Komunikaty PR

Z miłości do słodkości!

2023-02-15  |  12:00
Biuro prasowe
Kontakt
Daniel Matejczyk
Lensomai Communication



d.matejczyk|lensomai.com| |d.matejczyk|lensomai.com
+48506945597
Do pobrania docx ( 0.07 MB )

Z miłości do słodkości - przepisy, które sprawią, że luty będzie wyjątkowo rozkoszny.

Luty to miesiąc, kojarzący się z czerwienią, słodkościami i kupidynem, czyli wszystkim, co związane… z miłością! W tym okresie najlepsi cukiernicy prześcigają się między sobą w tworzeniu deserów przepełnionych pasją i uczuciem, których formy pobudzą nasze zmysły. Marcin Sikora, kucharz Winiarni Zamojskiej prezentuje nowe wersje tradycyjnych przepisów, które swoim charakterem skradną niejedno serce.

Różowy sernik z truskawkami

Sernik to deserowy kameleon, który ze względu na prostą bazę, łączoną z najrozmaitszymi dodatkami, często pojawia się na naszych stołach. Sernik polski, wiedeński, królewski, tradycyjny, baskijski, nowojorski czy na zimno to zaledwie niektóre z propozycji. To właśnie ten wykwintny acz prosty w przygotowaniu deser zainspirował kucharza Winiarni Zamojskiej, Marcina Sikorę, do stworzenia autorskiego przepisu, który skradnie niejedno podniebienie.

- Sernik to jeden z tych deserów, który ma szczególne miejsce w moim sercu. Jego różowa odmiana z karmelizowanymi na winie truskawkami to alternatywa dla tradycyjnych przysmaków - mówi Marcin Sikora - Idealnym uzupełnieniem tego deseru będzie lampka białego wina lodowego Winiarni Zamojskiej, która raz przemycona w procesie karmelizacji truskawek, podbije rozkosz jabłkową nutą.

Wege beza z iście kremowym serkiem philadelphia i białą czekoladą

Kolejną słodką rekomendacją kucharza Winiarni Zamojskiej, Marcina Sikory, jest wegańska beza z kremem philadelphia i pieczoną białą czekoladą z kruszonką z kaszy gryczanej:

- Beza to niekwestionowana królowa wśród deserów. Jestem przekonany, że jej wegańska wersja zachwyci najbardziej wysublimowane podniebienia. Wyjątkowy charakter tego deseru tkwi w pieczonej białej czekoladzie, która w połączeniu z kruszonką z kaszy gryczanej nadaje lekkości i chrupkości - podkreśla kucharz. Aby przełamać słodycz wegańskiej bezy, proponuję podawać ją z winem Lekka Czarna Porzeczka od Winiarni Zamojskiej.

Podarujmy sobie i naszym bliskim odrobinę przyjemności w tym wyjątkowym miesiącu. A przecież nie ma nic piękniejszego od samodzielnie przygotowywanych deserów. Przez żołądek do serca!

Przepisy:

1. Różowy sernik z truskawkami:

https://winiarniazamojska.pl/posts/2022/rozowy-sernik-z-truskawkami.html

2. Wege beza z kremem z philadelfi i pieczonej, białej czekolady z kruszonką z kaszy gryczanej:

https://winiarniazamojska.pl/posts/2023/styczen/Wege-beza-z-kremem-z-philadelfi-i-pieczonej-bialej-czekolady-z-kruszonka-z-kaszy-gryczanej.html

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Lensomai Communication
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Smak zaczyna się od mięsa Biuro prasowe
2024-12-30 | 15:20

Smak zaczyna się od mięsa

W nowej kampanii marketingowej firma Sokołów skupia się na wysokiej jakości swojego surowca i produktów. – W Sokołowie wiemy, że smak zaczyna się od mięsa –
Przemysł spożywczy Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?
2024-12-20 | 01:00

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

Ponad 60 proc. polskich gospodarstw domowych przyznaje, że po świętach zostaje im nadmiar jedzenia – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie sieci Netto[1]. Choć większość
Przemysł spożywczy „Herbapol. We współpracy z naturą.”
2024-12-19 | 11:27

„Herbapol. We współpracy z naturą.”

Jej założeniem jest pokazanie, że marka Herbapol, która poszczycić się może bogatą wiedzą i wieloletnim doświadczeniem w zakresie ziół i owoców, jednocześnie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Prawo

Rząd zapowiada nową strategię wspierającą polski kapitał. Rodzimym firmom przyda się promocja ze strony instytucji państwowych

Premier Donald Tusk podczas otwarcia wiosennej odsłony Europejskiego Forum Nowych Idei zapowiedział nową politykę gospodarczą, opartą na odbudowie i repolonizacji krajowej gospodarki. Przy wyborze wykonawców w państwowych inwestycjach mają być promowane polskie firmy, a zadaniem administracji ma być dbanie o interes narodowy. – Wydaje mi się, że powinniśmy jednak przede wszystkim patrzeć na to, kto i jak skutecznie będzie wspierał polskie firmy, inwestycje, bo to jest to, czego potrzebujemy – ocenia dr Henryka Bochniarz, przewodnicząca Rady Głównej Konfederacji Lewiatan.

Finanse

Członek RPP spodziewa się obniżki stóp procentowych już w maju, może nawet o 50 pb. Potem dyskusja o kolejnej obniżce możliwa w lipcu

Nie najlepsze dane z gospodarki w I kwartale roku oraz inflacja o połowę niższa niż w chwili ostatniej obniżki stóp – to zdaniem Ludwika Koteckiego, członka RPP, wystarczająco mocne powody przemawiające za cięciem kosztu pieniądza już na majowym posiedzeniu. W grze może być nawet 50 punktów bazowych na początek, a do końca roku dwa razy tyle. Podwyższona niepewność w globalnej gospodarce spowodowana polityką administracji w Waszyngtonie to dodatkowy czynnik, który powinien wesprzeć decyzję o poluzowaniu polityki pieniężnej.

Prawo

Trwają prace nad nową ustawą o Rzeczniku MŚP. Urząd zyska nowe kompetencje

Zgodnie z procedowaną ustawą Rzecznik Małych i Średnich Przedsiębiorców stanie się Rzecznikiem Praw Przedsiębiorców i zyska nowe uprawnienia. Wśród nich najważniejsze to możliwość reprezentowania wszystkich przedsiębiorstw, niezależnie od ich wielkości, i rolników, a także inicjatywa ustawodawcza. Ustawą w kolejnych tygodniach ma się zająć rząd.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.