Komunikaty PR

Nowość w menu Costa Coffee - wegański napój owsiany

2021-02-04  |  08:53
Biuro prasowe

Rosnąca świadomość żywieniowa konsumentów sprawia, że coraz więcej osób rezygnuje z produktów odzwierzęcych, a zamiast klasycznego mleka krowiego, wybierają napoje roślinne. Wraz z nowym rokiem sieć kawiarni Costa Coffee poszerza swoje portfolio zamienników mleka o zupełną nowość -  pożywny napój owsiany. Wśród jego zalet warto wymienić dużą zawartość błonnika i niezwykłe odczucia smakowe.

 

Owsiana rewolucja

Mając na uwadze największe trendy żywieniowe i opinie baristów, do menu  Costa Coffee trafia nowość -  napój owsiany. Jest on częścią  Zimowej Kampanii marki, która wystartowała 20 stycznia. Napój owsiany podobnie jak cała linia napojów roślinnych dostępnych w kawiarniach świetnie uzupełnia smak kawy, dzięki swojej delikatnej słodyczy. Nie zawiera laktozy, jest bogaty w błonnik oraz jest w 100% pochodzenia roślinnego.  

Nowy napój  świetnie łączy się z dostępnymi w Costa Coffee kawami – roślinne nuty podkreślają naturalny smak ziaren kawy, dodając im unikalnego smaku, a lekka konsystencja nadaje niezwykłej subtelności. Ponadto napój owiany doskonale się spienia, dzięki czemu otrzymujemy wyjątkowo aksamitną piankę, która jest nieodzowną częścią Cappucino, Flat White czy kaw CHAI.

- „W Costa Coffee chcemy, żeby nasi Goście po zakupieniu kawy byli przede wszystkim usatysfakcjonowani. Dbamy o to, aby za każdą filiżanką, czy kubkiem kawy kryło się coś więcej. Co do smaku nie ulega wątpliwości, że napój owsiany świetnie łączy się z kawą i ją komplementuje dodając wytrawny posmak owsa zbalansowany odpowiednim poziomem słodyczy. Jest idealnym rozwiązaniem dla osób szukających urozmaicenia, chcących od ulubionej latte „czegoś więcej.” – mówi Adrian Leszek, Ekspert ds. napojów Costa Coffee.

-„Oferując coraz szerszy wybór napojów roślinnych kontynuujemy naszą strategię rozbudowy dostępności produktów odpowiednich dla wegan. Jest to istotne nie tylko ze względu na coraz większe wymagania konsumentów: jako rozwijające się społeczeństwo chcemy spożywać mniej produktów pochodzenia zwierzęcego, unikać laktozy, glutenu zachowując przy tym przyjemność z jedzenia. Te wszystkie warunki spełnia napój owsiany, który oferujemy w naszych kawiarniach.” – dodaje ekspert.

Napój  owsiany jest idealną alternatywą dla osób, które rezygnują z odzwierzęcych produktów, ale cenią sobie doskonały smak kawy. Costa Coffee zaprasza wszystkich fanów napoju owsianego i nie tylko, do wizyt w kawiarniach i zamawiania na wynos, a także za pomocą aplikacji Uber Eats.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Smak zaczyna się od mięsa Biuro prasowe
2024-12-30 | 15:20

Smak zaczyna się od mięsa

W nowej kampanii marketingowej firma Sokołów skupia się na wysokiej jakości swojego surowca i produktów. – W Sokołowie wiemy, że smak zaczyna się od mięsa –
Przemysł spożywczy Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?
2024-12-20 | 01:00

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

Ponad 60 proc. polskich gospodarstw domowych przyznaje, że po świętach zostaje im nadmiar jedzenia – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie sieci Netto[1]. Choć większość
Przemysł spożywczy „Herbapol. We współpracy z naturą.”
2024-12-19 | 11:27

„Herbapol. We współpracy z naturą.”

Jej założeniem jest pokazanie, że marka Herbapol, która poszczycić się może bogatą wiedzą i wieloletnim doświadczeniem w zakresie ziół i owoców, jednocześnie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Handel

Konsumenci w sieci narażeni na długą listę manipulacyjnych praktyk sprzedażowych. Zagraniczne platformy wymykają się unijnym regulacjom

Wraz z pojawieniem się na polskim i europejskim rynku platform sprzedażowych spoza UE rośnie też liczba przypadków stosowania tzw. dark patterns, czyli manipulacyjnych technik sprzedażowych. Nowe regulacje UE – w tym rozporządzenie w sprawie jednolitego rynku usług cyfrowych oraz akt o usługach cyfrowych – mają lepiej chronić przed nimi konsumentów, a podmiotom stosującym takie praktyki będą grozić wysokie kary finansowe. Problemem wciąż pozostaje jednak egzekwowanie tych przepisów od zagranicznych platform, które wymykają się europejskim regulacjom. – To jest w tej chwili bardzo duże wyzwanie dla całego rynku cyfrowego, że w praktyce regulacje nie dotyczą w takim samym stopniu wszystkich graczy – mówi Teresa Wierzbowska, prezeska Związku Pracodawców Prywatnych Mediów.

Fundusze unijne

Europejscy młodzi twórcy w centrum polskiej prezydencji w Radzie UE. Potrzebne nowe podejście do wsparcia ich karier

Wsparcie startu kariery młodych artystów i debata nad regulacjami dla sektora audiowizualnego, które będą odpowiadać zmieniającej się rzeczywistości technologicznej – to dwa priorytety polskiej prezydencji w Radzie UE z zakresu kultury. Najbliższe półrocze będzie także okazją do promocji polskich twórców w państwach członkowskich i kandydujących, a współpraca z artystami z innych krajów ma pokazać, że kultura może łączyć i być platformą dialogu międzynarodowego.

Ochrona środowiska

Tylko 1 proc. zużytych tekstyliów jest przetwarzanych. Selektywna zbiórka może te statystyki poprawić

Wraz z nowymi przepisami dotyczącymi gospodarki odpadami od stycznia 2025 roku gminy w Polsce wprowadziły selektywną zbiórkę zużytych tekstyliów. To oznacza, że przykładowo zniszczonych ubrań nie można już wyrzucić do frakcji zmieszane. Część gmin wprowadza ułatwienia dla mieszkańców w postaci dodatkowych kontenerów. W innych mieszkańcy będą musieli samodzielnie dostarczyć tekstylia do punktów selektywnej zbiórki odpadów komunalnych (PSZOK).

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.