„2 razy więcej radości” na święta – z Kasią
Yellowcups
Przewóz 34/p. 3
30-716 Kraków
anna.trela|yellowcups.pl| |anna.trela|yellowcups.pl
+48 733 070 360
yellowcups.pl/
Boże Narodzenie to wyjątkowy i magiczny czas. Cudowną atmosferę pomagają nam tworzyć m.in. pyszne, domowe słodkości, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Wspólne pieczenie to także doskonały sposób na dzielenie się radością z naszymi bliskimi. Wie o tym marka Kasia, która od lat pomaga w przygotowaniu wypieków w polskich domach. W tym roku marka Kasia zachęca, by poczuć „2 razy więcej radości”. Wystarczy kupić dwa opakowania Kasi, aby wesprzeć potrzebujące dzieci z SOS Wioski Dziecięce, a dodatkowo zyskać szansę na wygranie 2000 zł na organizację wyjątkowych świąt dla naszej rodziny.
Magiczne i słodkie święta – z Kasią!
Przygotowanie tradycyjnych, domowych wypieków to nieodłączny element świątecznych przygotowań w polskich domach. To właśnie wokół bożonarodzeniowych ciast i słodkości gromadzą się przy stole nasze rodziny. Aromat świeżo upieczonych pierniczków w połączeniu z pięknie ubraną choinką tworzy wyjątkową i niepowtarzalną świąteczną atmosferę. Jest to ważne szczególnie teraz, gdy często spędzamy czas z dala od ukochanych osób. Świąteczne spotkanie z najbliższymi staje się wyjątkową i piękną okazją do bycia razem. W dzieleniu się tą bożonarodzeniową radością z bliskimi pomogą nam z pewnością pyszne, domowe wypieki.
„Święta Bożego Narodzenia to wyjątkowy i magiczny czas, który nieodłącznie związany jest z pieczeniem. W przygotowaniu pysznych wypieków pomaga konsumentom kostka do pieczenia Kasia. W tym roku marka Kasia chce także podzielić się radością z tymi, którzy najbardziej tego potrzebują. Wystarczy kupić dwa opakowania kostki Kasi, by wesprzeć stowarzyszenie SOS Wioski Dziecięce i potrzebujące dzieci, a dodatkowo zyskać szansę na wygranie 2000 zł – które możemy przeznaczyć na przygotowanie wyjątkowych świąt dla naszej rodziny” – mówi Tatjana Semeniouk, Junior Brand Manager marki Kasia.
Pomóż potrzebującym dzieciom i weź udział w loterii
„2 razy więcej radości” to kolejna odsłona świątecznej akcji pomocy dzieciom organizowanej przez markę Kasia. Podobnie jak rok temu, partnerem akcji zostało Stowarzyszenie SOS Wioski Dziecięce.
Wystarczy kupić dwa opakowania kostki do pieczenia Kasia, zachować paragon i zarejestrować go na stronie www.2razywiecejradosci.pl. Każdy dzień to szansa na wygranie 2000 zł. Do udziału w aktywacji uprawniają zakupy dokonane w okresie 16.11-24.12.2020 roku. Regulamin i szczegóły akcji znaleźć można na stronie www.2razywiecejradosci.pl oraz na stronie organizatora www.smolar.pl.
Więcej informacji na temat akcji znaleźć można także na Facebooku marki Kasia – Kasia Moje Ciasto.
Świąteczne pierniczki
Symbolem akcji „2 razy więcej radości” będą bożonarodzeniowe pierniczki, tradycyjnie przygotowywane w czasie świąt w naszych domach.
Kruche ciasteczka piernikowe
trudność: łatwe
czas przygotowania: 60 minut + czas pieczenia 4 (blachy) x 15 minut
ok. 70 sztuk
ciasto:
- 950 g mąki pszennej
- 1 kostka do pieczenia Kasia (250 g)
- 200 g cukru pudru
- 250 g miodu
- 3 żółtka
- 1 jajko
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 40 g przyprawy do pierników
- ewentualnie łyżka kakao
lukier:
- 2 szklanki cukru pudru
- 2 białka jajka
- ew. barwnik spożywczy
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie sypkie składniki na ciasto przesiej do miski, dodaj miód, kostkę do pieczenia Kasia, żółtka i jajko, wymieszaj dokładnie mikserem.
2. Następnie przełóż całość na stół i szybko zagnieć gładkie ciasto. Zawiń w folię i odłóż do lodówki na 30 minut.
3. Rozwałkuj na podsypanym mąką stole na grubość około 4 mm i powycinaj foremkami pierniczki.
4. Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i piecz w 180℃ 10-15 minut. Odstaw do wystygnięcia.
5. Cukier puder utrzyj z białkami na gęsty, gładki lukier. Jeśli jest zbyt rzadki, dodaj więcej cukru pudru i udekoruj nim pierniczki. Biały lukier możesz łatwo zabarwić szczyptą barwnika spożywczego.
I Ty w nadchodzące święta – dziel się radością!
Wesołych Świąt!

Smak zaczyna się od mięsa

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

„Herbapol. We współpracy z naturą.”
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Prawo

UE lepiej przygotowana na reagowanie na klęski żywiołowe. Od czasu powodzi w Polsce pojawiło się wiele usprawnień
Na tereny dotknięte ubiegłoroczną powodzią od rządu trafiło ponad 4 mld zł. Pierwsze formy wsparcia, w tym zasiłki, pomoc materialna czy wsparcie dla przedsiębiorców, pojawiły się już w pierwszych dniach od wystąpienia kataklizmu. Do Polski ma też trafić 5 mld euro z Funduszu Spójności UE na likwidację skutków powodzi. Doświadczenia ostatnich lat powodują, że UE jest coraz lepiej przygotowana, by elastycznie reagować na występujące klęski żywiołowe.
Prawo
Rzecznik MŚP: Obniżenie składki zdrowotnej to nie jest szczyt marzeń. Ideałem byłby powrót do tego, co było przed Polskim Ładem

Podczas najbliższego posiedzenia, które odbędzie się 23 i 24 kwietnia, Senat ma się zająć ustawą o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych. Zakłada ona korzystne zmiany w składkach zdrowotnych płaconych przez przedsiębiorców. Rzecznik MŚP apeluje do izby wyższej i prezydenta o przyjęcie i podpisanie nowych przepisów. Pojawiają się jednak głosy, że uprzywilejowują one właścicieli firm względem pracowników, a ponadto nie podlegały uzgodnieniom, konsultacjom i opiniowaniu.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.