Zawsze jest sezon na MLEKOVITĘ
Grupa MLEKOVITA, lider branży mleczarskiej w Europie Środkowo-Wschodniej, od ponad 90 lat zdobywa zaufanie klientów i wyznacza trendy na rynku, proponując największy wybór najwyższej jakości nabiału w Polsce i w Europie. W jej liczącym ponad 1000 pozycji asortymencie dostępne są produkty, które zaspokajają potrzeby konsumentów niezależnie od pory roku. W sezonie letnim największą popularnością cieszą się wyroby wykorzystywane do przygotowywania lekkich posiłków, także spożywanych na świeżym powietrzu, oraz mleczne przekąski, które z łatwością można zabrać ze sobą i skonsumować poza domem, np. przy grillu czy podczas wycieczki.
– MLEKOVITA jest dla polskich konsumentów synonimem najwyższej jakości, zdrowej żywności oraz dobrego smaku. W naszej ofercie przez cały rok każdy znajdzie coś dla siebie. Proponujemy bogaty wybór produktów mleczarskich, z których można skomponować całodzienne menu – zarówno latem, gdy chętniej wybieramy lekkie posiłki, jak i w pozostałych miesiącach roku, gdy potrzebujemy pożywniejszych dań – mówi Prezes Zarządu Grupy MLEKOVITA Dariusz Sapiński.
Gęsta śmietana Polska 18% idealnie sprawdzi się do zup, sosów, sałatek czy chłodników. Jako bazę tych ostatnich warto wykorzystać również naturalny kefir Polski lub naturalny jogurt Polski. Zarówno śmietana, jak i jogurt z linii Polskie, dostępne są też w wariancie bez laktozy.
Latem konsumenci chętnie spożywają także lekkie sałatki, których jednym z głównych składników są sery, takie jak: ser sałatkowo-kanapkowy Favita, ser sałatkowy typu bałkańskiego Salatos czy sery mozzarella w postaci klasycznej kulki i minikulek. Sprawdzą się również sery pleśniowe La Polle oraz sery długodojrzewające w kawałkach z linii Diamenty Konesera: Księżan Old, Cheddar Old, Tylżycki Old, Gouda Old, Mazdamer Old czy Mocarski Old, a także inne sztandarowe sery, jak np. Polski z dziurami, Sokół czy Cheddar. W formie kulek oferowane są Przysmak Góralski i Przysmak Góralski mini o wędzonym posmaku, które są nie tylko doskonałym składnikiem sałatek, ale posłużą również do przygotowania szaszłyków. Sery idealnie sprawdzają się również jako dania z grilla, np. dostępny w dwupaku ser pleśniowy La Polle Camembert z sosem żurawinowym czy Gołka mini. Do sałatek, przekąsek, a także przy przyrządzaniu domowej pizzy czy zapiekanek warto wykorzystać nowości w wygodnej, gotowej do użycia formie wiórków: ser Cheddar oraz miks serów Cheddar i Mozzarella.
Myśląc o pożywnej i smacznej przekąsce, warto wybrać paluszki serowe Wypasiony i MiaMu lub regionalne sery z polskich gór: Faruki w formie nitek czy Warkocze serowe, które sprawdzą się również jako składnik deski serów. Słodką alternatywą są natomiast batoniki z twarożku w polewie czekoladowej MiaMu. Na deser, przekąskę lub śniadanie doskonałe będą również pyszne Polskie serki homogenizowane o prostym składzie i wyjątkowo puszystej, delikatnej konsystencji. Produkowane z najlepszych, naturalnych surowców, bez sztucznych barwników i konserwantów idealnie sprawdzą się też jako składnik deserów na zimno.
W sezonie wakacyjnym konsumenci wolą więcej czasu spędzać na świeżym powietrzu niż w kuchni, dlatego też często sięgają po dania gotowe. Z myślą m.in. o nich MLEKOVITA rozwija linię dań gotowych Bistro Minutka. Paluszki serowe w chrupiącej panierce łagodnej lub pikantnej to smaczne i pożywne danie, a do tego szybkie i wygodne w przygotowaniu. To produkt mrożony, który można szybko przygotować na patelni, w piekarniku lub we frytkownicy. Paluszki stanowią świetne samodzielne danie lub przekąskę o dowolnej porze dnia.
Dużą popularnością w sezonie letnim cieszą się także wspomagające proces trawienia oraz pobudzające aktywność komórek odpornościowych mleczne napoje fermentowane w poręcznych opakowaniach – mleko acidofilne Polskie, serwatka DarPro oraz tegoroczna nowość: jogurty pitne Dar Pure bez dodatków cukrów i bez laktozy. Mleczny napój proteinowy Super Body Active w poręcznym kartonie o pojemności 350 g z zakrętką to z kolei idealna propozycja dla osób aktywnych fizycznie.
Najbardziej pożądanym wakacyjnym deserem są lody. W tegoroczny sezon MLEKOVITA wkroczyła z 15 nowościami: lodami w rożku, kubeczku i porcji rodzinnej w linii Wypasione oraz propozycją dla lodziarni w postaci lodów w proszku włoskich i rzemieślniczych w linii Kuchmistrza. Głównym składnikiem lodów produkowanych przez MLEKOVITĘ jest najwyższej jakości śmietanka z mleka krowiego – dzięki zawartości wyłącznie naturalnego tłuszczu mlecznego lody od MLEKOVITY wyróżniają się idealnie gładką, kremową konsystencją i śmietankowym smakiem.
Szeroki asortyment produktów z portfolio MLEKOVITY można szybko i łatwo zamówić z dostawą do domu, korzystając z oferty sklepów internetowych www.mlekovitka.pl oraz www.sba.com.pl. Dla wygody kupujących w sklepie dostępne są różne sposoby płatności, również na fakturę: szybka płatność online, płatność przy pomocy karty kredytowej, przelewu bankowego, blikiem, za pomocą Google Pay lub gotówką przy odbiorze (kurierskie przesyłki za pobraniem).

