Komunikaty PR

Duda Nasze Polskie zaprasza na Mistrzostwa Polski w Grillowaniu

2022-05-26  |  14:00
Biuro prasowe
Do pobrania komunikat ( 0.1 MB )

Sześć doświadczonych drużyn, które walczą o dostanie się do wielkiego finału, rywalizacja na najwyższym poziomie, mnóstwo pomysłów i łączenie smaków – to Mistrzostwa Polski w Grillowaniu, zorganizowane przez producenta wędlin Duda Nasze Polskie. Niekwestionowaną bohaterką mistrzostw będzie z pewnością Kiełbasa Beskidzka, nowość na rynku polskich wędlin, która odważnie wkracza na polskie grille.

Najwięksi i najbardziej doświadczeni grill masterzy prezentują swoje kulinarne talenty w rywalizacji, która może doprowadzić ich do wielkiego finału Mistrzostw Polski w Grillowaniu. Już teraz zmagania mistrzów grilla można śledzić w Internecie, a 25 czerwca dwie drużyny staną na scenie przed zgromadzoną publicznością w Wiśle – kurorcie nazywanym Perłą Beskidów.

– Zapraszamy do Wisły, do serca Beskidu Śląskiego już 25 czerwca. Na tamtejszym rynku odbędzie się finał Mistrzostw Polski w Grillowaniu. Miejsce jest oczywiście nieprzypadkowe, bohaterką mistrzostw będzie Kiełbasa Beskidzka z czosnkiem niedźwiedzim, czyli nasz prawdziwie góralski przysmak i nowa propozycja na tegoroczny sezon grillowy – mówi Edyta Zębala, Dyrektor Marketingu ZM Silesia.

Także dzień wielkiego finału jest nieprzypadkowy, to efekt nawiązania współpracy producenta wędlin Duda Nasze Polskie właśnie z Wisłą. W ten weekend w Perle Beskidów odbywać się będzie szczególna edycja Dni Wisły, połączona z jubileuszem miasta.

– Dni Wisły będą w tym roku wyjątkowe, to także jubileusz Miasta Wisła, a więc mnóstwo atrakcji, które czekają na wszystkich gości w naszej miejscowości. Gwoździem programu będzie z pewnością koncert Ewy Farnej w wiślańskim amfiteatrze, będzie też jarmark regionalny, wspaniały folklor i wiele innych urzekających wydarzeń – mówi Katarzyna Czyż-Kaźmierczak, dyrektor Wiślańskiego Centrum Kultury.

Choć wielki finał Mistrzostw odbędzie się 25 czerwca, już teraz warto śledzić rywalizację polskich mistrzów grilla, a nawet włączyć się do rywalizacji, oddając głos na jedną z drużyn. Na stronie internetowej www.mistrzostwagrillowania.pl  można zobaczyć wszystkie drużyny, zapoznać się z ich pomysłami na grilla z wykorzystaniem Kiełbasy Beskidzkiej i zdecydować, która z drużyn powinna pojechać na wielki finał do Wisły.

– To będzie największe i najważniejsze wydarzenie tegorocznego sezonu grillowego. Tym ważniejsze, że to my wszyscy możemy zdecydować, które drużyny dostaną się do finału, a więc także jakie powinno być nasze polskie grillowanie – komentuje Edyta Zębala

Filmy, które prezentują pomysły mistrzowskich drużyn dostępne są na stronie konkursu, a także na portalu Youtube Duda Nasze Polskie – każda z drużyn za zadanie miała przygotowanie grillowego dania z Kiełbasy Beskidzkiej z czosnkiem niedźwiedzim. To Polacy zdecydują, które z drużyn powinny pojechać do Wisły. To jednak nie wszystko – obie drużyny zostaną wzmocnione przez jedną osobę, która do konkursu dołączy z grona amatorów, wysyłając zgłoszenie ze swoimi grillowymi popisami.  Zgłoszenia w konkursie będzie można wysyłać od  13 czerwca – to drużyny, które zakwalifikują się do finału wybiorą swoich partnerów.

– Chcieliśmy, żeby każdy Polak, nie tylko grill masterzy i profesjonaliści, mógł wziąć udział w Mistrzostwach Polski w Grillowaniu, tym bardziej że grill to nasza polska specjalność – mówi Zębala.

