Powstała nowa marka naturalnych wyrobów w 100% z mięsa gęsi – Złota Gęś
Od kuchni
Chodakowska 12
03-826 Warszawa
ewa.quiam|odkuchni.co| |ewa.quiam|odkuchni.co
+48 796 994 736
https://www.odkuchni.co/
Tradycja w nowoczesnym wydaniu
Jakość, smak i tradycja to wyróżniki nowej marki premium na rynku spożywczym. Złota Gęś to firma, w której najbardziej liczy się pasja, jakość i uczciwość. Producent swoją wiedzę łączy z doświadczeniem i dba o to, aby wyroby były naturalne, zdrowe i smaczne.
Czysty skład, dobry smak
Produkty opracowane przez Złotą Gęś są unikatowe i niszowe, nie tylko pod względem smaku, ale także formy i składu. W każdym z nich znajdziemy 100% mięsa z gęsi. W planach jest także produkcja wyrobów w 100% z mięsa kaczki. Markę wyróżnia ekologiczna produkcja, bez użycia konserwantów, barwników i innych chemicznych ulepszaczy. Ponadto, mięso dostarczane jest z zaprzyjaźnionej firmy, która zajmuje się gęśmi od wylęgu do uboju, dzięki czemu producent ma pełną kontrolę nad chowem i etycznymi warunkami, w jakich żyją zwierzęta, a także ich zdrowym żywieniem bez zbędnych antybiotyków. Dzięki temu produkty z nich, poza wyjątkowym smakiem, są również zdrowe.
Dlaczego mięsa z gęsi i kaczki?
Gęsina znana jest w Polsce co najmniej od 400 lat. Ostatnimi czasy nie jest jednak zbyt popularna, co marka Złota Gęś planuje zmienić.
W trosce o tradycję spożywania gęsiny w polskiej kulturze, odważyliśmy zmierzyć się z tym rodzajem mięsa, choć nie jest ono łatwe do przygotowania, wymaga umiejętności, cierpliwości i idealnego wyczucia czasu. Chcemy jednak przywrócić dawny blask staropolskim smakom, a co za tym idzie, spopularyzować je wśród Polaków i pokazać im te pyszne i zdrowe produkty na nowo – komentuje Witold Bednarski, pomysłodawca i założyciel marki.
Na ten moment w ofercie marki Złota Gęś znajdują się: polędwiczka, kiełbasa tradycyjna, kiełbasa krakowska podsuszana, kabanosy i pasztet z gęsi. Docelowo w portfolio ma znaleźć się ok. 20 produktów z mięsa gęsi i 20 produktów z mięsa kaczki.
Złota Gęś – “Z miłości do jakości”
Założyciel marki Złota Gęś wyróżnia się wielkim zamiłowaniem i równie wielkim profesjonalizmem. Witold Bednarski, pasjonat, który od lat w domowym zaciszu produkował wyjątkowe wędliny na potrzeby własne oraz przyjaciół, we współpracy z wysoce wykształconymi technologami żywności stworzył markę łączącą pomysłowość, doświadczenie i najwyższą jakość. Siedziba firmy mieści się we wsi Zbiersk w Wielkopolsce i to właśnie tam produkowane są wszystkie wędliny w oparciu o rzemieślnicze techniki przygotowywania mięs.
Kontakt dla mediów: odkuchni.co
Nr tel. 796 994 736

Smak zaczyna się od mięsa

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

„Herbapol. We współpracy z naturą.”
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Prawo

Trwają dyskusje nad kształtem unijnego budżetu na lata 2028–2034. Mogą być rozbieżności w kwestii Funduszu Spójności czy dopłat dla rolników
Trwają prace nad wieloletnimi unijnymi ramami finansowymi (WRF), które określą priorytety wydatków UE na lata 2028–2034. W maju Parlament Europejski przegłosował rezolucję w sprawie swojego stanowiska w tej sprawie. Postulaty europarlamentarzystów mają zostać uwzględnione we wniosku Komisji Europejskiej w sprawie WRF, który zostanie opublikowany w lipcu 2025 roku. Wciąż jednak nie ma zgody miedzy państwami członkowskimi, m.in. w zakresie Funduszu Spójności czy budżetu na rolnictwo.
Konsument
35 proc. gospodarstw domowych nie stać na zakup mieszkania nawet na kredyt. Pomóc może wsparcie budownictwa społecznego i uwolnienie gruntów pod zabudowę

W Polsce co roku oddaje się do użytku ok. 200 tys. mieszkań, co oznacza, że w ciągu dekady teoretycznie potrzeby mieszkaniowe społeczeństwa mogłyby zostać zaspokojone. Jednak większość lokali budują deweloperzy na sprzedaż, a 35 proc. gospodarstw domowych nie stać na zakup nawet za pomocą kredytu. Jednocześnie ta grupa zarabia za dużo, by korzystać z mieszkania socjalnego i komunalnego. Zdaniem prof. Bartłomieja Marony z UEK zmniejszeniu skali problemu zaradzić może wyłącznie większa skala budownictwa społecznego zamiast wspierania kolejnymi programami zaciągania kredytów.
Problemy społeczne
Hejt w sieci dotyka coraz więcej dzieci w wieku szkolnym. Rzadko mówią o tym dorosłym

Coraz większa grupa dzieci zaczyna korzystać z internetu już w wieku siedmiu–ośmiu lat – wynika z raportu NASK „Nastolatki 3.0”. Wtedy też stykają się po raz pierwszy z hejtem, którego jest coraz więcej w mediach społecznościowych. Według raportu NASK ponad 2/3 młodych internautów uważa, że mowa nienawiści jest największym problemem w sieci. Co więcej, dzieci rzadko mówią o takich incydentach dorosłym, dlatego tym istotniejsze są narzędzia technologiczne służące ochronie najmłodszych.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.