Komunikaty PR

Uwielbiany burger Grand Deluxe Spicy Avocado powraca do MAX Premium Burgers

2022-06-01  |  01:00
Biuro prasowe
Kontakt
Barbara Kurzejewska
Made in PR

Ul. Wejnerta 26 lok. 2
02-619 Warszawa
b.kurzejewska|madeinpr.pl| |b.kurzejewska|madeinpr.pl
602 557 755
https://madeinpr.pl/

Na wiosnę i lato powraca uwielbiany przez fanów Grand Deluxe Spicy Avocado. Jego zawartość to doskonale dobrane składniki, które zapewnią bogatą ucztę smaków. Goście mogą wybierać między czterema wariantami: wołowiną, serem halloumi, kurczakiem oraz Plant Beef, wielokrotnie nagradzanym szwedzkim burgerem roślinnym.

– Spicy Avocado jest jednym z moich ulubionych dań. Smaki burgera są wyjątkowo zbalansowane, dzięki połączeniu ostrych jalapeños, kwaskowej nuty piklowanej czerwonej cebuli i kremowego sosu śmietanowo-cebulowego. Podsumowując, jest to idealny burger na wiosnę i lato, mówi Jonas Mårtensson, szef kuchni w MAX Burgers.

Burgery powracają w towarzystwie dodatkowych nowości. Goście restauracji mają szansę wypróbować Shake Premium Mango – pyszny koktajl mleczny z dżemem mango z kawałkami owoców, z dodatkiem cukierków o smaku ananasowym i bitej śmietany. W ofercie znajdują się także chrupiące paluszki nadziewane serem mozzarella i frytki z sosem śmietanowo-cebulowym.

– Stawiamy na nowe i ekscytujące smaki. Kiedy wspólnie z zespołem rozpoczęliśmy nasze poszukiwania, szybko zakochaliśmy się w połączeniu bitej śmietany i słodkiego, owocowego mango. Rezultatem jest dosłownie lato w kubku, czyli Premium Shake, mówi Jonas Mårtensson, szef kuchni w MAX Burgers.

Grand Deluxe Spicy Avocado i Shake Premium Mango są dostępne w restauracjach MAX Premium Burgers od 19 maja.

W 2019 roku MAX wprowadził na rynek własny burger roślinny – Delifresh Plant Beef, który otrzymał nagrodę Quality Innovation Award 2020. Nagroda ma na celu wyróżnianie wysokiej jakości połączonej z innowacjami. Dzięki Delifresh Plant Beef, który wyglada i smakuje jak mięso, firma MAX osiągnęła 1100% wzrostu sprzedaży burgerów przyjaznych dla klimatu w ciągu ostatnich czterech lat. Więcej informacji dostępnych jest tutaj: https://www.maxburgers.com/about-max/news/news-and-press-releases/max-burgers-plant-based-burger-crowned-winner-in-the-quality-innovation-award-2020/.

***

MAX został założony w 1968 roku i jest najstarszą szwedzką siecią burgerów. Jego ambicją jest stanie się najlepszą siecią burgerów na świecie, serwującą najsmaczniejsze burgery i działającą na rzecz społeczeństwa i planety. Już w 2008 roku firma MAX zaczęła znakować swoje menu pod kątem dbałości o klimat i ograniczanie emisji. Menu MAX od 2018 roku jest korzystne dla klimatu, co oznacza, że ​​firma absorbuje więcej gazów cieplarnianych niż ich emituje podczas produkcji. Redukcja emisji odbywa się zgodnie z globalnym celem ONZ o 1,5 stopnia. Ponadto, od 2006 r. 7-10 procent rocznego zysku netto firma MAX przeznacza na ograniczanie ubóstwa. W 2009 r. Założyła Fundację Sprawiedliwej Dystrybucji „Stiftelsen Rättvis Fördelning”, na której cel przekazała łącznie 323 miliony koron szwedzkich. MAX zatrudnia blisko 7500 osób, ma 183 restauracje w pięciu krajach, a obroty w 2021 r. wyniosły 4,1 mld koron szwedzkich. MAX Premium Burgers otworzył pierwszą restaurację w Polsce 1 września 2017 r., a od maja 2022 r. w Polsce działa 16 restauracji.

