Komunikaty PR

Słodkie chwile orzeźwienia z owocowymi koktajlami Costa Coffee

2021-05-31  |  14:23
Biuro prasowe

Trzy kolory, trzy smaki, trzy szanse na niezwykłe orzeźwienie! W Costa Coffee czeka na nas pyszne trio owocowych koktajli, które z każdym łykiem podkręcą atmosferę lata. Miks tropikalnych owoców, klasyczne polskie smaki, a może chwila wytchnienia z niebieskim koktajlem ze spiruliną? Skosztuj każdej opcji i daj się zaskoczyć!

 

Owocowe orzeźwienie

 

Menu Costa Coffee to prawdziwa gratka dla fanów orzeźwiających smaków! Do odkrycia polecają się owocowe Koktajle, dostępne w trzech wariantach smakowych, przygotowanych na bazie soku jabłkowego. Koktajl żółty to pyszny tercet tropikalnych owoców – mango, ananasa oraz papai. Słodycz balansuje w nim delikatna kwaśność, która dodaje dodatkowej rześkości – będzie to idealny wybór w upalny dzień. Na wielbicieli czerwonych owoców czeka klasyczne połączenie truskawek, czereśni, malin oraz banana. Tradycyjne polskie owoce zostały tu przełamane egzotyczną nutą banana, która nadaje całości kremowej konsystencji i wyjątkowego smaku. Pysznym zaskoczeniem będzie także niebieski koktajl, który swoją ciekawą barwę zawdzięcza spirulinie. Ta bogata w białko propozycja w menu Costa Coffee przygotowana została na bazie ananasa, kokosa, awokado, limonki oraz mięty. Intrygująca kompozycja zachwyca nie tylko swoim kolorem, ale przede wszystkim niepowtarzalnym smakiem. Ponadczasowe połączenie ananasa z kokosem, na myśl przywodzące wakacyjne drinki zostało ożywione przez lekką kwaskowatość limonki, świeżość mięty oraz niesłychaną pożywność awokado. To propozycja, która doda nam orzeźwienia oraz będzie doskonałą przekąską między posiłkami!

 

Pyszne opcje od samego rana

 

Wszystkie wymienione propozycje, a także inne pyszności z menu Costa Coffee dostępne są na wynos w kawiarniach lub z dostawą w dowolne miejsce za pośrednictwem aplikacji UberEats. Z Costa Coffee każdy dzień będzie smaczniejszy!

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy VEGETA przyprawą numer 1 na rynku europejskim Biuro prasowe
2024-05-09 | 01:00

VEGETA przyprawą numer 1 na rynku europejskim

VEGETA liderem w Europie [1] Marka VEGETA od 65 lat jest obecna na polskim rynku i towarzyszy konsumentom w codziennym przygotowywaniu posiłków. VEGETA Uniwersalna, to znana mieszanka
Przemysł spożywczy Wiosenne nowości WSP „Społem”
2024-05-08 | 01:00

Wiosenne nowości WSP „Społem”

Na sklepowe półki trafiły dwa nowe sosy produkowane przez WSP „Społem”. Sos Kielecki prażona cebulka oraz Sos Kielecki sałatkowy z oliwkami idealnie komponują się z
Przemysł spożywczy Queris rozpoczyna kampanię MESOZOIK. Nowa era produkcji
2024-05-07 | 13:30

Queris rozpoczyna kampanię "MESOZOIK. Nowa era produkcji"

Producent i dostawca systemu Queris MES oraz innych rozwiązań dla produkcji, rozpoczął szeroką kampanię kierowaną do producentów branży spożywczej i FMCG. W ramach działań

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Ochrona środowiska

Rząd chce negocjować z Komisją Europejską wydłużenie terminu KPO. Czas na wydatkowanie większości środków upływa w 2026 roku

W związku z prawie trzyletnim opóźnieniem w implementacji Krajowego Planu Odbudowy koalicyjny rząd przeprowadził na początku br. jego rewizję. Nowa wersja jest już w ok. 80 proc. uzgodniona z Komisją Europejską, a cały ten proces może się zakończyć  w wakacje – poinformowała w tym tygodniu ministra funduszy i polityki regionalnej Katarzyna Pełczyńska-Nałęcz. Jednocześnie rząd planuje rozpocząć z KE negocjacje dotyczące przedłużenia terminu zakończenia KPO, ponieważ czas na wydatkowanie większości środków upływa w 2026 roku.

Problemy społeczne

Blisko co piąta firma zamierza ograniczać zatrudnienie. W dużej mierze to wynik niepewności gospodarczej i rosnących kosztów pracowniczych

Z danych GUS wynika, że pod koniec marca 159 firm w Polsce ogłosiło plany zwolnień grupowych łącznie 17 tys. pracowników. Badania koniunktury wskazują, że wśród przedsiębiorców przeważają nastroje pozytywne, jednak zdecydowanie więcej z nich planuje ograniczenie zatrudnienia niż jego wzrost. – Nie jest to jeszcze zapowiedź armagedonu, ale warto się zastanowić, z czego to wynika. W dużej mierze to efekt rosnących kosztów prowadzenia biznesu i spowolnienia gospodarczego – ocenia dr hab. Jacek Męcina, prof. UW i doradca zarządu Konfederacji Lewiatan.

Regionalne - Śląskie

Od kopalni węgla do kopalni pomysłów. Katowice i metropolia chcą być liderami innowacji

Jeszcze dwie dekady temu Katowice i inne miasta Górnośląsko-Zagłębiowskiej Metropolii kojarzyły się głównie z przemysłem wydobywczym węgla kamiennego i licznymi problemami związanymi z transformacją gospodarczą, które bardzo mocno dotykały kopalnie i cały przemysł ciężki. Od tego czasu wiele się zmieniło. Największe miasto aglomeracji górnośląskiej stawia na innowacyjne trendy w gospodarce, m.in. branżę gamingową, i kreuje się na miejsce spotkań. Dobrym przykładem może być Europejski Kongres Gospodarczy, który odbył się w Katowicach już po raz 16.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.