Komunikaty PR

Przekąski sezamowe coraz bardziej w trendzie

2020-11-30  |  12:15
Biuro prasowe
Kontakt
Komunikat prasowy
38 pr & content communication

Łódź
91-035 Łódź
38|pr.pl| |38|pr.pl
000000000
www.38pr.pl
Do pobrania pdf ( 0.4 MB )

Czy funkcjonowanie w aktualnie utrudnionej rzeczywistości pozwala dostrzec pozytywny wpływ na branżę spożywczą? Obecna sytuacja może wzmacniać już obecne trendy żywieniowe, choćby prozdrowotność, w które wpisują się przekąski sezamowe. O tym, dlaczego warto je oferować konsumentom opowiada Svetlana Vnučko, Marketing Director w firmie Unitop Sp. z o.o.

Konsument nadal chce zdrowszej przekąski

- Mimo panującej sytuacji, w tym momencie nie obserwujemy mniejszego zainteresowania naszymi przekąskami. Dlaczego? Jednym z powodów z pewnością jest to, że ludzie wciąż poszukują słodkiej chwili wytchnienia, podczas której mogą sięgnąć po ulubioną przekąskę. Jednocześnie trend prozdrowotny, który jest już obecny od kilku lat, nadal nie słabnie, a w dobie Covid-19 nabiera dodatkowego znaczenia. Nawet jeśli sięgamy po słodycze, to szukamy tych zdrowszych i korzystniejszych dla naszego organizmu. Nasza marka parasolowa Amki Snacks oferuje sezamki o prostym składzie, z dużą ilością sezamu, bogate w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, stanowiące źródło błonnika, a przy tym nie zawierające glutenu. Co więcej, Amki Superfoods, czyli nasze innowacyjne batony sezamowe, zawierają dodatek naturalnego miodu i ekspandowanych zbóż, które dodatkowo wzbogacają przekąskę. Benefity funkcjonalne i czysta etykieta to również trendy, na które pandemia nie ma negatywnego wpływu, a wręcz może zwiększać ich wagę – komentuje Svetlana Vnučko, Marketing Director w firmie Unitop Sp. z o.o.

 

Garść sezamu w formie przekąsek

Dlaczego przekąski sezamowe szczególnie wpisują się w korzystne dla zdrowia trendy? Sam sezam jest źródłem wielu cennych składników, minerałów czy witamin, a około 50% jego składu to wartościowe tłuszcze. Warto jeść garść sezamu dziennie, a właśnie przekąski sezamowe są jedną z możliwych form jego podania. Jak wskazuje dietetyk Celina Kinicka, ziarna sezamu zwierają też dużo innych mikroelementów niezbędnych do poprawnego funkcjonowania organizmu, choćby fosfor, magnez, żelazo, cynk, miedź czy selen. Dzięki obecności lecytyny sezam poprawia pamięć i koncentrację, a przeciwutleniacze – sezamol i sezaminol – zapobiegają nowotworom i opóźniają proces starzenia się oraz podnoszą odporność organizmu. Ponadto sezam ma właściwości wykrztuśne, reguluje ciśnienie krwi, zapobiega tworzeniu się skrzepów, ma również działanie moczopędne. Do tego pomaga na zaparcia i hemoroidy, wzmacnia kości, uzębienie, włosy i paznokcie. Zawiera też wiele cennych witamin, m.in. A, E oraz te z grupy B.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: 38 pr & content communication
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Smak zaczyna się od mięsa Biuro prasowe
2024-12-30 | 15:20

Smak zaczyna się od mięsa

W nowej kampanii marketingowej firma Sokołów skupia się na wysokiej jakości swojego surowca i produktów. – W Sokołowie wiemy, że smak zaczyna się od mięsa –
Przemysł spożywczy Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?
2024-12-20 | 01:00

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

Ponad 60 proc. polskich gospodarstw domowych przyznaje, że po świętach zostaje im nadmiar jedzenia – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie sieci Netto[1]. Choć większość
Przemysł spożywczy „Herbapol. We współpracy z naturą.”
2024-12-19 | 11:27

„Herbapol. We współpracy z naturą.”

Jej założeniem jest pokazanie, że marka Herbapol, która poszczycić się może bogatą wiedzą i wieloletnim doświadczeniem w zakresie ziół i owoców, jednocześnie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Kongres Profesjonalistów Public Relations

Transport

Bezpieczeństwo stało się w UE tematem numer jeden. Miała w tym udział polska prezydencja

Ostatnie dni czerwca to dobra okazja do podsumowania pół roku prezydencji Polski w Radzie UE. Z tej okazji w Łodzi odbył się Wielki Piknik Europejski w Łodzi, w trakcie którego również wiceprzewodnicząca Parlamentu Europejskiego podsumowała ten okres: w ciągu ostatnich sześciu miesięcy Polska była silnym i odważnym przywódcą i również nam dała siłę i odwagę, aby kroczyć naprzód w tych bardzo trudnych czasach. Zdaniem europosła Dariusza Jońskiego Polsce udało się odbudować swoją pozycję na arenie międzynarodowej.

Polityka

Nie brakuje przeciwników zwiększenia wydatków na obronność do 5 proc. Obawiają się, że paradoksalnie zagrozi to bezpieczeństwu Europy

W Hadze rusza szczyt NATO. Jednym z ważniejszych punktów ma być podwyższenie wydatków państw sojuszniczych na zbrojenia i obronność do 5 proc. PKB. Jeśli wniosek zostanie zatwierdzony, państwa członkowskie przeznaczą łącznie na ten cel ponad 500 mld euro więcej rocznie. – Zwiększając wydatki na broń, nie tworzy się warunków do pokoju. Dlatego jesteśmy temu zdecydowanie przeciwni – podkreśla włoski europoseł Pasquale Tridico z Ruchu Pięciu Gwiazd (M5S).

Ochrona środowiska

Gospodarowanie odpadami nieodłącznym elementem strategii firm. Brak jasnych przepisów utrudnia ich działania

Odpowiedzialne gospodarowanie odpadami stanowi integralną część biznesu, a działania w tym obszarze coraz częściej wchodzą w skład strategii ESG. Opóźniające się wdrożenie systemu rozszerzonej odpowiedzialności producenta (ROP) zgodnego z wymogami Unii Europejskiej stawia jednak przed polskimi przedsiębiorstwami wiele wyzwań.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.