wizyta Trumpa na czerwcowym szczycie NATO w Hadze.

Przemysł

Unijne programy szansą dla polskiego przemysłu zbrojeniowego. Wkrótce uruchomione będzie 150 mld euro na niskooprocentowane pożyczki

Prace nad uruchomieniem instrumentu pożyczkowego SAFE są na ostatniej prostej. Jak poinformował MON, po wielu tygodniach negocjacji został on przyjęty przez stałych przedstawicieli państw członkowskich przy UE. Wdrożenie SAFE oznacza uruchomienie 150 mld euro niskooprocentowanych pożyczek na finansowanie inwestycji państw członkowskich w obronność. Wysiłki krajowe i unijne koncentrują się teraz na zwiększaniu potencjału europejskiego przemysłu obronnego i budowaniu zdolności obrony i odstraszania.

Konsument

Roboty w służbie środowisku. Ograniczanie ilości odpadów możliwe dzięki automatyzacji

Sztuczna inteligencja i robotyka już dziś pomagają firmom ograniczać swój wpływ na środowisko. Korzyści z inwestycji w zaawansowaną automatyzację odczuwają także konsumenci. Przykładem może być automatyczny system pakowania wdrażany przez Amazon. Robot dostosowujący każdorazowo rozmiar papierowego opakowania do danego produktu pozwolił już zaoszczędzić 3 mln t materiału opakowaniowego, co oznacza dla kupujących mniej materiałów do utylizacji i prostszy recykling.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.