Komunikaty PR

Właściciel restauracji Epoka i Bez Tytułu w rankingu TOP 50 Forbesa

2022-04-01  |  13:00
Biuro prasowe

Podczas minionej konferencji Made for Restaurant ogłoszono ranking TOP 50 najlepszych restauratorów w Polsce według magazynu Forbes. Wśród nich, na 8. miejscu, znalazł się Julien Barbotin Larrieu, właściciel dwóch warszawskich restauracji — Epoka, z kuchnią Marcina Przybysza i Bez Tytułu, gdzie szefem kuchni jest Piotr Ceranowicz. To prestiżowe wyróżnienie jest dla całego zespołu dużą radością, a jednocześnie potwierdzeniem, że nieustannie utrzymujemy najwyższy poziom kuchni i obsługi – komentuje nagrodzony właściciel restauracji.

Jednym z kluczowych punktów tegorocznej odsłony konferencji Made for Restaurant był bezprecedensowy ranking TOP 50 restauratorów w Polsce magazynu Forbes. 28 marca ogłoszono wyróżnionych, a wśród nich na 8. miejscu Julien Barbotin Larrieu, właściciel warszawskich restauracji Epoka i Bez Tytułu.

Znalezienie się w czołówce polskich restauratorów to dla mnie kolejny dowód na to, że restauracje, które mam przyjemność prowadzić, cieszą się w Polsce prawdziwym uznaniem i są doceniane. To prestiżowe wyróżnienie jest dla całego zespołu dużą radością, a jednocześnie potwierdzeniem, że nieustannie utrzymujemy najwyższy poziom kuchni i obsługi – komentuje Julien Barbotin Larrieu, właściciel restauracji Epoka i Bez Tytułu.

Restauracja Epoka to niepowtarzalne miejsce na kulinarnej mapie Polski, wyróżniajace się innowacyjnym podejściem do fine diningu, które w Epoce nazywane jest fine food experience.  Polega ono na zaspokajaniu wszystkich zmysłów Gości odwiedzających Epokę, o co w murach restauracji dba cała obsługa na czele z Marcinem Przybyszem, szefem kuchni:

Dostarczamy niezwykłych wrażeń już od samego przekroczenia progu Epoki. Swobodna atmosfera mimo wnętrza bogatego w teatralne, niekiedy majestatyczne detale, inspirujące, niewymuszone rozmowy i sztuka na talerzu. Doświadczenie, jakie zapewniamy Gościom, częstokroć skłania ich do powrotu do naszej restauracji, co zawsze bardzo nas cieszy, a znalezienie się wśród najlepszych restauracji w Polsce wskazuje, jaki poziom reprezentujemy i do czego dążymy. Jako pasjonat cieszę się również, że poziom gastronomii w Polsce z roku na rok rośnie, a w rankingu Forbesa konkurowaliśmy z naprawdę wyjątkowymi miejscami. To daje mi nadzieję, że dochodzimy do zachodnich standardów, do których jeszcze przed laty było Polakom bardzo daleko. 

Marcin Przybysz przedstawia Gościom w Epoce własną interpretację polskich tradycji kulinarnych. Robi to za pomocą starannie i nietuzinkowo skomponowanego menu składającego się zwykle z kilkunastu odpowiednio skomponowanych dań, nazywanych tu przepisami. Kolacja w Epoce to prawdziwie epokowa podróż, ponieważ przygotowując przepisy, Marcin Przybysz korzysta z dawnych ksiąg sięgających nawet XV wieku. Jak potwierdzają Goście restauracji, Epoka jest miejscem, którego trzeba doświadczyć chociaż raz w życiu. Restauracja mieści się w budynku Hotelu Europejskiego przy ul. Ossolińskich 3 w Warszawie i jest otwarta od wtorku do soboty.

Mieszcząca się przy ul. Poznańskiej 16 warszawska restauracja Bez Tytułu jest zaś miejscem, w którym króluje autorska, międzynarodowa kuchnia Piotra Ceranowicza. Twórcy wskazują, że restauracja nie ma tytułu, ponieważ nazwy wyznaczają granice, a podobnie jak w świecie sztuki, to, co nienazwane, uwalnia wyobraźnię. Restauracja Bez Tytułu jest otwarta od wtorku do soboty.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Smak zaczyna się od mięsa Biuro prasowe
2024-12-30 | 15:20

Smak zaczyna się od mięsa

W nowej kampanii marketingowej firma Sokołów skupia się na wysokiej jakości swojego surowca i produktów. – W Sokołowie wiemy, że smak zaczyna się od mięsa –
Przemysł spożywczy Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?
2024-12-20 | 01:00

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

Ponad 60 proc. polskich gospodarstw domowych przyznaje, że po świętach zostaje im nadmiar jedzenia – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie sieci Netto[1]. Choć większość
Przemysł spożywczy „Herbapol. We współpracy z naturą.”
2024-12-19 | 11:27

„Herbapol. We współpracy z naturą.”

Jej założeniem jest pokazanie, że marka Herbapol, która poszczycić się może bogatą wiedzą i wieloletnim doświadczeniem w zakresie ziół i owoców, jednocześnie

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Kongres Profesjonalistów Public Relations

Ochrona środowiska

Kraje dotknięte powodzią z 2024 roku z dodatkowym wsparciem finansowym. Europosłowie wzywają do budowy w UE lepszego systemu reagowania na kryzysy

W lipcu Parlament Europejski przyjął wniosek o uruchomienie 280,7 mln euro z Funduszu Solidarności UE na wsparcie sześciu krajów dotkniętych niszczycielskimi powodziami w 2024 roku. Polska otrzyma z tego 76 mln euro, a środki mają zostać przeznaczone na naprawę infrastruktury czy miejsc dziedzictwa kulturowego. Nastroje polskich europosłów związane z funduszem są podzielone m.in. w kwestii tempa unijnej interwencji oraz związanej z nią biurokracji. Ich zdaniem w UE potrzebny jest lepszy system reagowania na sytuacje kryzysowe.

Handel

Nestlé w Polsce podsumowuje wpływ na krajową gospodarkę. Firma wygenerowała 0,6 proc. polskiego PKB [DEPESZA]

Działalność Nestlé w Polsce wsparła utrzymanie 45,2 tys. miejsc pracy i wygenerowała 20,1 mld zł wartości dodanej dla krajowej gospodarki. Firma przyczyniła się do zasilenia budżetu państwa kwotą 1,7 mld zł – wynika z Raportu Wpływu Nestlé w Polsce przygotowanego przez PwC na podstawie danych za 2023 rok.

Polityka

M. Kobosko: Surowce dziś rządzą światem i zdecydują o tym, kto wygra w XXI wieku. Zasoby Grenlandii w centrum zainteresowania

Duńska prezydencja w Radzie Unii Europejskiej rozpoczęła się 1 lipca pod hasłem „Silna Europa w zmieniającym się świecie”. Według zapowiedzi ma się ona skupiać m.in. na bezpieczeństwie militarnym i zielonej transformacji. Dla obu tych aspektów istotna jest kwestia niezależności w dostępie do surowców krytycznych. W tym kontekście coraz więcej mówi się o Grenlandii, autonomicznym terytorium zależnym Danii, bogatym w surowce naturalne i pierwiastki ziem rzadkich. Z tego właśnie powodu wyspa znalazła się w polu zainteresowania Donalda Trumpa.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.