Komunikaty PR

Nowa odsłona Kabanosów międzynarodowych Sokołów

2022-09-26  |  11:45
Biuro prasowe

Wychodząc naprzeciw tym oczekiwaniom, Sokołów oferuje szeroki asortyment kabanosów, również tych inspirowanych kulinariami z różnych zakątków świata. Duży wybór takich kompozycji smakowych jest dostępny w linii Kabanosów międzynarodowych Sokołów, które teraz zyskały nową, apetyczną szatę graficzną. Pojawiły się tu także dwie zupełnie nowe propozycje – Kabanosy angielskie oraz Kabanosy hiszpańskie.

Kabanosy idealnie wpisują się w codzienne potrzeby żywieniowe współczesnych konsumentów. Po tę popularną przekąskę można łatwo i szybko sięgnąć w każdym momencie dnia. Można je zabrać do pracy czy spakować do szkolnego lunch boxu. Sprawdzą się także jako dodatek do wielu dań – np.  sałatek, zapiekanek, tart czy makaronów. Dużym atutem kabanosów jest brak konieczności przechowywania ich w lodówce oraz długa trwałość. Jednocześnie pakowane są w niewielkie porcje – takie, które można zużyć bez ryzyka marnowania żywności, co dobrze wpisuje się w trend „zero waste”.

Sokołowskie Kabanosy międzynarodowe cieszą się od lat wyjątkową popularnością. Teraz zyskały nowe, wyraziste opakowania, czytelnie komunikujące poszczególne wersje smakowe. Te kabanosy są inspirowane podróżami kulinarnymi, a oryginalny smak zapewniają im specjalnie dobrane kompozycje przypraw. Dzięki temu, każdy z wariantów doskonale oddaje charakter regionu, który reprezentuje.

W linii Kabanosów międzynarodowych Sokołów pojawiły się dwie ciekawe nowości:

  • Kabanosy angielskie – w ich recepturze wyróżniającym się składnikiem jest wędzony boczek, który idealnie wpisuje się w tradycyjną kuchnię tego kraju oraz świetnie podkreśla smak tych kiełbasek.
  • Kabanosy hiszpańskie – swój wyjątkowy charakter zawdzięczają charakterystycznemu zestawowi przypraw, w którym główną rolę odgrywa pikantne chilli oraz słodka papryka.

W linii Kabanosów międzynarodowych są ponadto dostępne Kabanosy: polskie, francuskie, argentyńskie, amerykańskie i włoskie. Wszystkie są produkowane zgodnie ze sprawdzoną, sokołowską recepturą, która jest gwarancją doskonałego smaku i niepowtarzalnego aromatu. Wyróżnia je wysoka mięsność, duża zawartość białka i dobre wartości odżywcze.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Smak zaczyna się od mięsa Biuro prasowe
2024-12-30 | 15:20

Smak zaczyna się od mięsa

W nowej kampanii marketingowej firma Sokołów skupia się na wysokiej jakości swojego surowca i produktów. – W Sokołowie wiemy, że smak zaczyna się od mięsa –
Przemysł spożywczy Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?
2024-12-20 | 01:00

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

Ponad 60 proc. polskich gospodarstw domowych przyznaje, że po świętach zostaje im nadmiar jedzenia – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie sieci Netto[1]. Choć większość
Przemysł spożywczy „Herbapol. We współpracy z naturą.”
2024-12-19 | 11:27

„Herbapol. We współpracy z naturą.”

Jej założeniem jest pokazanie, że marka Herbapol, która poszczycić się może bogatą wiedzą i wieloletnim doświadczeniem w zakresie ziół i owoców, jednocześnie

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Kongres Profesjonalistów Public Relations

Prawo

Trwają dalsze prace nad uproszczeniami we wspólnej polityce rolnej. Celem jest ich wejście w życie w styczniu 2026 roku

Przed przerwą wakacyjną w Parlamencie Europejskim rozpoczęły się prace nad ogłoszonym w maju kolejnym Omnibusem – pakietem uproszczeń istotnym z punktu widzenia rolników. Chodzi m.in. o uproszczenie pewnych obowiązków w sprawozdawczości, ułatwienia dla drobnych rolników czy ograniczenie kontroli. Zdaniem europosłanki PO propozycje KE to przykład wsłuchiwania się w postulaty rolników, co jest potrzebne także przy kształtowaniu wspólnej polityki rolnej.

Finanse

Zdecydowane odbicie w liczbie ofert pracy dla programistów. Wynagrodzenia rosną, ale nie wrócą na dotychczasowe poziomy

Po 2,5 roku perturbacji na rynek pracy w branży IT wracają wzrosty. Jak wynika z danych JustJoin.IT, w I połowie tego roku na tym portalu odnotowano blisko 70-proc. wzrost liczby ofert pracy w porównaniu do sytuacji sprzed roku. W górę idą także płace, chociaż eksperci wskazują, że dynamika nie jest tak wysoka jak kilka lat temu. Wciąż trudności ze znalezieniem pracy mają pracownicy dopiero zaczynający karierę w branży.

Konsument

Dobrobyt Polski uzależniony od wiedzy społeczeństwa o ekonomii i finansach. Takiej edukacji wciąż za mało jest w szkołach

Ostatnie badania wskazują na pewną poprawę w świadomości ekonomicznej Polaków, zwłaszcza na temat konieczności oszczędzania. Jednak w zakresie inwestowania i dostępnych do tego narzędzi oraz systemu podatkowego wciąż są poważne deficyty w wiedzy. Polacy mają świadomość, że podnoszenie swoich kompetencji pozytywnie wpłynie na ich budżety domowe, ale mało się mówi o tym, że od tego zależy też przyszły dobrobyt kraju. Dlatego też edukacja finansowa i ekonomiczna powinna się wkrótce stać elementem nauczania na jak najwcześniejszym etapie.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.