Komunikaty PR

Bez Tytułu, bez ograniczeń. Miejsce, w którym kuchnia i design idą w parze

2021-09-28  |  02:00
Biuro prasowe
Kontakt
Ewa Quiam
Od kuchni

Chodakowska 12
03-826 Warszawa
ewa.quiam|odkuchni.co| |ewa.quiam|odkuchni.co
+48 796 994 736
https://www.odkuchni.co/

Wyobraź sobie miejsce, w którym każdy kąt wygląda zupełnie inaczej. W którym możesz zamówić zarówno ślimaki, bruschettę, jak i frytki. W którym najwyższa jakość obsługi i wszechobecna sztuka wiąże się z niewymuszoną, luźną atmosferą, w której odnajdzie się każda osobowość. Tak właśnie jest w Bez Tytułu, czyli restauracji znanej z kuchni międzynarodowej oraz nietuzinkowego designu.

Klimat? Bez zaprzeczeń!

Tour zaczyna się od masywnych drzwi, ciemnych ścian i recepcji. Za chwilę z lewej strony wyłoni się eksplozja kolorów, tekstur i sztuki. Od ściany z mchu, surowych cegieł, wzorzystego dywanu, aż po kolorową, obłą rzeźbę wiszącą naprzeciwko wejścia na salę. Wszystkie te elementy, choć na pierwszy rzut oka mogłyby do siebie nie pasować, wspólnie tworzą wyjątkowo zgraną całość. To nie koniec! Na dole, oprócz kuchni, czyli miejsca, w którym na co dzień rządzi Piotr Ceranowicz, uczestnik 3. edycji Top Chefa, znajduje się także bar, a w nim kameralna, klimatyczna atmosfera, obrazy i rekwizyty z ubiegłych dekad, przygaszone światła oraz wygodne fotele. 

Sztuka? Od zawsze!

Elementy artystyczne, których w Bez Tytułu nie brakuje, nie są dziełem przypadku. Sztuka bowiem bardzo mocno wpisana jest w DNA restauracji, a zanim powstało Bez Tytułu, w miejscu, w którym obecnie można skosztować świetnego jedzenia, jeszcze kilka lat temu podziwiano dzieła młodych artystów. W lokalu tym znajdowała się galeria sztuki inna niż wszystkie, bo przystępna i otwarta. To kolejna kwestia, która bez wątpienia pozostała w Bez Tytułu - inkluzywność. Sztuka nie przytłacza, a otacza. Bardzo różne jej rodzaje, od najnowocześniejszych, minimalistycznych struktur, aż po wielkoformatowe, realistyczne obrazy z naturą w roli głównej, pokazują brak ograniczeń w wyborze i różnorodność, które właściciele oraz pomysłodawcy restauracji chcą zapewnić także swoim gościom.

Od kuchni? Różnorodnie!

Kuchnia międzynarodowa silnie nawiązuje zarówno do zróżnicowania pod względem wystroju, designu i sztuki otaczającej gości na każdym kroku. Szef kuchni, Piotr Ceranowicz, największą przyjemność czerpie z łączenia typowych dla kilku stron świata składników. 

Inspiruje mnie tak naprawdę wszystko, co nas otacza. Uwielbiam poznawać i tworzyć nietypowe kompozycje - połączyć azjatycką przyprawę z czymś, z czym nigdy się jej nie łączyło, polskie owoce dodać do tropikalnego deseru, a owoce morza podać w niespotykanej formie. Moją wizją w kuchni jest wolność i tak też stworzyliśmy Bez Tytułu. To miejsce pełne wolności, w którym łączą się smaki, konwencje, nowoczesność z tradycją. Łączą się także smaki z całego świata - Polska z Francją, Ameryką i Włochami jednocześnie. Zależało nam na stworzeniu kulturowo-jedzeniowego tygla z dużą dawką luzu - opisuje Piotr Ceranowicz, szef kuchni Bez Tytułu.

Pozycje w menu są skomponowane tak, aby dania pozwalały na dzielenie się nimi przy wspólnym stole. To miejsce nie tylko do dzielenia się daniami, ale również doświadczeniami i inspiracjami. W końcu nic nie smakuje lepiej, niż celebrowanie chwil w dobrym towarzystwie!

