Michał Grobelny nowym Dyrektorem Generalnym hotelu Radisson Blu w Ostródzie
Stanowisko Dyrektora Generalnego hotelu Radisson Blu Resort & Conference Center w Ostródzie objął Michał Grobelny. Z siecią hoteli związany już od ponad 20 lat.
Michał Grobelny posiada ponad 20-letnie doświadczenie pracy w branży hotelarskiej. Swoją karierę rozpoczął w 2002 r. w hotelu wtedy określanym jako „Radisson SAS Warszawa”, obecnie to flagowy obiekt sieci - Radisson Collection na ul. Grzybowskiej. Pracował tam jako Food & Beverage Manager.
W kolejnych latach na tym samym stanowisku pojawił się w hotelu sieci we Wrocławiu i w 2012 r. jako Food & Drinks Manager w Radisson Blu Sobieski w Warszawie. Swoje doświadczenie z posadą Dyrektora Generalnego zbierał na przestrzeni ostatnich 10 lat, kiedy zarządzał różnymi obiektami Radisson Hotel Group w Rosji. Teraz wrócił do Polski, aby podjąć się nowych wyzwań w Ostródzie.
"Niedawno otwarty Radisson Blu Resort w Ostródzie jest wyjątkowym obiektem na mapie Mazur. Cieszę się, że po kilku latach pracy za granicą, mam okazję wrócić do Polski i prowadzić świeży obiekt sieci Radisson Hotel Group. Hotelarstwo w Polsce zawsze było na wysokim poziomie, dlatego wraz z moim zespołem, chcemy kontynuować tę tradycję oraz ze zrozumieniem wsłuchiwać się w potrzeby naszych gości”. – powiedział Michał Grobelny, Dyrektor Generalny Radisson Blu Resort & Conference Center w Ostródzie.
Michał Grobelny jest absolwentem Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Warszawie, gdzie uzyskał tytuł licencjata. Studia magisterskie natomiast ukończył w 2007 r. na Wyższej Szkole Zarządzania Turystyką, również w Warszawie. W wolnym czasie uwielbia podróżować i odkrywać nowe kultury oraz kraje.
W Radisson Blu Resort & Conference Center Ostróda Mazury znajduje się 238 pokoi, których kolorystyka nawiązuje do barw natury. Za projekt architektury, wnętrz stref publicznych i pokoi w hotelu odpowiedzialna jest Tete Concept. Do dyspozycji gości jest nowoczesny Aqua Park obejmujący krytą strefę wodną z dwutorowym basenem sportowym, płytkim basenem dla dzieci, trzema jacuzzi, strefą termalną z sauną i spa oraz łaźnią parową a także kompleksowe SPA LAVA e SAL. Obiekt posiada 16 świetnie wyposażonych sal konferencyjnych, mogących pomieścić łącznie do 1000 osób.
W środku nie brakuje również renomowanych lokali gastronomicznych — restauracje i bary z widokiem na Jezioro Drwęckie.

Mercer Total Remuneration Survey (TRS) – kluczowe wnioski i obserwacje

Dyskusje o pokoleniu Z na rynku pracy, Women on boards i migracjach. Zakończyło się EFNI Wiosna w Warszawie

Zaskocz swoich pracowników: 500 zł na karcie Pluxee, które działa jak 560 zł!
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Prawo

Trwają prace nad szczegółowymi wytycznymi dla schronów. Prowadzona jest też inwentaryzacja i ocena stanu istniejących obiektów
W MSWiA trwają prace nad rozporządzeniem, które określi m.in., jakie warunki powinny spełniać miejsca schronienia, oraz wprowadzi spójne standardy dotyczące ich organizacji i wyposażenia. Ich opracowanie wymagane jest przez ustawę o ochronie ludności i obronie cywilnej, która weszła w życie 1 stycznia br. Trwa także inwentaryzacja istniejących obiektów zbiorowej ochrony, w tym schronów. Jak podkreślają eksperci, mamy w tym obszarze wiele zaległości do nadrobienia. Problemem jest niedobór specjalistów od budowli schronowych, którzy mogliby ten proces wesprzeć i przyspieszyć.
Handel
Nowy rozdział we współpracy Wielka Brytania – Unia Europejska. Bezpieczeństwo jedną z kluczowych kwestii

19 maja odbędzie się w Londynie pierwszy od brexitu na tak wysokim szczeblu szczyt brytyjskich i unijnych przywódców. Zdaniem polskich europosłów obydwie strony dojrzały do ponownego zacieśnienia stosunków i są dla siebie kluczowymi partnerami. Rozmowy dotyczyć mają przede wszystkim zagadnień związanych z obronnością, ale także możliwości swobodnego przemieszczania się młodych ludzi. Wyzwaniem we wzajemnych relacjach wciąż są kwestie handlowe.
Transport
W Amazon pracuje ponad 750 tys. robotów. Najnowszy jest wyposażony w „zmysł” dotyku

Pierwsze roboty wyposażone w „zmysł” dotyku wykorzystywane są przez Amazon do obsługi produktów w centrach realizacji zamówień w USA i Niemczech. Roboty potrafią precyzyjnie przeszukiwać nawet ciasne przestrzenie półek w poszukiwaniu konkretnych produktów i z wyczuciem przenosić je na taśmę. Dzięki nim pracownicy nie muszą się schylać ani wspinać po drabinie w poszukiwaniu towaru. Automatyzacja wspiera też pracę kurierów. Paczki, które mają być dostarczone pod wskazany adres, podświetlane są w furgonetce na zielono, co ułatwia znalezienie właściwej przesyłki i skraca czas dostawy.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.