Komunikaty PR

Sieć Piekarni Żywioły debiutuje w Warszawie!

2022-11-25  |  11:00
Biuro prasowe

Piekarnicza rodzina Zajezierskich wraca do korzeni i uruchamia autorską sieć piekarni. Od listopada na mieszkańców Warszawy czeka nowe miejsce spotkań, w którym główną rolę odgrywa chleb. Piekarnia Żywioły to połączenie chrupiącego, świeżego pieczywa z bogatą ofertą śniadaniową i wieczorną oraz autorskimi drinkami. W kolejnych krokach właściciele skupią się na rozwoju sieci w Warszawie i okolicach.

 

Piekarnia Żywioły – miejsce pełne pasji i smaku  

 

Nowy koncept to połączenie tradycyjnej piekarni z częścią bistro w przestronnej przestrzeni kultowego Domu Towarowego Braci Jabłkowskich przy ul. Chmielnej 19. Przytulne wnętrze o niebanalnym charakterze, pełne zieleni można podziwiać już z ulicy przez dużą przeszkloną witrynę. Od 7:00 rano do późnych godzin wieczornych klienci mogą skorzystać z bogatej oferty sklepowej. W centralnej części lokalu goście mogą obserwować przez szybę, jak piekarze na bieżąco wypiekają ciepły i chrupiący chleb, a także maślane chałki i rogale.

 

Żywioły to połączenie czterech elementów niezbędnych do wypieku naturalnego, smacznego pieczywa – mąki, która jest owocem ziemi, wody, ognia, dzięki któremu wypiekamy chleb, a także powietrza, które odgrywa istotną rolę w fermentacji pieczywa oraz niesie ze sobą zapach chrupiącego chleba. Nazwa lokalu oddaje też charakter naszego zespołu, gdzie każdy z nas jest inny, pełen energii i niesamowitych pomysłów, ale wspólnie tworzymy naprawdę zgraną załogę, dla której miłość do chleba i dobrego jedzenia jest wspólnym mianownikiem – tłumaczy Karolina Zajezierska, przedstawicielka piekarniczej rodziny Zajezierskich.

 

Piekarnia Żywioły przy ul. Chmielnej 19 oferuje również przestronną część restauracyjną, w której miłośnicy jedzenia i dobrego wina mogą ucztować do późnych godzin wieczornych. W ofercie nie brakuje propozycji śniadaniowych oraz dań wieczornych, gdzie kolorytu potrawom nadają różne wariacje na temat pieczywa. Podążając za najnowszymi trendami, menu lokalu w znacznej mierze opiera się na koncepcji wspólnego jedzenia i dzielenia się posiłkami. Całość uzupełniają unikatowe propozycje deserowe oraz autorskie drinki, będące interpretacją żywiołów.

 

– Stworzyliśmy miejsce pełne pasji i miłości do pieczywa. Nasz zespół to prawdziwi miłośnicy chleba, którzy spotykając się z wielbicielami jedzenia, chcą się nim dzielić, stąd powstał pomysł na dania do dzielenia. Łączymy tradycyjne smaki z nieoczywistymi dodatkami, serwujemy do tego dobre wino i autorskie koktajle, aby pokazać gościom, że nie tylko znamy się na pieczeniu chleba, ale potrafimy połączyć to z prowadzeniem restauracji na wysokim poziomie. Dużą wagę przyłożyliśmy też do wnętrza, aby goście mogli poczuć się w nim naprawdę dobrze, dlatego postawiliśmy na drewno, ciepłą kolorystykę i dużą ilość zieleni, a ściany ozdobiliśmy ekspresjonistycznymi obrazami Oleny Horhol – dodaje Karolina Zajezierska.

 

Skalowalny biznes – sieć piekarni rodziny Zajezierskich

 

Lokal przy ul. Chmielnej 19 to pierwszy i unikatowy format, łączący piekarnię z rozbudowaną częścią bistro. W planach rodziny Zajezierskich jest rozwijanie sieci w Warszawie i okolicach. Już wkrótce w kolejnych dzielnicach stolicy pojawią się mniejsze formaty Piekarni Żywioły, w których klienci będą mogli skorzystać z bogatej oferty kulinarnej i sklepowej.

 

Piekarnia Żywioły na ul. Chmielnej 19 to serce naszej sieci – najbardziej rozbudowany pod względem gastronomicznym format. W kolejnych krokach będziemy uruchamiali mniejsze punkty, znajdujące się bliżej naszych klientów, nastawione w głównej mierze na szybką obsługę i sprzedaż wysokiej jakości żywności na wynos. W formacie deli i bistro będziemy oferowali to, w czym specjalizujemy się od prawie 100 lat, czyli najlepszej jakości pieczywo, a także przekąski, kanapki i kawę z autorskiej mieszanki kaw – wyjaśnia Karolina Zajezierska. – Już wkrótce będzie nas można znaleźć również na Ursynowie– dodaje.

