Wiosenny powiew nowości w Costa Coffee
Wraz z nową, słoneczną porą roku, w kawiarniach Costa Coffee czeka na nas szereg przepysznych wiosennych smaków. Skąpane w słońcu nowości zachwycą promienistym smakiem i pozwolą rozkoszować się orzeźwiającymi nutami. Obłędna Francuska tarta czekoladowo-orzechowa oraz rozgrzewająca Herbata Wiosenna – to będą bohaterzy coraz cieplejszych dni.
Wiosna na języku
Są smaki, które nieodłącznie kojarzą nam się z cieplejszymi porami roku. Jednymi z nich są pyszne owoce leśne. Właśnie dlatego w nowej Herbacie Wiosennej dostępnej w Costa Coffee znajdziemy soczyste truskawki i porzeczki pobudzone kwaśnymi nutami cytryny. Ta rozgrzewająca propozycja sprawdzi się nie tylko jako dodatek do śniadania czy lunchu, ale również zapewni nam chwilę relaksu o dowolnej porze dnia.
W Costa Coffee na wszystkich łasuchów czeka ponadto rozpływająca się w ustach Francuska tarta czekoladowo-orzechowa. Delikatna czekolada przełamana została tu kruchą teksturą orzechów, które podkreślają klasyczne nuty całego wypieku oraz intensywną masą tarty z maślanym spodem – całość stanowi doskonałą kombinację, która pasuje do smaku każdej kawy – czarnej oraz tej z dodatkiem mleka czy napoju roślinnego. Intensywny smak, głębia oraz niebanalność – te słowa najlepiej opisują ten wypiek. Co więcej, z aplikacją Costa Coffee Club w każdy piątek dostępny jest kupon „-50% na drugie ciasto”, dzięki czemu doskonałym smakiem słodkości z Costa Coffee możemy cieszyć się podwójnie.
Smak na każdym kroku
Wiosenne nowości Costa Coffee już teraz czekają na odkrycie w kawiarniach z zamówieniem na wynos lub z dostawą poprzez aplikację UberEats.

AI w Sprzedaży B2B: Jak Automatyzacja i Dane Zmienią Przyszłość sprzedaży b2b

Nie znosisz przepłacać? Na ERLI znajdziesz tylko najlepsze ceny!

Komentarz rynkowy DPD Polska: Nowoczesna logistyka dla e-commerce – jak fulfillment zmienia reguły gry
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Prawo

Trwają prace nad szczegółowymi wytycznymi dla schronów. Prowadzona jest też inwentaryzacja i ocena stanu istniejących obiektów
W MSWiA trwają prace nad rozporządzeniem, które określi m.in., jakie warunki powinny spełniać miejsca schronienia, oraz wprowadzi spójne standardy dotyczące ich organizacji i wyposażenia. Ich opracowanie wymagane jest przez ustawę o ochronie ludności i obronie cywilnej, która weszła w życie 1 stycznia br. Trwa także inwentaryzacja istniejących obiektów zbiorowej ochrony, w tym schronów. Jak podkreślają eksperci, mamy w tym obszarze wiele zaległości do nadrobienia. Problemem jest niedobór specjalistów od budowli schronowych, którzy mogliby ten proces wesprzeć i przyspieszyć.
Handel
Nowy rozdział we współpracy Wielka Brytania – Unia Europejska. Bezpieczeństwo jedną z kluczowych kwestii

19 maja odbędzie się w Londynie pierwszy od brexitu na tak wysokim szczeblu szczyt brytyjskich i unijnych przywódców. Zdaniem polskich europosłów obydwie strony dojrzały do ponownego zacieśnienia stosunków i są dla siebie kluczowymi partnerami. Rozmowy dotyczyć mają przede wszystkim zagadnień związanych z obronnością, ale także możliwości swobodnego przemieszczania się młodych ludzi. Wyzwaniem we wzajemnych relacjach wciąż są kwestie handlowe.
Transport
W Amazon pracuje ponad 750 tys. robotów. Najnowszy jest wyposażony w „zmysł” dotyku

Pierwsze roboty wyposażone w „zmysł” dotyku wykorzystywane są przez Amazon do obsługi produktów w centrach realizacji zamówień w USA i Niemczech. Roboty potrafią precyzyjnie przeszukiwać nawet ciasne przestrzenie półek w poszukiwaniu konkretnych produktów i z wyczuciem przenosić je na taśmę. Dzięki nim pracownicy nie muszą się schylać ani wspinać po drabinie w poszukiwaniu towaru. Automatyzacja wspiera też pracę kurierów. Paczki, które mają być dostarczone pod wskazany adres, podświetlane są w furgonetce na zielono, co ułatwia znalezienie właściwej przesyłki i skraca czas dostawy.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.