Komunikaty PR

Nowość Z Kurnej Półki – kiełbaski drobiowe

2022-08-31  |  16:30
Biuro prasowe
Do pobrania komunikat ( 0.1 MB )

Zdrowy tryb życia i świadome odżywianie sprawiają, że coraz częściej sięgamy po wędliny o prostym składzie i z najlepszej jakości mięsa. Na rynku właśnie pojawiły się kiełbaski drobiowe Cedrob z Kurnej Półki. To jedyny tego typu produkt w Polsce - kiełbaski o prostym składzie, bogate w witaminy z grupy B i w dodatku niskokaloryczne.

Z roku na rok rośnie świadomość w zakresie kupowanej żywności, konsumenci coraz częściej zwracają uwagę na skład i pochodzenie produktów, które spożywają i wybierają zdrową i naturalną żywność z tak zwaną „czystą etykietą”. Polacy coraz częściej zdają sobie sprawę z tego, że o jakości życia i zdrowiu mogą decydować codzienne wybory zakupowe. Odpowiedzią na takie potrzeby jest nowy produkt z serii Cedrob z Kurnej Półki - kiełbaski drobiowe o prostym składzie, z najlepszej jakości polskiego mięsa.

– Jako polski producent drobiu konsekwentnie przekonujemy Polaków do tego, żeby wybierali drobiowe alternatywy dla znanych produktów, w których do tej pory dominowała chociażby wieprzowina. Ta alternatywa cieszy się coraz większym zainteresowaniem konsumentów, szukających produktów o niższej kaloryczności i niższej zawartości tłuszczu – mówi Marietta Stefaniak, Członek Zarządu Zakładów Mięsnych Silesia.

Produkty Cedrob z Kurnej Półki to produkty premium, produkowane z użyciem najlepszego mięsa z własnej hodowli, od polskiego producenta, według zasady „od ziarna do stołu”. Wyróżnia je czysta etykieta i krótki skład.  Są to niskokaloryczne, lekkostrawne produkty, bogate w białko i witaminy z grupy B - ich wybór stanowi doskonały początek do wprowadzenia zmian w naszym codziennym jadłospisie i poprawie jego jakości. Kiełbaski drobiowe Cedrob z Kurnej Półki to jedyny tego typu produkt w Polsce o prostym składzie i „czystej etykiecie”, który poszerza linię jakościowych wędlin drobiowych Cedrob z Kurnej Półki. Krótkie kiełbaski bez osłonki to świetna propozycja także dla dzieci, a jedna kiełbaska to tylko około 30 kcal. Kiełbaski dostępne są w opakowaniu typu duopack, które zapewnia dłuższą świeżość produktu.

Niskokaloryczne, bogate w białko mięso drobiowe powinno gościć w jadłospisie każdego, kto ceni sobie lekkie, ale pożywne posiłki. Mięso to ma wysoką zawartość składników mineralnych; żelaza, cynku, magnezu, sodu, wapnia i potasu oraz witaminy z grupy B, które poprawiają sprawność intelektualną i regulują metabolizm – tłumaczy Stanisław Ducki, konsultant ds. dietetyki w Zakładach Mięsnych Silesia S.A.

Kiełbaski drobiowe Cedrob z Kurnej półki to świetna okazja do uzupełnienia swojej diety o dobre jakościowo wędliny, a zarazem sposób na dobre i zdrowe śniadania dla całych rodzin.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Smak zaczyna się od mięsa Biuro prasowe
2024-12-30 | 15:20

Smak zaczyna się od mięsa

W nowej kampanii marketingowej firma Sokołów skupia się na wysokiej jakości swojego surowca i produktów. – W Sokołowie wiemy, że smak zaczyna się od mięsa –
Przemysł spożywczy Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?
2024-12-20 | 01:00

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

Ponad 60 proc. polskich gospodarstw domowych przyznaje, że po świętach zostaje im nadmiar jedzenia – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie sieci Netto[1]. Choć większość
Przemysł spożywczy „Herbapol. We współpracy z naturą.”
2024-12-19 | 11:27

„Herbapol. We współpracy z naturą.”

Jej założeniem jest pokazanie, że marka Herbapol, która poszczycić się może bogatą wiedzą i wieloletnim doświadczeniem w zakresie ziół i owoców, jednocześnie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Kongres Rady Podatkowej

Targi Bezpieczeństwa

Motoryzacja

UE dąży do większej samodzielności w dostępie do surowców krytycznych. Częściowo pozyska je z recyklingu baterii

Zgodnie z aktem o surowcach krytycznych władze unijne dążą do zwiększenia niezależności w zakresie ich dostaw od Chin i innych krajów  trzecich. Do 2030 roku ze źródeł zewnętrznych ma pochodzić nie więcej niż 65 proc. rocznego zużycia każdego z surowców. Z kolei 25 proc. ma pochodzić z recyklingu. – Te cele nie są nadambitne, bo recykling to relatywnie młoda część gospodarki, więc legislacja, która narzuca te poziomy odzysku i recyklingu to jedno, a realia to drugie – mówi Paweł Jarski, prezes zarządu Elemental Holding. Podkreśla jednak, że Europa ma duży potencjał w zwiększeniu odzysku i przetwarzania cennych surowców

Konsument

Konsumenci doceniają działania firm na rzecz środowiska i społeczeństwa. Dla przedsiębiorstw to szansa na rozwój

Zrównoważony rozwój staje się coraz ważniejszym elementem strategii biznesowych firm. Podmioty wdrażające długofalową strategię ESG mogą liczyć na korzyści finansowe, większe zainteresowanie inwestorów oraz poprawę klimatu i społecznej akceptacji. Spółki i przedsiębiorcy, którzy realizują inwestycje zgodnie z najwyższymi standardami środowiskowymi i społecznymi otrzymali Diamenty Zrównoważonej Gospodarki podczas konferencji Sustainable Economy Summit.

Edukacja

Poziom kompetencji cyfrowych Polaków na bardzo niskim poziomie. Spowalnia to cyfryzację gospodarki i firm

Na tle mieszkańców innych państw UE poziom kompetencji cyfrowych Polaków utrzymuje się na bardzo niskim poziomie – wynika z ostatnich danych Eurostat. Niecała połowa deklaruje posiadanie przynajmniej podstawowych umiejętności cyfrowych, a 20 proc. – więcej niż podstawowe. Staje to na drodze do cyfryzacji gospodarki i zwiększenia produktywności przedsiębiorstw.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.