 

Z pieczywem od czterech pokoleń

 

Rodzina Zajezierskich to potomkowie Antoniego Nowakowskiego, który prawie 100 lat temu w Nowym Dworze Mazowieckim otworzył małą lokalną piekarnię, zaopatrującą w świeże pieczywo okolicznych mieszkańców. Po latach rozwoju rodzinna piekarnia NOWEL wraca do korzeni i otwiera pierwszy lokal gastronomiczny. Nowy koncept opiera się w głównej mierze na tradycyjnej, prostej recepturze, wysokiej jakości składnikach i wieloletniej, przekazywanej z pokolenia na pokolenie miłości do pieczywa.

 

Żywioły to połączenie naszej tradycyjnej, rodzinnej receptury przekazywanej od czterech pokoleń i nowoczesnego podejścia do pieczywa. Od niemal stu lat nasza rodzina skupiała się na wytwarzaniu chleba – podstawowego produktu w domach niemal wszystkich Polaków. Pozostajemy wierni naszym recepturom, dodajemy do tego ciekawe, czasem zaskakujące dodatki i smaki, szczyptę rodzinnej atmosfery i bardzo dużo pozytywnej energii. Tworzymy miejsce z klimatem, które przyciąga zapachem i smakiem, pozwalając poczuć się jak w domu – dodaje Karolina Zajezierska.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Smak zaczyna się od mięsa Biuro prasowe
2024-12-30 | 15:20

Smak zaczyna się od mięsa

W nowej kampanii marketingowej firma Sokołów skupia się na wysokiej jakości swojego surowca i produktów. – W Sokołowie wiemy, że smak zaczyna się od mięsa –
Przemysł spożywczy Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?
2024-12-20 | 01:00

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

Ponad 60 proc. polskich gospodarstw domowych przyznaje, że po świętach zostaje im nadmiar jedzenia – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie sieci Netto[1]. Choć większość
Przemysł spożywczy „Herbapol. We współpracy z naturą.”
2024-12-19 | 11:27

„Herbapol. We współpracy z naturą.”

Jej założeniem jest pokazanie, że marka Herbapol, która poszczycić się może bogatą wiedzą i wieloletnim doświadczeniem w zakresie ziół i owoców, jednocześnie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Kongres Rady Podatkowej

Targi Bezpieczeństwa

Ochrona środowiska

Ostateczny kształt rozszerzonej odpowiedzialności producenta wciąż pod znakiem zapytania. Przykładem dla Polski mogą być rozwiązania z Czech czy Belgii

Zgodnie z wytycznymi Unii Europejskiej do końca 2025 roku Polska powinna osiągnąć poziom recyklingu odpadów opakowaniowych na poziomie min. 65 proc. Trudno to osiągnąć bez wdrożenia systemu rozszerzonej odpowiedzialności producenta (ROP), który w świetle unijnych zaleceń powinien być zaimplementowany już w 2023 roku, a którego ostatecznego kształtu jeszcze nie znamy. Zagraniczni eksperci uważają, że Polska powinna iść w ślady Czech, Belgii i Włoch, stawiając na elastyczną organizację odpowiedzialności producenta (OOP).

Handel

Prof. G. Kołodko: Trump osiągnie efekt odwrotny od zamierzonego i spowolni rozwój Ameryki. Na wojnie handlowej z resztą świata to Stany mogą tracić najmocniej

– Liczne decyzje prezydenta Trumpa, nie tylko na polu ekonomicznym, są po prostu oparte na nieracjonalnych przesłankach, są fałszywe, są szkodliwe i dla Stanów Zjednoczonych, i dla innych, mówiąc językiem popularnym, są chore – ocenia prof. Grzegorz Kołodko, były minister finansów, i wskazuje m.in. na chaos spowodowany wprowadzaniem, zawieszaniem i przywracaniem ceł. Ekonomista w książce „Trump 2.0. Rewolucja chorego rozsądku” analizuje trumponomikę, a więc ekonomię i politykę gospodarczą pomysłu prezydenta oraz jej wpływ na gospodarkę, przestrzega przed zagrożeniami i wskazuje sposoby wyjścia z nasilającego się globalnego zamieszania. Autor ocenia też negatywnie pozaekonomiczne aspekty działalności amerykańskiego prezydenta z wyjątkiem jednego aspektu.

Farmacja

Samoleczenie generuje w UE oszczędności na poziomie 40 mld euro rocznie. Dzięki temu odciążone są europejskie systemy zdrowotne

Każdego roku Europejczycy leczą samodzielnie ok. 1,2 mld drobnych dolegliwości, w tym przeziębienie czy niestrawność. Zdaniem ekspertów wzmocnienie tych kompetencji społeczeństwa może być remedium na braki kadrowe w opiece zdrowotnej i jej deficyt budżetowy. Sięganie po leki bez recepty (OTC), suplementy diety i wyroby lecznicze pozwala uniknąć ok. 120 mln konsultacji lekarskich w skali roku, co odpowiada pracy nawet 36 tys. lekarzy pierwszego kontaktu. Samoleczenie generuje w UE oszczędności na poziomie 40 mld euro rocznie – wynika z danych przedstawionych podczas 61. konferencji AESGP, która odbyła się w Warszawie.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.