Kolejna nowość od onesano
2pr
ul. Długa 29
00-238 Warszawa
bartosz.sosnowka|dwapiar.pl| |bartosz.sosnowka|dwapiar.pl
517476361
dwapiar.pl
Producent naturalnych suplementów diety, onesano wprowadza unikalną linię produktów zaliczanych do sektora żywności wzbogaconej. EstraSOS to wegańskie sosy do dań i sałatek, będące połączeniem w pełni naturalnego smaku z maksymalną wygodą stosowania. Poręczna saszetka uwzględnia bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych omega -3,-6,-9, wzbogaconych cennymi witaminami A, E oraz D.
Każde opakowanie EstraSOSu zawiera pięć wygodnych i poręcznych saszetek (10 ml) sosów w popularnych wariantach smakowych, które idealnie pasują do dań głównych, przekąsek i sałatek: chili, czosnek, bazylia & oregano, pomarańcza & rozmaryn oraz koperek. Można nimi polewać potrawy na ciepło o maksymalnej temperaturze 90°C. Sprawdzą się zarówno jako samodzielny dodatek do ulubionych dań, jak i komponując się z wieloma popularnymi przepisami.
Prosty skład oraz tylko naturalne składniki sprawiają, że EstraSOS to unikalny produkt, dzięki któremu w szybki i przyjemny sposób można uzupełnić dietę w niezbędne witaminy oraz nienasycone kwasy tłuszczowe. W zależności od potrzeb, można dodać go do makaronu, zupy czy sałatki lub polać nim każde przyrządzone wcześniej danie. Produkt jest zabezpieczony przed procesami utleniania. Ponadto, charakteryzuje się doskonałą proporcją omega -3 do omega -6, działając w organizmie aż do 24 godzin – mówi Sebastian Duży, dyrektor działu badań w onesano.
EstraSOS to połączenie doskonałego, w pełni naturalnego smaku i maksymalnej wygody stosowania oraz szybki sposób na zdrowo zbilansowaną dietę każdego dnia i w każdych warunkach. Bazą do wytworzenia każdego sosu jest estryfikowany, odgoryczony olej lniany. Zawiera on najwięcej spośród olei roślinnych – około 60% kwasu alfa-linolenowego ALA (omega-3), który pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Co więcej, zawarte w nim kwasy tłuszczowe z grupy omega występują w postaci estrów etylowych, co zapewnia ich znakomitą biodostępność oraz szybki transport do wszystkich komórek.
Bezzębie: problem, na który cierpi ponad 9 milionów Polaków
Zmiany formalno-prawne w Grupie Sanofi w Polsce
Ruszają poszukiwania beneficjentów Poland Business Run 2024
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Handel
Przygotowania do wdrożenia systemu kaucyjnego idą pełną parą. Przyszli operatorzy przeciwni zmianie daty na 2026 rok
Wkrótce Sejm ma się zająć nowym projektem przepisów dotyczących systemu kaucyjnego, którego start zaplanowano na styczeń 2025 roku. Przedstawione przez Ministerstwo Klimatu i Środowiska zmiany dotyczą m.in. rezygnacji z podatku VAT i wprowadzenia tzw. mechanizmu podążania kaucji za produktem. – Wszystkie te zmiany oceniamy bardzo pozytywnie, one są niezbędnym elementem dla właściwego funkcjonowania przyszłego systemu kaucyjnego – mówi Aleksander Traple, prezes Zwrotka SA. Jak podkreśla, dalsze odkładanie w czasie terminu uruchomienia systemu kaucyjnego jest bezzasadne, ponieważ branża odpadowa, handel detaliczny i szereg innych podmiotów już od dłuższego czasu przygotowują się do jego wdrożenia.
Problemy społeczne
Duża część ukraińskich uchodźców w Polsce wciąż potrzebuje wsparcia. Szczególnie osoby starsze i z niepełnosprawnościami
Do Polski cały czas napływają kolejni uchodźcy z Ukrainy, a ci, którzy są u nas już ponad dwa lata, nadal potrzebują wsparcia – oceniają eksperci IOM Poland i UNHCR. Szacuje się, że ok. 200 tys. osób nadal mieszka w miejscach zakwaterowania zbiorowego. To często osoby starsze i z niepełnosprawnościami, którym trudno się usamodzielnić. Uchodźcy nadal potrzebują wsparcia związanego ze znalezieniem zatrudnienia, dostępu dzieci do edukacji czy nauki języka polskiego. Eksperci podkreślają, że integracja ekonomiczna Ukraińców to duża korzyść dla polskiej gospodarki. Tylko w 2023 roku udział pracowników z Ukrainy przełożył się na ok. 1 proc. krajowego PKB.
Konsument
Coraz więcej Europejczyków ogranicza spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych. Większe wsparcie ze strony rządów i legislacji mogłoby zwiększyć ich popularność
Ponad połowa Europejczyków jedzących mięso aktywnie ogranicza jego roczne spożycie. Niemal 30 proc. co najmniej raz w tygodniu spożywa przynajmniej jedną roślinną alternatywę mięsa lub nabiału – wynika z badania ProVeg. Zmiana nawyków konsumenckich napędza branżę produktów roślinnych, ale wspomogłyby ją także zmiany systemowe, m.in. szersze dofinansowanie produkcji roślinnej kosztem mięsnej czy obniżenie podatku na żywność o niskim śladzie środowiskowym.
Partner serwisu
Szkolenia
Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.