Kiełbasa Beskidzka z czosnkiem niedźwiedzim od Duda Nasze Polskie to unikalne nawiązanie do kulinarnych tradycji polskich Beskidów. Produkowana jest u podnóża gór, gdzie w naturalnym środowisku rośnie też aromatyczny czosnek niedźwiedzi. Właśnie temu dodatkowi zawdzięcza swój niepowtarzalny smak i góralski charakter. To propozycja, która idealnie sprawdza się na grilla, a dla wygody użytkowników, została już nacięta – wystarczy po prostu wrzucić ją na rozgrzany ruszt, żeby już kilka minut później cieszyć się niezwykłym smakiem i beskidzką tradycją kulinarną.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Smak zaczyna się od mięsa Biuro prasowe
2024-12-30 | 15:20

Smak zaczyna się od mięsa

W nowej kampanii marketingowej firma Sokołów skupia się na wysokiej jakości swojego surowca i produktów. – W Sokołowie wiemy, że smak zaczyna się od mięsa –
Przemysł spożywczy Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?
2024-12-20 | 01:00

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

Ponad 60 proc. polskich gospodarstw domowych przyznaje, że po świętach zostaje im nadmiar jedzenia – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie sieci Netto[1]. Choć większość
Przemysł spożywczy „Herbapol. We współpracy z naturą.”
2024-12-19 | 11:27

„Herbapol. We współpracy z naturą.”

Jej założeniem jest pokazanie, że marka Herbapol, która poszczycić się może bogatą wiedzą i wieloletnim doświadczeniem w zakresie ziół i owoców, jednocześnie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Kongres Profesjonalistów Public Relations

Prawo

Trwają dyskusje nad kształtem unijnego budżetu na lata 2028–2034. Mogą być rozbieżności w kwestii Funduszu Spójności czy dopłat dla rolników

Trwają prace nad wieloletnimi unijnymi ramami finansowymi (WRF), które określą priorytety wydatków UE na lata 2028–2034. W maju Parlament Europejski przegłosował rezolucję w sprawie swojego stanowiska w tej sprawie. Postulaty europarlamentarzystów mają zostać uwzględnione we wniosku Komisji Europejskiej w sprawie WRF, który zostanie opublikowany w lipcu 2025 roku. Wciąż jednak nie ma zgody miedzy państwami członkowskimi, m.in. w zakresie Funduszu Spójności czy budżetu na rolnictwo.

Konsument

35 proc. gospodarstw domowych nie stać na zakup mieszkania nawet na kredyt. Pomóc może wsparcie budownictwa społecznego i uwolnienie gruntów pod zabudowę

W Polsce co roku oddaje się do użytku ok. 200 tys. mieszkań, co oznacza, że w ciągu dekady teoretycznie potrzeby mieszkaniowe społeczeństwa mogłyby zostać zaspokojone. Jednak większość lokali budują deweloperzy na sprzedaż, a 35 proc. gospodarstw domowych nie stać na zakup nawet za pomocą kredytu. Jednocześnie ta grupa zarabia za dużo, by korzystać z mieszkania socjalnego i komunalnego. Zdaniem prof. Bartłomieja Marony z UEK zmniejszeniu skali problemu zaradzić może wyłącznie większa skala budownictwa społecznego zamiast wspierania kolejnymi programami zaciągania kredytów.

Problemy społeczne

Hejt w sieci dotyka coraz więcej dzieci w wieku szkolnym. Rzadko mówią o tym dorosłym

Coraz większa grupa dzieci zaczyna korzystać z internetu już w wieku siedmiu–ośmiu​ lat – wynika z raportu NASK „Nastolatki 3.0”. Wtedy też stykają się po raz pierwszy z hejtem, którego jest coraz więcej w mediach społecznościowych. Według raportu NASK ponad 2/3 młodych internautów uważa, że mowa nienawiści jest największym problemem w sieci. Co więcej, dzieci rzadko mówią o takich incydentach dorosłym, dlatego tym istotniejsze są narzędzia technologiczne służące ochronie najmłodszych.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.