Komunikaty PR

Nowość Z Kurnej Półki – kiełbaski drobiowe

2022-08-31  |  16:30
Biuro prasowe
Do pobrania komunikat ( 0.1 MB )

Zdrowy tryb życia i świadome odżywianie sprawiają, że coraz częściej sięgamy po wędliny o prostym składzie i z najlepszej jakości mięsa. Na rynku właśnie pojawiły się kiełbaski drobiowe Cedrob z Kurnej Półki. To jedyny tego typu produkt w Polsce - kiełbaski o prostym składzie, bogate w witaminy z grupy B i w dodatku niskokaloryczne.

Z roku na rok rośnie świadomość w zakresie kupowanej żywności, konsumenci coraz częściej zwracają uwagę na skład i pochodzenie produktów, które spożywają i wybierają zdrową i naturalną żywność z tak zwaną „czystą etykietą”. Polacy coraz częściej zdają sobie sprawę z tego, że o jakości życia i zdrowiu mogą decydować codzienne wybory zakupowe. Odpowiedzią na takie potrzeby jest nowy produkt z serii Cedrob z Kurnej Półki - kiełbaski drobiowe o prostym składzie, z najlepszej jakości polskiego mięsa.

– Jako polski producent drobiu konsekwentnie przekonujemy Polaków do tego, żeby wybierali drobiowe alternatywy dla znanych produktów, w których do tej pory dominowała chociażby wieprzowina. Ta alternatywa cieszy się coraz większym zainteresowaniem konsumentów, szukających produktów o niższej kaloryczności i niższej zawartości tłuszczu – mówi Marietta Stefaniak, Członek Zarządu Zakładów Mięsnych Silesia.

Produkty Cedrob z Kurnej Półki to produkty premium, produkowane z użyciem najlepszego mięsa z własnej hodowli, od polskiego producenta, według zasady „od ziarna do stołu”. Wyróżnia je czysta etykieta i krótki skład.  Są to niskokaloryczne, lekkostrawne produkty, bogate w białko i witaminy z grupy B - ich wybór stanowi doskonały początek do wprowadzenia zmian w naszym codziennym jadłospisie i poprawie jego jakości. Kiełbaski drobiowe Cedrob z Kurnej Półki to jedyny tego typu produkt w Polsce o prostym składzie i „czystej etykiecie”, który poszerza linię jakościowych wędlin drobiowych Cedrob z Kurnej Półki. Krótkie kiełbaski bez osłonki to świetna propozycja także dla dzieci, a jedna kiełbaska to tylko około 30 kcal. Kiełbaski dostępne są w opakowaniu typu duopack, które zapewnia dłuższą świeżość produktu.

Niskokaloryczne, bogate w białko mięso drobiowe powinno gościć w jadłospisie każdego, kto ceni sobie lekkie, ale pożywne posiłki. Mięso to ma wysoką zawartość składników mineralnych; żelaza, cynku, magnezu, sodu, wapnia i potasu oraz witaminy z grupy B, które poprawiają sprawność intelektualną i regulują metabolizm – tłumaczy Stanisław Ducki, konsultant ds. dietetyki w Zakładach Mięsnych Silesia S.A.

Kiełbaski drobiowe Cedrob z Kurnej półki to świetna okazja do uzupełnienia swojej diety o dobre jakościowo wędliny, a zarazem sposób na dobre i zdrowe śniadania dla całych rodzin.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Smak zaczyna się od mięsa Biuro prasowe
2024-12-30 | 15:20

Smak zaczyna się od mięsa

W nowej kampanii marketingowej firma Sokołów skupia się na wysokiej jakości swojego surowca i produktów. – W Sokołowie wiemy, że smak zaczyna się od mięsa –
Przemysł spożywczy Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?
2024-12-20 | 01:00

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

Ponad 60 proc. polskich gospodarstw domowych przyznaje, że po świętach zostaje im nadmiar jedzenia – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie sieci Netto[1]. Choć większość
Przemysł spożywczy „Herbapol. We współpracy z naturą.”
2024-12-19 | 11:27

„Herbapol. We współpracy z naturą.”

Jej założeniem jest pokazanie, że marka Herbapol, która poszczycić się może bogatą wiedzą i wieloletnim doświadczeniem w zakresie ziół i owoców, jednocześnie

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Kongres Profesjonalistów Public Relations

Prawo

Trwają dalsze prace nad uproszczeniami we wspólnej polityce rolnej. Celem jest ich wejście w życie w styczniu 2026 roku

Przed przerwą wakacyjną w Parlamencie Europejskim rozpoczęły się prace nad ogłoszonym w maju kolejnym Omnibusem – pakietem uproszczeń istotnym z punktu widzenia rolników. Chodzi m.in. o uproszczenie pewnych obowiązków w sprawozdawczości, ułatwienia dla drobnych rolników czy ograniczenie kontroli. Zdaniem europosłanki PO propozycje KE to przykład wsłuchiwania się w postulaty rolników, co jest potrzebne także przy kształtowaniu wspólnej polityki rolnej.

Finanse

Zdecydowane odbicie w liczbie ofert pracy dla programistów. Wynagrodzenia rosną, ale nie wrócą na dotychczasowe poziomy

Po 2,5 roku perturbacji na rynek pracy w branży IT wracają wzrosty. Jak wynika z danych JustJoin.IT, w I połowie tego roku na tym portalu odnotowano blisko 70-proc. wzrost liczby ofert pracy w porównaniu do sytuacji sprzed roku. W górę idą także płace, chociaż eksperci wskazują, że dynamika nie jest tak wysoka jak kilka lat temu. Wciąż trudności ze znalezieniem pracy mają pracownicy dopiero zaczynający karierę w branży.

Konsument

Dobrobyt Polski uzależniony od wiedzy społeczeństwa o ekonomii i finansach. Takiej edukacji wciąż za mało jest w szkołach

Ostatnie badania wskazują na pewną poprawę w świadomości ekonomicznej Polaków, zwłaszcza na temat konieczności oszczędzania. Jednak w zakresie inwestowania i dostępnych do tego narzędzi oraz systemu podatkowego wciąż są poważne deficyty w wiedzy. Polacy mają świadomość, że podnoszenie swoich kompetencji pozytywnie wpłynie na ich budżety domowe, ale mało się mówi o tym, że od tego zależy też przyszły dobrobyt kraju. Dlatego też edukacja finansowa i ekonomiczna powinna się wkrótce stać elementem nauczania na jak najwcześniejszym etapie.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.