Komunikaty PR

Herbapol Warszawa Sp. z o.o. z nowym Prezesem Zarządu

2022-10-03  |  16:40
Biuro prasowe

Herbapol Warszawa Sp. z o.o.  jest podmiotem w 100% zależnym od Herbapol-Lublin S.A.

Obejmując stanowisko Prezesa Zarządu spółki Herbapol Warszawa Sp. z o.o., Artur Bielak zastąpił Romana Górnego, piastującego tę funkcję od 2012 roku. Nowy Prezes posiada wieloletnie doświadczenie w branży, zdobyte różnych na stanowiskach zarządczych. Przez ponad sześć lat pełnił funkcję Prezesa Zarządu Big-Active Sp. z o. o., gdzie był odpowiedzialny za zarządzanie spółką, restrukturyzację wszystkich jej działów, a także zmianę profilu działalności wraz ze wzrostem rentowności.

Artur Bielak od ponad 12 lat jest Dyrektorem Finansowym, a także Członkiem Zarządu grupy Herbapol-Lublin S.A. Kieruje tu istotnymi działami spółki: finansowym, kontrolingu, zakupów, BOK, audytem i prawnym. Pełni nadzór nad spółkami w Grupie, jak również nad zakładem produkcyjnym w Lublinie. Jest współodpowiedzialny za budowanie strategii Grupy. Bierze ponadto czynny udział w zakresie badań due dilligence. Od ponad 16 lat jest również biegłym rewidentem.

Artur Bielak jest absolwentem Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie (kierunek Zarządzanie i Marketing). Ukończył również studia podyplomowe na Politechnice Lubelskiej (Rachunkowość Zarządcza i Kontroling).

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Smak zaczyna się od mięsa Biuro prasowe
2024-12-30 | 15:20

Smak zaczyna się od mięsa

W nowej kampanii marketingowej firma Sokołów skupia się na wysokiej jakości swojego surowca i produktów. – W Sokołowie wiemy, że smak zaczyna się od mięsa –
Przemysł spożywczy Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?
2024-12-20 | 01:00

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

Ponad 60 proc. polskich gospodarstw domowych przyznaje, że po świętach zostaje im nadmiar jedzenia – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie sieci Netto[1]. Choć większość
Przemysł spożywczy „Herbapol. We współpracy z naturą.”
2024-12-19 | 11:27

„Herbapol. We współpracy z naturą.”

Jej założeniem jest pokazanie, że marka Herbapol, która poszczycić się może bogatą wiedzą i wieloletnim doświadczeniem w zakresie ziół i owoców, jednocześnie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Kongres Profesjonalistów Public Relations

Prawo

Firma

Były prezes PGE: OZE potrzebuje wsparcia magazynów energii. To temat traktowany po macoszemu

Choć udział odnawialnych źródeł energii w miksie energetycznym Polski jest stosunkowo wysoki i rośnie, to ten przyrost jest chaotyczny i nierównomiernie rozłożony miedzy technologiami – wskazuje Forum Energii. Dodatkowo OZE potrzebują wsparcia magazynów energii, a zdaniem Wojciecha Dąbrowskiego, prezesa Fundacji SET, ten temat jest traktowany po macoszemu. Brak magazynów powoduje, że produkcja energii z OZE jest tymczasowo wyłączana, co oznacza marnowanie potencjału tych źródeł.

Infrastruktura

Wzrost wynagrodzeń ekip budowlanych najmocniej wpływa na koszty budowy domu. Zainteresowanie inwestorów mimo to nieznacznie wzrasta

Budowa metra kwadratowego domu w Polsce kosztuje od 5,55 do 6 tys. zł w zależności od województwa – wynika z najnowszych analiz firmy Sekocenbud. Najdrożej jest w Warszawie, gdzie cena za metr kwadratowy domu przekroczyła już 6,2 tys. zł. Na przyrosty kosztów budowy domu wpływają zarówno drożejące materiały budowlane, jak i wyższe wynagrodzenia pracowników. Inwestorzy nie rezygnują jednak z budowy domów jednorodzinnych, co ma związek m.in. z wciąż wysokimi cenami mieszkań czy też obniżką stóp procentowych.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.