 

www.MAXpremiumburgers.pl

facebook.com/maxburgerspolska/

instagram.com/MAXburgerspolska/

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Made in PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Wakacyjne odchudzanie - jak utrzymać motywację podczas zrzucania kilogramów? Biuro prasowe
2024-06-25 | 23:20

Wakacyjne odchudzanie - jak utrzymać motywację podczas zrzucania kilogramów?

Zapewne myślami jesteś już na wakacjach w nadmorskim kurorcie, ale sporym wyzwaniem wydaje się utrzymanie zdrowej diety podczas błogiego lenistwa na all inclusive. Ale jak tu nie
Przemysł spożywczy Etniczny street food i klasyka w nowej odsłonie
2024-06-24 | 11:15

Etniczny street food i klasyka w nowej odsłonie

Kolejną okazją do tego były warsztaty dla influencerów, zorganizowane w siedzibie Akademii – zabytkowym Dworku Ziemiańskim w Woli Suchożebrskiej. Tematem było grillowanie, a
Przemysł spożywczy Roślinna Instalacja Sferyczna w Lublinie na 75-lecie Herbapolu-Lublin
2024-06-24 | 11:10

Roślinna Instalacja Sferyczna w Lublinie na 75-lecie Herbapolu-Lublin

Świętując w tym roku 75. urodziny, Herbapol-Lublin szeroko podkreśla główne wartości firmy, którymi są przywiązanie i szacunek do natury, a także docenianie jej

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Bankowość

Samorządy mogą liczyć na rekordowe finansowanie w tej perspektywie finansowej UE. Pierwsze środki już do nich trafiają

– Poza środkami własnymi samorządy mają dostęp do środków unijnych i do kredytów. To są trzy nogi, na których stoi finansowanie jednostek samorządu terytorialnego – podkreśla Mateusz Walewski, główny ekonomista Banku Gospodarstwa Krajowego. Bank w kwietniu br. uruchomił pierwszy instrument finansowany z KPO, czyli pożyczki wspierające zieloną transformację miast, z budżetem wynoszącym prawie 9 mld euro. Samorządy będą mogły sfinansować z tych środków inwestycje, które powodują, że miasto jest bardziej zielone, nowoczesne i przyjazne dla mieszkańców. Samorządy z niecierpliwością wyczekują również reformy finansowania jednostek samorządu terytorialnego, która ma ustabilizować ich sytuację po zmianach wprowadzonych w tzw. Polskim Ładzie.

Regionalne –

Przyspiesza dekarbonizacja ciepłownictwa. Elektrociepłownia w Bydgoszczy od przyszłego roku zrezygnuje z kolejnych kotłów węglowych

Elektrociepłownia Bydgoszcz II, należąca do PGE Energia Ciepła, wchodzi w kluczowy etap inwestycji, która ma doprowadzić do wyłączenia dwóch z czterech kotłów węglowych i ograniczenia emisji dwutlenku węgla o 17 proc. To oznacza, że od II kwartału 2025 roku mieszkańcy Bydgoszczy będą korzystać z ciepła wytworzonego w nowych niskoemisyjnych źródłach. To jeden z kilku realizowanych projektów PGE Energia Ciepła, które zmierzają do dekarbonizacji w ciepłownictwie.

Nauka

Polski przemysł kosmiczny jest gotowy na zwiększanie udziału w programach Europejskiej Agencji Kosmicznej. Do tego będzie potrzebować coraz więcej wykwalifikowanych kadr

Pierwsza grupa młodych inżynierów z Polski rozpoczęła dwuletni staż w ośrodkach Europejskiej Agencji Kosmicznej w Niderlandach, Hiszpanii, Francji i Niemczech. W sumie do 2025 roku na staże do ESA zostanie skierowanych 30 kandydatów z Polski, którzy wezmą udział w kluczowych przedsięwzięciach naukowych i technologicznych agencji. To tylko jedna z inicjatyw nakierowanych na kształcenie kadr do pracy w sektorze kosmicznym. Sytuacja w tym zakresie poprawiła się na przestrzeni ostatnich lat, jednak w związku z szybkim rozwojem branży w nadchodzących latach zapotrzebowanie na wykwalifikowanych ekspertów będzie rosło.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.