Produkty marki Vegeta nagrodzone w konkursie Superior Taste Award 2022
To już kolejna edycja prestiżowego, międzynarodowego konkursu Superior Taste Award 2022. W tej edycji marka Vegeta została nagrodzona dwukrotnie. Zwycięskimi produktami są Vegeta Bio, która otrzymała złotą gwiazdkę oraz Vegeta Natur Fix Spaghetti Bolognese nagrodzony dwoma złotymi gwiazdkami. Nagrody przyznane zostały na podstawie badań przeprowadzonych przez ponad 200 ekspertów z Taste Institute.
Nagrody Taste Award 2022 przyznawane są w cyklu rocznym przez Taste Institute z siedzibą w Belgii, do którego należy ponad 200 ekspertów – światowej sławy szefów kuchni i sommelierów uznanych przez takie instytucje jak Le Guide Michelin czy Gault & Millau. Wybór produktów podzielony jest na kilka etapów, w każdym z nich jury bierze pod uwagę inne czynniki. Pierwszy, to test produktów przez ekspertów bez wiedzy na temat marki, pochodzenia oraz wyglądu – podawana jest wyłącznie kategoria danego produktu. Następnie odbywa się prezentacja bezpośrednia. Trzeci i jednocześnie ostatni etap to weryfikacja cech oraz składu produktu, w którym oceniane są przede wszystkim pierwsze wrażenie, wygląd, zapach, smak oraz konsystencja.
W tegorocznej edycji zostały nagrodzone dwa produkty marki Vegeta: Vegeta Bio nagrodzona złotą gwiazdką oraz Vegeta Natur Fix Spaghetti Bolognese nagrodzona dwiema gwiazdkami.
Zdobycie nagród w tak prestiżowym konkursie to bardzo duże wyróżnienie dla marki. Vegeta od dłuższego czasu spełnia wymagania swoich klientów, a przyznane nagrody są tego dowodem. Vegeta Bio to produkt, który łączy w sobie tradycję i nowoczesność, a jej wyjątkowy smak to efekt wysokiej jakości składników uprawianych zgodnie z zasadami rolnictwa ekologicznego. Z kolei Vegeta Natur Fix Spaghetti Bolognese to produkt, którego innowacyjna formuła sprawia, że jest odpowiedni dla osób, które lubią mięso, jak również dla wegetarian czy wegan – mogą oni w szybki i łatwy sposób przygotować aromatyczne spaghetti w swojej ulubionej wersji.

Smak zaczyna się od mięsa

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

„Herbapol. We współpracy z naturą.”
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Przemysł

Konkurencyjność przemysłu priorytetem dla Europy. Konieczne jest zwiększenie poziomu inwestycji firm w innowacje
Dobrze prosperująca i konkurencyjna Europa – to jedno z haseł przewodnich obecnego tzw. tria prezydencji w Radzie UE, czyli Polski, Danii i Cypru. To oznacza, że przez kolejne 1,5 roku wysiłki państw członkowskich i instytucji unijnych będą się koncentrować oprócz szeroko rozumianego bezpieczeństwa m.in. na wzmacnianiu konkurencyjności europejskiego przemysłu. W tym kontekście na znaczeniu zyskują inwestycje firm w cyfryzację i automatyzację.
Bankowość
Ponad 1,2 tys. projektów związanych z zieloną transformacją miast. BGK podpisał już umowy na 6,4 mld zł

Już ponad 1,2 tys. wniosków wpłynęło do BGK na pożyczkę wspierającą zieloną transformację miast. Ich łączna wartość przekracza 6,4 mld zł. W ramach całego programu polskie samorządy i spółki komunalne mogą zyskać 40 mld zł w ramach preferencyjnych pożyczek. W marcu BGK podpisało osiem umów na zielone transformacje z czterema samorządami. W Szczytnie środki umożliwią rekultywację ścisłego centrum miasta z uwzględnieniem zabytkowej wieży ciśnień.
Edukacja
Jerzy Owsiak: Polskie firmy potrzebują, aby państwo im nie przeszkadzało w prowadzeniu biznesu. Ważne jest też zaufanie i ograniczenie biurokracji

– To jest najbardziej dzielny kraj na świecie – mówi o polskim podejściu do przedsiębiorczości Jerzy Owsiak, założyciel i prezes Fundacji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Przy okazji gali wręczenia statuetek Lidera Polskiego Biznesu nawiązał do lat 90., które pokazały siłę pomysłowości i kreatywności polskich przedsiębiorców. Jerzy Owsiak został jednym z tegorocznych laureatów Nagrody Specjalnej Business Centre Club.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.