Bez Tytułu, bez granic

Te wszystkie elementy prowadzą nas do jednego: nazwy restauracji. Restauracja nie ma tytułu, ponieważ nazwy wyznaczają granice. Podobnie jak w świecie sztuki, to, co nienazwane, uwalnia wyobraźnię. W Bez Tytułu obowiązuje jedna zasada – stół nie jest traktowany jako mebel, lecz jako zaproszenie do spotkania. Jest tu miejsce zarówno na rodzinne przyjęcie, kolację we dwoje, obiad w godzinach pracy czy luźnego wieczornego drinka w gronie przyjaciół. Brak granic wybrzmiewa tu na każdym kroku, od samego przekroczenia progu tego miejsca.

Adres: Poznańska 16, Warszawa

Telefon: 516 033 124

Kontakt dla mediów: odkuchni.co

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Od kuchni
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Kultura Co 7. Polak na pewno kupi książkę pod choinkę Biuro prasowe
2024-12-19 | 08:00

Co 7. Polak na pewno kupi książkę pod choinkę

Książka to prezent świąteczny, na który decyduje się ponad połowa Polaków. Jak pokazują wyniki „Badania o książkach” przeprowadzonego przez IMAS International na
Kultura Świąteczny eko-prezent dla mieszkańców Szczecina
2024-12-18 | 12:15

Świąteczny eko-prezent dla mieszkańców Szczecina

Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia mieszkańcy Szczecina otrzymali od Browaru Bosman i Miasta Szczecin wyjątkowy eko-prezent. Browar opracował koncepcję parku przy ulicy
Kultura Startuje konkurs Pulsu Biznesu na Biznesową Książkę Roku
2024-10-23 | 15:00

Startuje konkurs "Pulsu Biznesu" na Biznesową Książkę Roku

Dziś rusza premierowa edycja konkursu Biznesowa Książka Roku organizowanego przez dziennik „Puls Biznesu”. Jego celem jest wyróżnienie wyjątkowych tytułów,

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Przemysł spożywczy

Rośnie konkurencja ze strony ukraińskich producentów żywności na unijnym rynku. To wyzwanie dla polskiego rolnictwa

Zawieszenie ceł przez UE na towary z Ukrainy od czerwca 2022 roku oznacza de facto proces integracji tego kraju z jednolitym rynkiem europejskim, z wyjątkami dotyczącymi kilku produktów rolnych. Oznacza to poważne wyzwania dla polskiego rolnictwa, zwłaszcza że 73 proc. eksportu naszej żywności trafia na rynek unijny. Zdaniem ekspertów w odpowiedzi na tę konkurencję polskie rolnictwo musi postawić bardziej na jakość i innowacje, a nie na niską cenę produktów.

Ochrona środowiska

Zdjęcia satelitarne dobrym źródłem wiedzy o zmianach klimatycznych. Ich zaletami są ujęcie dużego obszaru i regularność dokumentowania

Szczegółowe raportowanie zachodzących przez ostatnie pół wieku zmian klimatycznych i przewidywanie tego, jak warunki życia na Ziemi będą się zmieniały w najbliższych dekadach, stało się możliwe dzięki zdjęciom dostarczanym przez satelity. Z punktu obserwacyjnego, jakim jest orbita okołoziemska, od 1972 roku uzyskuje się dane dotyczące dużych powierzchni. Dzięki nim naukowcy wiedzą m.in. to, że za około pięć lat średnia temperatura regularnie zacznie przekraczać punkt ocieplenia 1,5 stopnia i potrafią wywnioskować, jak wpłynie to na poziom wód w morzach.

Regionalne – Mazowieckie

Większe bezpieczeństwo przechowywanych w magazynach dzieł sztuki. Muzeum Narodowe w Warszawie przeniesie je do nowego budynku

Kupiony ze wsparciem Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego budynek przy ulicy Puławskiej będzie służył Muzeum Narodowemu w Warszawie jako magazyn wielkogabarytowych dzieł sztuki. To tu jeszcze w tym roku mają trafić zbiory z magazynu w Tarczynie, który według opinii NIK nie spełnia niezbędnych norm technicznych. W ciągu dwóch–trzech lat w nowym budynku powstanie także przestrzeń wystawiennicza dla kolekcji mebli i wzornictwa należących do MNW.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.