Komunikaty PR

Stwórz sylwestrowe menu na bazie wyśmienitych produktów od MLEKOVITY

2020-12-28  |  12:00
Biuro prasowe

Menu na sylwestra w domu też może być wyrafinowane, a przy tym wcale nie musi być skomplikowane. Ważne, by przygotowując dania i przekąski na ten wyjątkowy w roku wieczór, sięgać po wysokiej jakości, sprawdzone polskie produkty. Bogactwo wyśmienitych serów, przekąsek serowych oraz innych mlecznych specjałów oferuje klientom MLEKOVITA. By zakupy potrzebnych produktów były szybkie, wygodne i co niezwykle istotne w dobie pandemii – bezpieczne, warto zrobić je online, w sklepie internetowym www.mlekovitka.pl.

Nadchodzący Nowy Rok przyjdzie nam witać w szczególnych okolicznościach – w domu, w otoczeniu najbliższych. Nie musimy jednak rezygnować ze wspólnego ucztowania. W MLEKOVICIE, jak co roku, zadbaliśmy o to, by klienci mogli wybierać spośród najwyższej jakości polskich produktów mlecznych, niezbędnych do przygotowania wielu potraw i przekąsek na sylwestrowy wieczór. Na tę okazję polecamy przede wszystkim nasze wyśmienite sery, m.in. pleśniowe, długodojrzewające, wędzone czy typowo przekąskowe mówi Prezes Zarządu Grupy MLEKOVITA, Dariusz Sapiński. – Sery i wszystkie ponad 1000 specjałów z naszego asortymentu można znaleźć zarówno w naszych stacjonarnych sklepach firmowych Mlekovitka, jak i w uruchomionym w listopadzie sklepie internetowym www.mlekovitka.pl. Decydując się na zakupy za pośrednictwem naszego e-sklepu, można mieć pewność, że będą one szybkie, wygodne i co najważniejsze w obecnej sytuacji – bezpieczne podkreśla.

MLEKOVITA oferuje konsumentom duży wybór serów idealnych do podania np. w formie popularnej deski serów. Firma proponuje wyśmienite sery pleśniowe La Polle Camembert, Brie i Polish Bleu, długodojrzewające sery z linii Diamenty Konesera: Księżan Old, Cheddar Old, Tylżycki Old, Gouda Old, Mazdamer Old czy Mocarski Old, a także inne sztandarowe sery, np. Polski z dziurami, Sokół czy Cheddar. Ciekawą propozycję stanowią sery wędzone, regionalne i ekologiczne. W asortymencie dostępne są np. Faruki, mini Gołka Zakopiańska wędzona, Mini Przysmak Góralski i Przysmak Góralski, ekologiczny ser wędzony z Gór BIO, paluszki serowe czy tegoroczna nowość – Warkocze serowe z linii Górskie Specjały, a także sery z dodatkami smakowymi, jak np. Gouda z czarnuszką lub z kozieradką. Sery długodojrzewające i pleśniowe znakomicie sprawdzą się również w daniach i przekąskach z makaronem.

W menu na ostatni dzień roku nie powinno zabraknąć także zdrowych i pożywnych sałatek. By ułatwić ich przyrządzenie, warto sięgnąć po ser kanapkowo-sałatkowy Favita w kilku wariantach czy sery typu Mozzarella, dostępne m.in. w wersji klasycznej czy minikuleczek. Sery tarte, np. Cheddar, znakomicie sprawdzą się nie tylko w zapiekankach czy domowej pizzy, ale również podczas przygotowywania sałatek i innych szybkich przekąsek. Do przyrządzenia dipów idealnie sprawdzą się natomiast dostępne w 6 wariantach smakowych Wypasione serki śmietankowe, które będą wybornie smakować jako dodatek do świeżego pieczywa, tostów czy tartinek.

