Komunikaty PR

Sokołów z nowym Wiceprezesem ds. Produkcji i Rozwoju

2020-08-20  |  12:00
Biuro prasowe

Wiedza i doświadczenie

Wiceprezes Stanisław Wierzbicki przez całą swoją karierę był związany z branżą mięsną. Pracę zawodową rozpoczął w Zakładach Mięsnych w Jarosławiu jako technolog. Dzięki swojej ambicji i sukcesom szybko piął się po szczeblach kariery zawodowej przechodząc od stanowisk kierowniczych  na wielu wydziałach i do funkcji Dyrektora i Prezesa Zarządu tego przedsiębiorstwa. W 1988 roku uzyskał tytuł doktora na wydziale technologii żywności Akademii Rolniczej w Poznaniu. Wśród jego istotnych osiągnięć, jako Prezesa Zarządu Zakładów Mięsnych w Jarosławiu, znajduje się przeprowadzenie prywatyzacji i restrukturyzacji – kluczowych dla dalszego funkcjonowania tej firmy.

1 września 2000 roku nastąpiła fuzja Grupy Farm Food, w skład której wchodziły zakłady w Czyżewie, Jarosławiu i Tarnowie, z grupą Sokołów, posiadającą zakłady w Sokołowie Podlaskim, Kole i Dębicy.

Stanisław Wierzbicki został powołany na stanowisko Wiceprezesa Zarządu ds. Produkcji i Rozwoju w Grupie Sokołów. Dzięki ogromnemu bagażowi doświadczeń, wiedzy i wzorowej współpracy z pozostałymi Członkami Zarządu z sukcesem udało się przeprowadzić skomplikowany proces restrukturyzacji przedsiębiorstwa i specjalizacji poszczególnych zakładów Grupy Sokołów. Innowacyjne podejście, poszukiwanie nowych rozwiązań i ciągłe rozwijanie potencjału produkcyjnego sprawiło, że wszystkie zakłady w Grupie Sokołów są jednymi z najnowocześniejszych w Polsce, dostosowanymi do zaspokajania potrzeb konsumentów. Prezes Stanisław Wierzbicki nadzorował również wprowadzenie wielu znanych i cenionych linii produktowych i produktów: Naturrino, Z Gruntu Dobre, Sokoliki, Drób Premium, Parówki z szynki.

Plany na przyszłość

Nowy Wiceprezes ds. Produkcji i Rozwoju w Sokołów S.A. – Kazimierz Kisiel, od 2006 roku piastował stanowisko Dyrektora Oddziału w Sokołowie Podlaskim. Wcześniej związany był m.in. z ówczesną Grupą Farm Food (obecnie Grupa Sokołów) w Czyżewie, gdzie pełnił funkcje Szefa Produkcji, Z-cy Dyrektora ds. Produktu, a następnie Dyrektora Sprzedaży. Kazimierz Kisiel jest absolwentem Akademii Rolniczo-Technicznej w Olsztynie, wydział technologii żywności, specjalizacja technologia mięsa. Ukończył również podyplomowe studia menadżerskie w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie oraz studia EMBA: Executive Master of Busines Administration.  

Do jego największych osiągnięć na stanowisku Dyrektora Oddziału w Sokołowie Podlaskim, należy zaliczyć stworzenie profesjonalnego zespołu pracowników, zwiększenie produkcji (od 2006 do 2020 roku produkcja w zakresie wszystkich wydziałów wzrosła o 264%, zaś w zakresie wyrobów plasterkowych o 493%) oraz wybudowanie i uruchomienie wydziału plasterkowania. Dzięki temu Sokołów jest liderem w Polsce w produktach plastrowanych.

