Komunikaty PR

Właściciel restauracji Epoka i Bez Tytułu w rankingu TOP 50 Forbesa

2022-04-01  |  13:00
Biuro prasowe

Podczas minionej konferencji Made for Restaurant ogłoszono ranking TOP 50 najlepszych restauratorów w Polsce według magazynu Forbes. Wśród nich, na 8. miejscu, znalazł się Julien Barbotin Larrieu, właściciel dwóch warszawskich restauracji — Epoka, z kuchnią Marcina Przybysza i Bez Tytułu, gdzie szefem kuchni jest Piotr Ceranowicz. To prestiżowe wyróżnienie jest dla całego zespołu dużą radością, a jednocześnie potwierdzeniem, że nieustannie utrzymujemy najwyższy poziom kuchni i obsługi – komentuje nagrodzony właściciel restauracji.

Jednym z kluczowych punktów tegorocznej odsłony konferencji Made for Restaurant był bezprecedensowy ranking TOP 50 restauratorów w Polsce magazynu Forbes. 28 marca ogłoszono wyróżnionych, a wśród nich na 8. miejscu Julien Barbotin Larrieu, właściciel warszawskich restauracji Epoka i Bez Tytułu.

Znalezienie się w czołówce polskich restauratorów to dla mnie kolejny dowód na to, że restauracje, które mam przyjemność prowadzić, cieszą się w Polsce prawdziwym uznaniem i są doceniane. To prestiżowe wyróżnienie jest dla całego zespołu dużą radością, a jednocześnie potwierdzeniem, że nieustannie utrzymujemy najwyższy poziom kuchni i obsługi – komentuje Julien Barbotin Larrieu, właściciel restauracji Epoka i Bez Tytułu.

Restauracja Epoka to niepowtarzalne miejsce na kulinarnej mapie Polski, wyróżniajace się innowacyjnym podejściem do fine diningu, które w Epoce nazywane jest fine food experience.  Polega ono na zaspokajaniu wszystkich zmysłów Gości odwiedzających Epokę, o co w murach restauracji dba cała obsługa na czele z Marcinem Przybyszem, szefem kuchni:

Dostarczamy niezwykłych wrażeń już od samego przekroczenia progu Epoki. Swobodna atmosfera mimo wnętrza bogatego w teatralne, niekiedy majestatyczne detale, inspirujące, niewymuszone rozmowy i sztuka na talerzu. Doświadczenie, jakie zapewniamy Gościom, częstokroć skłania ich do powrotu do naszej restauracji, co zawsze bardzo nas cieszy, a znalezienie się wśród najlepszych restauracji w Polsce wskazuje, jaki poziom reprezentujemy i do czego dążymy. Jako pasjonat cieszę się również, że poziom gastronomii w Polsce z roku na rok rośnie, a w rankingu Forbesa konkurowaliśmy z naprawdę wyjątkowymi miejscami. To daje mi nadzieję, że dochodzimy do zachodnich standardów, do których jeszcze przed laty było Polakom bardzo daleko. 

Marcin Przybysz przedstawia Gościom w Epoce własną interpretację polskich tradycji kulinarnych. Robi to za pomocą starannie i nietuzinkowo skomponowanego menu składającego się zwykle z kilkunastu odpowiednio skomponowanych dań, nazywanych tu przepisami. Kolacja w Epoce to prawdziwie epokowa podróż, ponieważ przygotowując przepisy, Marcin Przybysz korzysta z dawnych ksiąg sięgających nawet XV wieku. Jak potwierdzają Goście restauracji, Epoka jest miejscem, którego trzeba doświadczyć chociaż raz w życiu. Restauracja mieści się w budynku Hotelu Europejskiego przy ul. Ossolińskich 3 w Warszawie i jest otwarta od wtorku do soboty.

Mieszcząca się przy ul. Poznańskiej 16 warszawska restauracja Bez Tytułu jest zaś miejscem, w którym króluje autorska, międzynarodowa kuchnia Piotra Ceranowicza. Twórcy wskazują, że restauracja nie ma tytułu, ponieważ nazwy wyznaczają granice, a podobnie jak w świecie sztuki, to, co nienazwane, uwalnia wyobraźnię. Restauracja Bez Tytułu jest otwarta od wtorku do soboty.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Smak zaczyna się od mięsa Biuro prasowe
2024-12-30 | 15:20

Smak zaczyna się od mięsa

W nowej kampanii marketingowej firma Sokołów skupia się na wysokiej jakości swojego surowca i produktów. – W Sokołowie wiemy, że smak zaczyna się od mięsa –
Przemysł spożywczy Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?
2024-12-20 | 01:00

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

Ponad 60 proc. polskich gospodarstw domowych przyznaje, że po świętach zostaje im nadmiar jedzenia – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie sieci Netto[1]. Choć większość
Przemysł spożywczy „Herbapol. We współpracy z naturą.”
2024-12-19 | 11:27

„Herbapol. We współpracy z naturą.”

Jej założeniem jest pokazanie, że marka Herbapol, która poszczycić się może bogatą wiedzą i wieloletnim doświadczeniem w zakresie ziół i owoców, jednocześnie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Prawo

Trwają prace nad szczegółowymi wytycznymi dla schronów. Prowadzona jest też inwentaryzacja i ocena stanu istniejących obiektów

W MSWiA trwają prace nad rozporządzeniem, które określi m.in., jakie warunki powinny spełniać miejsca schronienia, oraz wprowadzi spójne standardy dotyczące ich organizacji i wyposażenia. Ich opracowanie wymagane jest przez ustawę o ochronie ludności i obronie cywilnej, która weszła w życie 1 stycznia br. Trwa także inwentaryzacja istniejących obiektów zbiorowej ochrony, w tym schronów. Jak podkreślają eksperci, mamy w tym obszarze wiele zaległości do nadrobienia. Problemem jest niedobór specjalistów od budowli schronowych, którzy mogliby ten proces wesprzeć i przyspieszyć.

Handel

Nowy rozdział we współpracy Wielka Brytania – Unia Europejska. Bezpieczeństwo jedną z kluczowych kwestii

19 maja odbędzie się w Londynie pierwszy od brexitu na tak wysokim szczeblu szczyt brytyjskich i unijnych przywódców. Zdaniem polskich europosłów obydwie strony dojrzały do ponownego zacieśnienia stosunków i są dla siebie kluczowymi partnerami. Rozmowy dotyczyć mają przede wszystkim zagadnień związanych z obronnością, ale także możliwości swobodnego przemieszczania się młodych ludzi. Wyzwaniem we wzajemnych relacjach wciąż są kwestie handlowe.

Transport

W Amazon pracuje ponad 750 tys. robotów. Najnowszy jest wyposażony w „zmysł” dotyku

Pierwsze roboty wyposażone w „zmysł” dotyku wykorzystywane są przez Amazon do obsługi produktów w centrach realizacji zamówień w USA i Niemczech. Roboty potrafią precyzyjnie przeszukiwać nawet ciasne przestrzenie półek w poszukiwaniu konkretnych produktów i z wyczuciem przenosić je na taśmę. Dzięki nim pracownicy nie muszą się schylać ani wspinać po drabinie w poszukiwaniu towaru. Automatyzacja wspiera też pracę kurierów. Paczki, które mają być dostarczone pod wskazany adres, podświetlane są w furgonetce na zielono, co ułatwia znalezienie właściwej przesyłki i skraca czas dostawy.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.