ŚWIĘTA W WIELKIM STYLU – PODARUJ NIEZAPOMNIANE PRZEŻYCIA NAJBLIŻSZYM
Boże Narodzenie to święta pełne ciepła i bliskości, podczas których pragniemy podarować coś wyjątkowego naszym najbliższym. Idealny prezent to sposób na wyrażenie, jak dobrze znamy tych, których kochamy i okazja, aby pokazać, że słuchamy ich pragnień. Coraz częściej też, zamiast przedmiotów, których i tak mamy w domu za dużo wybieramy prezenty niematerialne, takie jak vouchery do restauracji, teatru, SPA czy na wspólny wyjazd weekendowy. Taki prezent sprawia, że możemy podarować bliskiej osobie wyjątkowe chwile spędzone razem - zostaną one w naszych wspomnieniach na długo.
W okresie przedświątecznym jesteśmy zalewni reklamami mającymi nas skłonić do kupna biżuterii, zegarków, wyrobów galanteryjnych, czy gadżetów elektronicznych. A gdyby tak zamiast tego podarować ukochanej osobie: rodzicom, partnerowi albo najbliższemu przyjacielowi wyjątkowe przeżycie? Może to być unikatowy prezent pod choinkę, do tego idealnie wpisujący się w ekologiczne trendy. W tym roku stawiamy zatem na doświadczenia, które dostarczą obdarowanym niezapomnianych chwil.
Uczta dla ciała i ducha z gwiazdką Michelin
Voucher na kolację w NUCIE, jedynej warszawskiej restauracji nagrodzonej dwa lata z rzędu gwiazdką Michelin, to doskonały pomysł na luksusowy prezent. Do wyboru są trzy opcje, różniące się ceną i rodzajem doświadczenia, dzięki czemu można dopasować je do indywidualnych preferencji obdarowanej osoby. Każda z nich zapewnia niezapomniane kulinarne przeżycie za sprawą menu skomponowanego przez pochodzącego z Apulii szefa kuchni, który polskim daniom nadaje wyjątkowo elegancką i zaskakującą formułę. Andrea Camastra, bo o nim mowa, w tym roku znalazł się na liście The Best Chef Awards trafiając do grona najlepszych szefów kuchni z całego świata. NUTA to jedyne miejsce w Polsce, w którym zjemy zredefiniowane pierogi ruskie w stylu dim sum, rosół z polską wołowiną limousine z dodatkiem pochodzącego z naszego kraju kawioru czy gołębia w wyjątkowej aranżacji. Taka kolacja stanowi idealny sposób, by podarować bliskim wyjątkowy wieczór pełen zadziwiających smaków i niezapomnianych emocji, a także zaskoczyć ich czymś zupełnie innym niż tradycyjny prezent.
https://nuta.com.pl/sklep/
Weekend wrażeń w Barcelonie, Rzymie lub Londynie
Weekend za granicę to doskonały sposób na szybki, ale zarazem pełen relaksu, obcowania ze sztuką i doznań kulinarnych city break. Zamiast tradycyjnego prezentu, podaruj bliskiej osobie okazję do odkrycia fascynujących miast, które oferują niepowtarzalną atmosferę. Kilka dni w romantycznej Barcelonie, tętniącym życiem Rzymie czy eleganckim Londynie to idealna okazja, by naładować baterie, zanurzyć się w wyjątkowej atmosferze, rozkoszować się lokalną kuchnią i zyskać wspomnienia, które zostaną na zawsze. Warto sprawdzić ceny biletów na stronie skyscanner.pl lub bezpośrednio u przewoźnika. W styczniu do Londynu można polecieć z Polski za 178zł, a do Rzymu koszt takiej podróży to 208zł za parę. Taki prezent to połączenie luksusu i doświadczenia, które ma nieocenioną wartość.
Zabierz mnie do teatru
Voucher do teatru to prezent, który trzeba odpowiednio dobrać do gustów osoby obdarowanej. Jedni wolą wesołe komedie omyłek, inni poważne spektakle w duchu ibsenowskim, a jeszcze inni kochają teatr muzyczny i mogą nieskończenie wiele razy oglądać schodzący niebawem z afiszu „We will Rock You” w teatrze ROMA. Wspólne wyjście do teatru dostarcza rozrywki, inspiruje, a także pozwala na chwile pełne refleksji – w zależności od tego, jaki ciężar gatunkowy wybierzemy. Podarowanie vouchera do teatru to także sposób na spędzenie czasu z bliską osobą w wyjątkowy sposób. To inwestycja w emocje, które będą trwały długo.
