Komunikaty PR

Czas na meksykańską fiestę! Nachos i dipy marki El Sabor.

2021-09-23  |  01:00
Biuro prasowe
Kontakt

Barbara Trepka
2moro

Mazowiecka 125/1
30-023 Kraków
basia|2moro.pl| |basia|2moro.pl
503 119 029
2moro.pl

Przekąska w meksykańskim stylu? Marka El Sabor prezentuje serię nachosów i dipów w różnych smakach, które idealnie sprawdzą się podczas każdej imprezy.

W meksykańskim stylu

Nacho Chips marki El Sabor to nie są zwykłe chipsy, to przekąska w iście meksykańskim stylu. Te trójkątne chipsy kukurydziane to smaczna chrupiąca propozycja, która sprawdzi się podczas imprez i spotkań towarzyskich. Dzięki starannie dobranym przyprawom i odpowiedniej grubości dobrze smakują zarówno solo, jak i w towarzystwie dipu. Ponadto, warto zaznaczyć, że Nacho El Sabor produkowane są z naturalnej, niemodyfikowanej kukurydzy. 

Kolejną zaletą Nacho Chips, oprócz wyrazistego smaku, jest ich uniwersalność dająca możliwość dowolnego sposobu serwowania oraz łączenia smaków w zależności od indywidualnych preferencji. Nacho można chrupać solo, maczając w dipie, podawać na ciepło, na zimno, czy z ulubionymi mięsnymi lub warzywnymi dodatkami.

 

Smaki

W ofercie marki można znaleźć najbardziej popularne meksykańskie smaki, wśród których nie mogło oczywiście zabraknąć odrobiny pikanterii. Spośród produktów marki El Sabor każdy znajdzie coś dla siebie. Nacho Chips można smakować w tradycyjnej odsłonie jedynie z dodatkiem soli. Ponadto dostępne są również w wersji o smaku BBQ, chili oraz serowe. 

Prawdziwa fiesta smaków popularnych w kuchni meksykańskiej jest dostępna w ofercie dipów marki El Sabor. Od aksamitnego i wyrazistego w smaku guacamole, przez salsę pomidorową, dip serowy, aż po hot salsę z dodatkiem papryki jalapeno i chili. 

W ofercie El Sabor dostępne są dipy:

  • salsa
  • hot salsa
  • guacamole
  • serowy
  • serowy z jalapeno

 

Jak podawać nachos?

Nacho/Nachos to tradycyjna meksykańska przekąska składająca się z niewielkich kawałków tortilli (tortilla chips — nasz odpowiednik nacho chips El Sabor) pokrytych roztopionym serem. Danie najczęściej podawane jest w towarzystwie dipu lub tradycyjnej meksykańskiej salsy, czyli pikantnego sosu ze zmiksowanych lub drobno pociętych warzyw, lub owoców z przyprawami. Częstym dodatkiem jest też guacamole, czyli popularna pasta z awokado. Ale to nie wszystko. Szykując nachos, można puścić wodze fantazji i wyczarować bardzo meksykańską potrawę. A wszystko to za sprawą dodatków takich jak np. papryka jalapeno, kurczak, mielona wołowina, oliwki, pomidory, czy ugotowana fasola. 

Wysyp z torebki Nacho Chips El Sabor na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub do naczynia żaroodpornego, dodaj odrobinę wybranego dipu, a następnie ulubione dodatki np. pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i pomidorki. Całość posyp startym serem. Tak przygotowane danie wstaw do nagrzanego piekarnika na kilka minut — do momentu roztopienia sera. Smacznego! 


 

Dystrybutorem marki El Sabor jest firma Greek Trade, znany producent, dystrybutor i importer produktów branży spożywczej, działający na rynku od 1992 roku. Firma stawia na jakość dystrybuowanych produktów spożywczych, dlatego starannie dobiera dostawców.

---

Kontakt:

GREEK TRADE SP. Z O.O.

ul. Tadeusza Śliwiaka 14

30-797 Kraków

sieci@greektrade.com.pl

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: 2moro
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Smak zaczyna się od mięsa Biuro prasowe
2024-12-30 | 15:20

Smak zaczyna się od mięsa

W nowej kampanii marketingowej firma Sokołów skupia się na wysokiej jakości swojego surowca i produktów. – W Sokołowie wiemy, że smak zaczyna się od mięsa –
Przemysł spożywczy Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?
2024-12-20 | 01:00

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

Ponad 60 proc. polskich gospodarstw domowych przyznaje, że po świętach zostaje im nadmiar jedzenia – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie sieci Netto[1]. Choć większość
Przemysł spożywczy „Herbapol. We współpracy z naturą.”
2024-12-19 | 11:27

„Herbapol. We współpracy z naturą.”

Jej założeniem jest pokazanie, że marka Herbapol, która poszczycić się może bogatą wiedzą i wieloletnim doświadczeniem w zakresie ziół i owoców, jednocześnie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Handel

Konsumenci w sieci narażeni na długą listę manipulacyjnych praktyk sprzedażowych. Zagraniczne platformy wymykają się unijnym regulacjom

Wraz z pojawieniem się na polskim i europejskim rynku platform sprzedażowych spoza UE rośnie też liczba przypadków stosowania tzw. dark patterns, czyli manipulacyjnych technik sprzedażowych. Nowe regulacje UE – w tym rozporządzenie w sprawie jednolitego rynku usług cyfrowych oraz akt o usługach cyfrowych – mają lepiej chronić przed nimi konsumentów, a podmiotom stosującym takie praktyki będą grozić wysokie kary finansowe. Problemem wciąż pozostaje jednak egzekwowanie tych przepisów od zagranicznych platform, które wymykają się europejskim regulacjom. – To jest w tej chwili bardzo duże wyzwanie dla całego rynku cyfrowego, że w praktyce regulacje nie dotyczą w takim samym stopniu wszystkich graczy – mówi Teresa Wierzbowska, prezeska Związku Pracodawców Prywatnych Mediów.

Fundusze unijne

Europejscy młodzi twórcy w centrum polskiej prezydencji w Radzie UE. Potrzebne nowe podejście do wsparcia ich karier

Wsparcie startu kariery młodych artystów i debata nad regulacjami dla sektora audiowizualnego, które będą odpowiadać zmieniającej się rzeczywistości technologicznej – to dwa priorytety polskiej prezydencji w Radzie UE z zakresu kultury. Najbliższe półrocze będzie także okazją do promocji polskich twórców w państwach członkowskich i kandydujących, a współpraca z artystami z innych krajów ma pokazać, że kultura może łączyć i być platformą dialogu międzynarodowego.

Ochrona środowiska

Tylko 1 proc. zużytych tekstyliów jest przetwarzanych. Selektywna zbiórka może te statystyki poprawić

Wraz z nowymi przepisami dotyczącymi gospodarki odpadami od stycznia 2025 roku gminy w Polsce wprowadziły selektywną zbiórkę zużytych tekstyliów. To oznacza, że przykładowo zniszczonych ubrań nie można już wyrzucić do frakcji zmieszane. Część gmin wprowadza ułatwienia dla mieszkańców w postaci dodatkowych kontenerów. W innych mieszkańcy będą musieli samodzielnie dostarczyć tekstylia do punktów selektywnej zbiórki odpadów komunalnych (PSZOK).

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.