Komunikaty PR

Pierwszy Kreuzberg Kraft Kebap poza stolicą – Chajzer postawił na Manufakturę

2024-12-19  |  15:06
Biuro prasowe

Łódź to pierwsze miasto poza Warszawą, w którym rozwijająca się sieć Kreuzberg Kraft Kebap Filipa Chajzera znalazła swoją lokalizację. Foodtruck w charakterystycznym berlińskim stylu zadebiutował w Manufakturze, serwując kebapy oparte na autorskich recepturach i najwyższej jakości składnikach.

Filip Chajzer, znany prezenter radiowy i telewizyjny, postanowił zamienić karierę w show-biznesie na gastronomię. Od wiosny tego roku rozwija swoją autorską sieć kebapów – Kreuzberg Kraft Kebap. Nazwa marki nawiązuje do jednej z dzielnic Berlina, słynącej z licznych punktów serwujących kebapy cieszące się ogromną popularnością. 

Nowy foodtruck Kreuzberg Kraft Kebap zlokalizowany jest przy głównym wejściu do Manufaktury od strony parkingu (w pobliżu lokalu Rossmann). To pierwszy punkt sieci kebapów Filipa Chajzera poza Warszawą.

– Łódź jest mi bardzo bliska. Mój tata odniósł tutaj wielką karierę, bo przecież program „Idź na całość” był kręcony właśnie w Łodzi. Mam tu też sporo znajomych. Dlatego, myśląc o ekspansji marki Kreuzberg Kraft Kebap, od początku brałem pod uwagę tylko jedną lokalizację – Manufakturę. To jedno z najbardziej prestiżowych miejsc w tym mieście – mówi Filip Chajzer, właściciel Kreuzberg Kraft Kebap.

Filip Chajzer właściciel sieci Kreuzberg Kraft Kebap

Flagowym daniem Kreuzberg Kraft Kebap jest döner gemüse – kebap z mięsem z kurczaka lub wołowiny, podawany ze świeżymi i grillowanymi warzywami, takimi jak pietruszka, cukinia, ziemniaki i papryka. Całość dopełnia autorski sos na bazie jogurtu. Dostępna jest również opcja wegetariańska. W ofercie znajdziemy także lawasz kebap i kebap box. Właściciel marki podkreśla, że jakość składników jest dla niego kluczowa – warzywa dostarczane są z giełdy w Broniszach pod Warszawą, mięso sprowadzane jest z Lubelszczyzny, a bułki – prosto z Berlina.

Skąd pomysł na taki biznes? – Pod koniec lat 80. mój tata, który pracował wtedy w Berlinie Zachodnim, zabrał mnie pierwszy raz na dönera. Przypomniałem sobie smak tamtego kebapa. Szukałem tego smaku w Polsce – na próżno. Niestety nie znalazłem go również w Berlinie, bo od tamtego czasu wiele się zmieniło. Zrobiłem więc tour po Berlinie, by znaleźć najlepszy sos, mięso i bułki. Wróciłem do Warszawy i zacząłem wszystko od podstaw: opracowywałem receptury, szukałem dobrej jakości składników – tak narodziła się moja sieć kebapów i spełniło się jedno z moich marzeń – tłumaczy Filip Chajzer.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Gospodarka Sukces z przeszkodami: Blisko 1/3 polskich przedsiębiorczyń zmaga się z koniecznością udowadniania swojej wartości w biznesie Biuro prasowe
2025-03-27 | 10:00

Sukces z przeszkodami: Blisko 1/3 polskich przedsiębiorczyń zmaga się z koniecznością udowadniania swojej wartości w biznesie

Godzenie rozwoju zawodowego z życiem rodzinnym, argumentowanie swojej wartości oraz dowodzenie słuszności swoich pomysłów – to zaledwie kilka wyzwań, na jakie
Gospodarka Czarna Lista Barier: postulaty deregulacyjne Konfederacji Lewiatan
2025-03-24 | 15:50

Czarna Lista Barier: postulaty deregulacyjne Konfederacji Lewiatan

Prawie 300 postulatów deregulacyjnych związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej, a dotyczących m.in podatków, zatrudnienia, cyfryzacji czy energetyki
Gospodarka BCC: budżet, inwestycje, podatki
2024-12-30 | 08:00

BCC: budżet, inwestycje, podatki

Polska gospodarka w ostatnich latach rozwija się w sposób dynamiczny, jednak nie bez wyzwań. Tempo wzrostu, chociaż nieco słabsze od oczekiwań z początku roku 2024 było solidne, a w

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Kongres Profesjonalistów Public Relations

Finanse

Uchodźcy z Ukrainy pomogli wygenerować 2,7 proc. PKB Polski w 2024 roku. Napływ nowych pracowników znacznie zmienił polski rynek pracy

Uchodźcy z Ukrainy coraz lepiej radzą sobie na polskim rynku pracy – pracuje 69 proc. z nich – wynika z najnowszego badania przeprowadzonego przez Deloitte dla UNHCR. Jednocześnie wciąż w tym obszarze jest wiele wyzwań, w tym bariery językowe czy kwestie dotyczące uznawania kwalifikacji, np. w zawodach medycznych i prawniczych. Na rosnącej aktywności zawodowej Ukraińców mocno skorzystała polska gospodarka, ale też sam rynek pracy: wzrosła konkurencja, a Polacy uzyskali możliwość specjalizacji i objęcia stanowisk menedżerskich, eksperckich i technicznych.

Ochrona środowiska

W UE wciąż więcej kontroli działań firm w ramach ESG niż zachęt. Konieczne jest złagodzenie podejścia

Instytucje unijne powinny bardziej koncentrować się na celach i możliwościach rozwoju, jakie daje ESG, a nie kontroli działań firm w tym obszarze i obowiązków sprawozdawczych – twierdzą przedstawiciele organizacji Business for Good. Konieczne jest więc złagodzenie obowiązujących regulacji. Europa powinna również dążyć do utworzenia wspólnego rynku o ujednoliconych przepisach i mechanizmach.

Konsument

Wakacje wyzwaniem dla operatorów komórkowych. W najpopularniejszych kurortach ruch w sieci rośnie nawet pięciokrotnie

Długie weekendy i wakacje to wymagający czas dla operatorów komórkowych. W najbardziej obleganych kurortach udział abonentów tylko sieci Play w stosunku do liczby mieszkańców przekracza 500 proc. Dlatego operator planuje dalszą rozbudowę swojej sieci komórkowej do minimum ponad 15 tys. stacji bazowych. W latach 2020–2024 Play zainwestował w sieć i częstotliwość ponad 6 mld zł.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.