Nowy Wiceprezes planuje kontynuować dotychczas obraną strategię rozwoju, dalszą modernizację i automatyzację zakładów Grupy Sokołów oraz zwiększanie potencjału produkcyjnego. – Działania rozpoczęte przez Wiceprezesa Stanisława Wierzbickiego z całą pewnością będą kontynuowane, co przyczyni się do dalszego umacniania pozycji rynkowej Sokołowa - podkreśla Kazimierz Kisiel.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Biznes na słodko, czyli miód jako idealny dodatek do słodkości reklamowych Biuro prasowe
2024-05-15 | 13:00

Biznes na słodko, czyli miód jako idealny dodatek do słodkości reklamowych

Miód, od wieków ceniony jest zarówno ze względu na swój wyjątkowy smak, jak i właściwości zdrowotne. Jego obecność w słodyczach, takich jak miodowe karmelki, to
Przemysł spożywczy Sport, owoce i warzywa – co Polacy myślą o zdrowym trybie życia?
2024-05-13 | 17:00

Sport, owoce i warzywa – co Polacy myślą o zdrowym trybie życia?

30. kwietnia br. w Paryżu odbyło się spotkanie, będące jednocześnie inauguracją kampanii GOOD MOVE, którego jednym z organizatorów było Stowarzyszenie Polskich
Przemysł spożywczy VEGETA przyprawą numer 1 na rynku europejskim
2024-05-09 | 01:00

VEGETA przyprawą numer 1 na rynku europejskim

VEGETA liderem w Europie [1] Marka VEGETA od 65 lat jest obecna na polskim rynku i towarzyszy konsumentom w codziennym przygotowywaniu posiłków. VEGETA Uniwersalna, to znana mieszanka

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Regionalne

Start-upy mogą się starać o wsparcie. Trwa nabór do programu rozwoju innowacyjnych pomysłów na biznes

Trwa nabór do „Platform startowych dla nowych pomysłów” finansowany z Funduszy Europejskich dla Polski Wschodniej 2021–2027. Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości wybrała sześć partnerskich ośrodków innowacji, które będą oferować start-upom bezpłatne programy inkubacji. Platformy pomogą rozwinąć technologicznie produkt i zapewnić mu przewagę konkurencyjną, umożliwią dostęp do najlepszych menedżerów i rynkowych praktyków, ale też finansowanie innowacyjnych przedsięwzięć. Każdy z partnerów przyjmuje zgłoszenia ze wszystkich branż, ale także specjalizuje się w konkretnej dziedzinie. Jest więc oferta m.in. dla sektora motoryzacyjnego, rolno-spożywczego, metalowo-maszynowego czy sporttech.

Transport

Kolej pozostaje piętą achillesową polskich portów. Zarządy liczą na przyspieszenie inwestycji w tym obszarze

Nazywane polskim oknem na Skandynawię oraz będące ważnym węzłem logistycznym między południem i północą Europy Porty Szczecin–Świnoujście dynamicznie się rozwijają. W kwietniu 2024 roku wydano decyzję lokalizacyjną dotycząca terminalu kontenerowego w Świnoujściu, który ma szansę powstać do końca 2028 roku. Zdaniem ekspertów szczególnie ważnym elementem rozwoju portów, podobnie jak w przypadku innych portów w Polsce, jest transport kolejowy i w tym zakresie inwestycje są szczególnie potrzebne. – To nasza pięta achillesowa – przyznaje Rafał Zahorski, pełnomocnik zarządu Morskich Portów Szczecin i Świnoujście ds. rozwoju.

Polityka

Projekt UE zyskuje wymiar militarny. Wojna w Ukrainie na nowo rozbudziła dyskusję o wspólnej europejskiej armii

Wspólna europejska armia na razie nie istnieje, a w praktyce obronność to wyłączna odpowiedzialność państw członkowskich UE. Jednak wybuch wojny w Ukrainie, tuż za wschodnią granicą, na nowo rozbudził europejską dyskusję o potrzebie posiadania własnego potencjału militarnego. Jak niedawno wskazał wicepremier i minister obrony narodowej Władysław Kosiniak-Kamysz, Europa powinna mieć własne siły szybkiego reagowania i powołać komisarza ds. obronności, ponieważ stoi obecnie w obliczu największych wyzwań od czasu zakończenia II wojny światowej. – Musimy zdobyć własną siłę odstraszania i zwiększać wydatki na obronność – podkreśla europoseł Janusz Lewandowski.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.