Nowość Z Kurnej Półki – kiełbaski drobiowe
Zdrowy tryb życia i świadome odżywianie sprawiają, że coraz częściej sięgamy po wędliny o prostym składzie i z najlepszej jakości mięsa. Na rynku właśnie pojawiły się kiełbaski drobiowe Cedrob z Kurnej Półki. To jedyny tego typu produkt w Polsce - kiełbaski o prostym składzie, bogate w witaminy z grupy B i w dodatku niskokaloryczne.
Z roku na rok rośnie świadomość w zakresie kupowanej żywności, konsumenci coraz częściej zwracają uwagę na skład i pochodzenie produktów, które spożywają i wybierają zdrową i naturalną żywność z tak zwaną „czystą etykietą”. Polacy coraz częściej zdają sobie sprawę z tego, że o jakości życia i zdrowiu mogą decydować codzienne wybory zakupowe. Odpowiedzią na takie potrzeby jest nowy produkt z serii Cedrob z Kurnej Półki - kiełbaski drobiowe o prostym składzie, z najlepszej jakości polskiego mięsa.
– Jako polski producent drobiu konsekwentnie przekonujemy Polaków do tego, żeby wybierali drobiowe alternatywy dla znanych produktów, w których do tej pory dominowała chociażby wieprzowina. Ta alternatywa cieszy się coraz większym zainteresowaniem konsumentów, szukających produktów o niższej kaloryczności i niższej zawartości tłuszczu – mówi Marietta Stefaniak, Członek Zarządu Zakładów Mięsnych Silesia.
Produkty Cedrob z Kurnej Półki to produkty premium, produkowane z użyciem najlepszego mięsa z własnej hodowli, od polskiego producenta, według zasady „od ziarna do stołu”. Wyróżnia je czysta etykieta i krótki skład. Są to niskokaloryczne, lekkostrawne produkty, bogate w białko i witaminy z grupy B - ich wybór stanowi doskonały początek do wprowadzenia zmian w naszym codziennym jadłospisie i poprawie jego jakości. Kiełbaski drobiowe Cedrob z Kurnej Półki to jedyny tego typu produkt w Polsce o prostym składzie i „czystej etykiecie”, który poszerza linię jakościowych wędlin drobiowych Cedrob z Kurnej Półki. Krótkie kiełbaski bez osłonki to świetna propozycja także dla dzieci, a jedna kiełbaska to tylko około 30 kcal. Kiełbaski dostępne są w opakowaniu typu duopack, które zapewnia dłuższą świeżość produktu.
– Niskokaloryczne, bogate w białko mięso drobiowe powinno gościć w jadłospisie każdego, kto ceni sobie lekkie, ale pożywne posiłki. Mięso to ma wysoką zawartość składników mineralnych; żelaza, cynku, magnezu, sodu, wapnia i potasu oraz witaminy z grupy B, które poprawiają sprawność intelektualną i regulują metabolizm – tłumaczy Stanisław Ducki, konsultant ds. dietetyki w Zakładach Mięsnych Silesia S.A.
Kiełbaski drobiowe Cedrob z Kurnej półki to świetna okazja do uzupełnienia swojej diety o dobre jakościowo wędliny, a zarazem sposób na dobre i zdrowe śniadania dla całych rodzin.

Smak zaczyna się od mięsa

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

„Herbapol. We współpracy z naturą.”
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Prawo

Kwestie bezpieczeństwa priorytetem UE. Polska prezydencja ma w tym swój udział
– Polska prezydencja skierowała oczy Europy na obronność – przekonuje Magdalena Sobkowiak-Czarnecka z KPRM. Większość europejskich państw jest zgodna, że najważniejszą kwestią jest obecnie finansowanie bezpieczeństwa i obronności. Jednym z priorytetów białej księgi w sprawie obronności europejskiej będzie Tarcza Wschód, która obejmuje umocnienia wzdłuż wschodniej i północnej granicy Polski.
Problemy społeczne
Duża zmiana w organizacji pracy w firmach. Elastyczność wśród najważniejszych oczekiwań pracowników

Dotychczasowe modele organizacji pracy w firmach nie zawsze odpowiadają na wyzwania przyszłości. Ostatnie lata zmieniły zasady gry na rynku pracy i teraz elastyczność liczy się na nim bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Elastyczny model pracy staje się jednym z bardziej oczekiwanych benefitów, a dla firm jest to sposób na przyciągnięcie talentów. Kolejnym jest wykorzystanie innowacyjnych narzędzi technologicznych. To jednak wymaga zarówno od pracowników, jak i od pracodawców zaangażowania w ciągłe podnoszenie kompetencji.
Motoryzacja
Pożary pojazdów elektrycznych są rzadsze niż spalinowych. W powszechnym przekonaniu jest odwrotnie, bo brakuje edukacji

Trzydzieści pożarów aut elektrycznych i niemal 9,5 tys. pożarów aut spalinowych – to statystyki za ubiegły rok. Jak podkreślają eksperci, statystycznie pojazdy elektryczne płoną rzadziej niż spalinowe. W przeliczeniu na tysiąc zarejestrowanych pojazdów wskaźnik pożarów w przypadku elektryków wynosi 0,372, a w przypadku aut spalinowych 0,424. Specjaliści są zgodni co do tego, że w powszechnym obiegu brakuje rzetelnej wiedzy na temat samochodów elektrycznych i ich bezpieczeństwa pożarowego.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.