Czas dla siebie w prezencie
Dzień w SPA to bezcenny upominek, szczególnie dla tych, którzy są nieustannie w biegu. Voucher na zabiegi pozwala zatrzymać się na chwilę w miejscu: wypocząć, zadbać o ciało oraz zakosztować odrobiny luksusu. W zależności od pakietu możemy skorzystać z dobranych do naszych potrzeb zabiegów na twarz i całe ciało. Od wielu lat ogromnym powodzeniem cieszy się masaż KOBIDO dający natychmiastowy efekt młodo wyglądającej twarzy oraz masaże powięziowe. Bardzo popularne są także zabiegi z wykorzystaniem złota koloidalnego - wmasowywanie delikatnych cząsteczek złota nie tylko zapobiega starzeniu się skóry, ale również sprawia, że zyskuje ona jędrność i utracony blask. Koszt dziennego pobytu w SPA waha się od 500zł do nawet 3500 zł w zależności od pakietu, jaki wybierzemy.
--
Andrea Camastra - jeden z najbardziej utalentowanych i uhonorowanych szefów kuchni w Polsce i na świecie. Były właściciel restauracji Senses, pięciokrotnie uhonorowanej gwiazdką Michelin za sprawą autorskiego polsko-włoskiego menu. Senses jako pierwsza restauracja w Polsce znalazła się także na prestiżowej liście 50 Best Discovery. Od 2015 roku członek „Oxford Encyklopedia Osobistości Rzeczpospolitej Polskiej” – tytuł przyznany mu za całokształt dotychczasowych osiągnięć w dziedzinie kulinarnej, a obecnie również magister Uniwersytetu Oxford. Propagator nowatorskiej techniki gotowania „note-by-note” (nuta-po-nucie), która sięga po czyste związki, ekstrakty oraz pojedyncze cząstki smaków i zapachów, pozyskiwane z naturalnie występujących w przyrodzie składników. Prof. Hervé This, twórca kuchni molekularnej, uznał Andrea Camastrę za następcę legendarnego Ferrana Adrii z restauracji El Bulli. W 2015 r. uznany przez przewodnik Gault&Millau Polska za „Szefa Kuchni Przyszłości”, a w 2017 r. za „Szefa Kuchni Roku”. Andrea Camastra znalazł się również na liście 100 Best Chefs in the World 2019 wg. prestiżowego francuskiego magazynu „Le Chef”. W roku 2020 rząd Republiki Włoskiej i włoskie Ministerstwo Spraw Zagranicznych umieściły Andreę Camastrę na liście najbardziej utalentowanych i odnoszących największe sukcesy włoskich profesjonalistów na scenie międzynarodowej ostatniego stulecia.
Duża część Polaków chce spędzać święta poza domem.
8. urodziny i milion otwartych ostryg w Port Royal
Kawiarniana klasyka wciąż na czasie - trendy z targów EquipHotel 2024
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Polityka
Akcesja Ukrainy będzie dużym wyzwaniem dla unijnego rolnictwa. Obie strony czeka kilka lat przygotowań
Ukraina ze względu na wielkość terytorium i żyzne grunty jest rolniczą potęgą. Jej przystąpienie do Unii Europejskiej może być wyzwaniem dla całego europejskiego rolnictwa. Pokazały to ostatnie lata, kiedy zwolnienie z ceł ukraińskich produktów zdestabilizowało sytuację rynków rolnych w części krajów. Ukraińskie rolnictwo wciąż nie spełnia unijnych wymagań. Komisja Europejska oceniła gotowość branży rolnej na 2 w sześciopunktowej skali.
Zdrowie
Ochrona zdrowia w Polsce ma być bardziej oparta na jakości. Obowiązująca od roku ustawa zostanie zmieniona
Od października placówki ochrony zdrowia mogą się ubiegać o akredytację na nowych zasadach. Nowe standardy zostały określone we wrześniowym obwieszczeniu resortu zdrowia i dotyczą m.in. kontroli zakażeń, sposobu postępowania z pacjentem w stanach nagłych czy opinii pacjentów z okresu hospitalizacji. Standardy akredytacyjne to uzupełnienie obowiązującej od stycznia br. ustawy o jakości w opiece zdrowotnej i bezpieczeństwie pacjenta, która jest istotna dla całego systemu, jednak zdaniem resortu zdrowia wymaga poprawek.
Konsument
Media społecznościowe pełne treści reklamowych od influencerów. Konieczne lepsze ich dopasowanie do odbiorców
Ponad 60 proc. konsumentów kupiło produkt na podstawie rekomendacji lub promocji przez twórców internetowych. 74 proc. uważa, że treściom przekazywanym przez influencerów można zaufać – wynika z badania EY Future Consumer Index. W Polsce na influencer marketing może trafiać ok. 240–250 mln zł rocznie, a marki widzą ogromny potencjał w takiej współpracy. Coraz większym zainteresowaniem cieszą się mikroinfluencerzy, czyli osoby posiadające od kilku do kilkudziesięciu tysięcy followersów, ale o silnym zaangażowaniu.
Partner serwisu
Szkolenia
Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.