Smak zaczyna się od mięsa

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

„Herbapol. We współpracy z naturą.”
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Prawo

Kwestie bezpieczeństwa priorytetem UE. Polska prezydencja ma w tym swój udział
– Polska prezydencja skierowała oczy Europy na obronność – przekonuje Magdalena Sobkowiak-Czarnecka z KPRM. Większość europejskich państw jest zgodna, że najważniejszą kwestią jest obecnie finansowanie bezpieczeństwa i obronności. Jednym z priorytetów białej księgi w sprawie obronności europejskiej będzie Tarcza Wschód, która obejmuje umocnienia wzdłuż wschodniej i północnej granicy Polski.
Problemy społeczne
Duża zmiana w organizacji pracy w firmach. Elastyczność wśród najważniejszych oczekiwań pracowników

Dotychczasowe modele organizacji pracy w firmach nie zawsze odpowiadają na wyzwania przyszłości. Ostatnie lata zmieniły zasady gry na rynku pracy i teraz elastyczność liczy się na nim bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Elastyczny model pracy staje się jednym z bardziej oczekiwanych benefitów, a dla firm jest to sposób na przyciągnięcie talentów. Kolejnym jest wykorzystanie innowacyjnych narzędzi technologicznych. To jednak wymaga zarówno od pracowników, jak i od pracodawców zaangażowania w ciągłe podnoszenie kompetencji.
Motoryzacja
Pożary pojazdów elektrycznych są rzadsze niż spalinowych. W powszechnym przekonaniu jest odwrotnie, bo brakuje edukacji

Trzydzieści pożarów aut elektrycznych i niemal 9,5 tys. pożarów aut spalinowych – to statystyki za ubiegły rok. Jak podkreślają eksperci, statystycznie pojazdy elektryczne płoną rzadziej niż spalinowe. W przeliczeniu na tysiąc zarejestrowanych pojazdów wskaźnik pożarów w przypadku elektryków wynosi 0,372, a w przypadku aut spalinowych 0,424. Specjaliści są zgodni co do tego, że w powszechnym obiegu brakuje rzetelnej wiedzy na temat samochodów elektrycznych i ich bezpieczeństwa pożarowego.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.