Opatentowana technologia produkcji bioestrów kwasów omega-3,6,9 od onesano
2pr
ul. Długa 29
00-238 Warszawa
bartosz.sosnowka|dwapiar.pl| |bartosz.sosnowka|dwapiar.pl
517476361
dwapiar.pl
Kwasy omega-3,6 należą do niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Organizm nie jest w stanie wyprodukować ich samodzielnie – przede wszystkim omega-3 i 6, dlatego muszą być dostarczane wraz z pożywieniem. Do grupy kwasów omega-3 należy kwas alfa-linolenowy (ALA), eikozapentaenowy (EPA) i dokozaheksaenowy (DHA). Omega-6 to kwasy linolowy (LA), gammalinolenowy (GLA) oraz arachidonowy (AA).
W organizmie ludzkim kwasy ALA (omega-3) i LA (omega-6) podlegają przemianom metabolicznym z udziałem tego samego enzymu – delta 6-desaturazy i konkurują o dostęp do niego – dlatego tak istotne są proporcje, w jakich są przyjmowane.
Najpopularniejszymi źródłami kwasów z grupy omega-3 są olej z lnu oraz oleje rybie, jednak te drugie zawierają głównie metabolity kwasu ALA – kwasy EPA i DHA. Są one mniej uniwersalne w stosunku do kwasu ALA, który jest ich prekursorem całego szlaku metabolicznego, dlatego przewagę w suplementacji mają oleje roślinne. Istotnym ryzykiem w produkcji suplementów może być silne zanieczyszczenie preparatów substancjami toksycznymi, takimi jak pestycydy, metale ciężkie czy dioksyny.
Utrzymanie wysokiego standardu produkcji spożywczej zapewnia jakość oraz czystość suplementów diety onesano. Wszystkie oleje roślinne, wchodzące w skład produktów EstroVita, pochodzą tylko od certyfikowanych, europejskich dostawców, dzięki czemu zachowana jest pełna kontrola jakości produktów już na etapie tłoczenia. Opatentowany, unikalny proces produkcji suplementów diety EstroVita, zapewnia wyizolowanie najczystszej, skoncentrowanej formy kwasów omega-3,6,9 z mieszaniny co najmniej czterech olejów roślinnych, które cechują się całkowitym brakiem toksyczności oraz jakichkolwiek zanieczyszczeń – mówi Sebastian Duży, dyrektor ds. badań i rozwoju w onesano.
Technologia dwustopniowego mieszania (homogenizacji) olejów zapewnia uzyskanie jednorodnej i klarownej mieszaniny, która umożliwia przetworzenie roślinnych kwasów omega-3,6,9 w ich unikalną formę monocząsteczek – estrów etylowych. Gwarantuje to optymalny transport kwasów tłuszczowych z grupy omega do wszystkich komórek ludzkiego ciała, zwiększając tym samym biodostępność preparatu przy jednoczesnym zapewnieniu wysokiej bioretencji.
EstroVita to produkty zawierające bioestry kwasów tłuszczowych omega-3, 6, 9, pochodzące z unikalnej mieszaniny tłoczonych na zimno co najmniej czterech olejów roślinnych, między innymi oleju lnianego, oleju z ogórecznika, oleju z wiesiołka oraz z czarnej porzeczki. To, co nas również wyróżnia to unikalny kwas omega 5 (kwas punikowy) pozyskany z pestek granatu. Warto również podkreślić, że do wszystkich produktów EstroVita został dodany olejek z rozmarynu, który posiada silne właściwości antyoksydacyjne, przeciwbakteryjne, antyseptyczne, ściągające, przeciwutleniające, wspierając tym samym układ odpornościowy oraz naturalną obronę organizmu – dodaje Sebastian Duży.
Kwasy tłuszczowe omega-3 są bardzo „wrażliwe” na światło słoneczne i silnie reagują z tlenem z otoczenia już podczas tłoczenia, szczególnie prowadzonego w niewłaściwy sposób. Proces produkcji preparatu EstroVita prowadzony jest w ochronnej atmosferze azotu bez dostępu tlenu atmosferycznego, a każda pojedyncza butelka preparatu w warunkach maksymalnej aseptyczności jest dodatkowo nasycana azotem podczas konfekcjonowania. Dzięki takiemu zabezpieczeniu, preparaty EstroVita w każdej swojej butelce gwarantują zachowanie cennych, prozdrowotnych właściwości kwasów z grupy omega-3,6,9 w nienaruszonej, naturalnej roślinnej formie, potwierdzonej certyfikatem V-Label.

Walka z ALS – nadzieja w obliczu diagnozy

Rada Przedsiębiorców apeluje o uchwalenie przepisów zmieniających zasady wypłat zasiłku chorobowego

Rak jelita grubego to nie wyrok. Kluczowe jest wczesne wykrycie
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Ochrona środowiska

Zielona transformacja wiąże się z dodatkowymi kosztami. Mimo to firmy traktują ją jako szansę dla siebie i Europy
Bez zaangażowania największych firm, które ograniczają własny ślad węglowy, będzie trudno o transformację energetyczną. Jak wynika z danych Europejskiego Banku Inwestycyjnego, w ubiegłym roku 61 proc. przedsiębiorstw z UE zainwestowało w walkę ze zmianą klimatu. Choć z tymi inwestycjami wiążą się zwykle ogromne koszty, część firm traktuje je jako szansę na podniesienie swojej konkurencyjności. Wśród znaczących korzyści podnoszą też kwestię zmniejszania zależności od dostaw surowców energetycznych z innych krajów.
Prawo
Rolnicy z Wielkopolski i Opolszczyzny protestują przeciwko likwidacji ich miejsc pracy. Minister rolnictwa deklaruje szukanie rozwiązań

W czwartek 24 kwietnia pracownicy towarowych gospodarstw rolnych z województw wielkopolskiego i opolskiego protestowali przed Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi w Warszawie. To już kolejny – po poznańskim – protest, który ma zwrócić uwagę na opieszałość urzędników w związku z zagospodarowaniem zwracanych do Zasobu Skarbu Państwa dzierżawionych gruntów, na których dziś prowadzona jest działalność rolnicza. Minister Czesław Siekierski przyjął delegację pracowników, która przekazała petycję z postulatami wymagającymi pilnych działań urzędniczych.
Prawo
W połowie maja pierwszym pakietem deregulacyjnym zajmie się Senat. Trwają prace nad drugim pakietem

Zgodnie z zaplanowanym porządkiem obrad na posiedzeniu 14–15 maja Senat zajmie się pierwszym pakietem deregulacyjnym, przygotowanym przez Ministerstwo Rozwoju i Technologii. Przyjęty w ubiegłym tygodniu przez Sejm dokument zawiera około 40 rozwiązań, które mają ułatwić prowadzenie biznesu. W ciągu kilku miesięcy efekty mają być odczuwalne dla przedsiębiorców. Jednocześnie trwają już prace nad kolejnymi propozycjami deregulacyjnymi.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.