Sery i serki to znakomita baza wielu sylwestrowych przekąsek, ale szeroki asortyment produktów marki MLEKOVITA inspiruje do wielu ciekawych sylwestrowo-karnawałowych eksperymentów kulinarnych. Nie tylko wytrwanych, ale i na słodki deser. Co ważne, bez produktów nabiałowych w tym wyjątkowym czasie nie zostaną również osoby, które nie tolerują laktozy – wystarczy, że wybiorą z asortymentu MLEKOVITY bezlaktozowe warianty, np. serów, masła czy mleka. A wszystkie produkty niezbędne do przygotowania smacznych dań i przekąsek na sylwestrowo-noworoczną zabawę można zamówić wygodnie i bezpiecznie, z dostawą wprost do domu, w sklepie internetowym www.mlekovitka.pl. Produkty znajdujące się w ofercie e-sklepu podzielono na kategorie, dzięki czemu klienci szybko i łatwo mogą znaleźć to, czego potrzebują. Co ważne, MLEKOVITA jako jedyna realizuje zamówienia na terenie całego kraju.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Smak zaczyna się od mięsa Biuro prasowe
2024-12-30 | 15:20

Smak zaczyna się od mięsa

W nowej kampanii marketingowej firma Sokołów skupia się na wysokiej jakości swojego surowca i produktów. – W Sokołowie wiemy, że smak zaczyna się od mięsa –
Przemysł spożywczy Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?
2024-12-20 | 01:00

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

Ponad 60 proc. polskich gospodarstw domowych przyznaje, że po świętach zostaje im nadmiar jedzenia – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie sieci Netto[1]. Choć większość
Przemysł spożywczy „Herbapol. We współpracy z naturą.”
2024-12-19 | 11:27

„Herbapol. We współpracy z naturą.”

Jej założeniem jest pokazanie, że marka Herbapol, która poszczycić się może bogatą wiedzą i wieloletnim doświadczeniem w zakresie ziół i owoców, jednocześnie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Przemysł spożywczy

Rośnie konkurencja ze strony ukraińskich producentów żywności na unijnym rynku. To wyzwanie dla polskiego rolnictwa

Zawieszenie ceł przez UE na towary z Ukrainy od czerwca 2022 roku oznacza de facto proces integracji tego kraju z jednolitym rynkiem europejskim, z wyjątkami dotyczącymi kilku produktów rolnych. Oznacza to poważne wyzwania dla polskiego rolnictwa, zwłaszcza że 73 proc. eksportu naszej żywności trafia na rynek unijny. Zdaniem ekspertów w odpowiedzi na tę konkurencję polskie rolnictwo musi postawić bardziej na jakość i innowacje, a nie na niską cenę produktów.

Ochrona środowiska

Zdjęcia satelitarne dobrym źródłem wiedzy o zmianach klimatycznych. Ich zaletami są ujęcie dużego obszaru i regularność dokumentowania

Szczegółowe raportowanie zachodzących przez ostatnie pół wieku zmian klimatycznych i przewidywanie tego, jak warunki życia na Ziemi będą się zmieniały w najbliższych dekadach, stało się możliwe dzięki zdjęciom dostarczanym przez satelity. Z punktu obserwacyjnego, jakim jest orbita okołoziemska, od 1972 roku uzyskuje się dane dotyczące dużych powierzchni. Dzięki nim naukowcy wiedzą m.in. to, że za około pięć lat średnia temperatura regularnie zacznie przekraczać punkt ocieplenia 1,5 stopnia i potrafią wywnioskować, jak wpłynie to na poziom wód w morzach.

Regionalne – Mazowieckie

Większe bezpieczeństwo przechowywanych w magazynach dzieł sztuki. Muzeum Narodowe w Warszawie przeniesie je do nowego budynku

Kupiony ze wsparciem Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego budynek przy ulicy Puławskiej będzie służył Muzeum Narodowemu w Warszawie jako magazyn wielkogabarytowych dzieł sztuki. To tu jeszcze w tym roku mają trafić zbiory z magazynu w Tarczynie, który według opinii NIK nie spełnia niezbędnych norm technicznych. W ciągu dwóch–trzech lat w nowym budynku powstanie także przestrzeń wystawiennicza dla kolekcji mebli i wzornictwa należących do MNW.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.