Komunikaty PR

Body Chief zaprasza na warsztaty kulinarne z Magdą Gessler!

2023-02-23  |  16:27
Biuro prasowe

Marka Body Chief nie pierwszy raz wychodzi już przed szereg, prezentując innowacyjne pomysły i nowe kanały rozwoju. Tym razem lider cateringu dietetycznego otwiera drzwi do swojej nowo powstałej szkoły gotowania pod Poznaniem, w której odbywać się będą autorskie warsztaty kulinarne. Pierwszy cykl poprowadzi najlepsza polska restauratorka — Magda Gessler! 

Diety pudełkowe to dopiero początek

Body Chief od ponad ośmiu lat udowadnia, że odpowiednio zbilansowane posiłki mogą być nie tylko zdrowe, ale również wyróżniać się wachlarzem przyjemnych doznań smakowych. Filozofią marki jest hasło Body Chief. Not a diet. Lifestyle. Cel działalności BC zatem to nie tylko dostarczanie jedzenia w pudełkach, ale przede wszystkim przekazywanie pasji do zdrowego stylu życia i edukacja konsumentów w tym zakresie. Proponowane diety pudełkowe stają się więc naturalnym towarzyszem klientów, dopasowanym pod ich wymagania i potrzeby. Przedsiębiorstwo nie idzie też na ustępstwa w odniesieniu do rozwiązań ekologicznych, budując w ten sposób strategię zrównoważonego i transparentnego biznesu (marka ograniczyła jednostkowe zużycie plastiku do 90 proc.!). Spójna filozofia, a także konsekwencja w działaniu pozwoliła marce nie tylko ugruntować swoją pozycję na rynku, ale również zdobyć zaufanie klientów zarówno w Polsce, jak i za granicą.

Zaczynaliśmy od produkcji diet pudełkowych, teraz robimy o wiele więcej! Wsłuchujemy się w potrzeby naszych klientów, jednocześnie uważnie przyglądając się trendom społecznym. Chcemy docierać do coraz to większego grona odbiorców, poszerzając ofertę o różnorodne opcje. Wychodzimy też naprzeciw miłośnikom sztuki gotowania, oferując im kreatywną, kulinarną przestrzeń

- zaczyna Marcin Mazurek, prezes i twórca Body Chief.

Szkoła gotowania Body Chief

Wraz z otwarciem nowej siedziby pod Poznaniem, BC prezentuje autorską Szkołę Gotowania, w której mają odbywać się warsztaty kulinarne prowadzone przez doświadczonych kucharzy i uznanych blogerów kulinarnych.

Poprzez kulinaria łączymy ludzi o podobnych zainteresowaniach, którzy pragną rozwijać swoje talenty i pielęgnować wspólne wartości. Z ogromną przyjemnością  zaczynamy więc organizować kulinarne warsztaty. Podczas nich będziemy dzielić się naszą ekspertyzą, spędzać czas z naszymi klientami, doświadczając razem przyjemności ze wspólnego gotowania i jedzenia

— wyjaśnia Marcin Mazurek.

Podczas warsztatów uczestnicy spróbują nowych połączeń smakowych, nauczą się odpowiednio dobierać produkty oraz będą tworzyć jadalne dzieła sztuki, które później z powodzeniem będą mogli odwzorować na swoich talerzach w domu.

Kursy zostaną dopasowane do zainteresowań, preferencji oraz wieku zainteresowanych. Ich tematyka będzie bardzo różnorodna, np. kuchnia polska, hiszpańska, włoska czy gotowanie na specjalne okazje (Wielkanoc, majowe pikniki).  Planujemy też kuchnie wegańską. Uczestnicy poznają nowe smaki z różnych stron świata i będę gotować według sprawdzonych, autorskich przepisów. Stawiamy na naukę w inspirującej atmosferze, dzięki której zgłębianie tajników sztuki kulinarnej będzie niezwykle przyjemne

— komentuje Marcin Mazurek.

Z miłości do smaku — warsztaty z Magdą Gessler 

Gotowanie pod okiem Magdy Gessler to marzenie wielu miłośników dobrych smaków i kulinarnych doznań, dlatego Body Chief je spełnia. 

Znana i ceniona restauratorka już od lat związana jest z marką, a wspólne warsztaty są ich nowym obszarem współpracy. Pierwsze z nich odbyły się dla zwycięzców konkursu BC oraz dla przyjaciół marki. Pojawili się na nich m.in. Mateusz Gamrot, Kasia Dziurska, Emilian Gankowski, czy Sławka Szymiczek.

Kolejne będą dostępne dla szerszego grona osób, a zapisy na nie odbywać się będą na stronie marki. Uczestnicy warsztatów z królową polskiej kuchni mogą liczyć na wspólne przygotowywanie dania jej autorskiego przepisu, wsparcie na każdym etapie gotowania (w tym indywidualne porady) oraz wspólną degustację.

Z marką Body Chief łączy mnie przede wszystkim ogromna przyjemność tworzenia najsmaczniejszych potraw. Postanowiliśmy więc, że przekażemy naszą kulinarną pasję innym. Moje warsztaty dla Body Chief są istną ucztą smakową dla zmysłów. Przygotowane przez uczestników dania kusić będą zarówno smakiem, aromatem, jak i samą prezentacją. To będzie dla nich niezapomniana i niezwykle pyszna podróż, z której wyniosą niezbędną wiedzę merytoryczną, a także zdobędą nowe umiejętności i poczucie satysfakcji z wykonanych przez siebie potraw. Wspólnie z BC gwarantujemy świetną zabawę 

- komentuje restauratorka Magda Gessler.

Warsztaty kulinarne to dla nas kolejny, wspaniały rozdział, dlatego tym bardziej cieszę się, że ich pierwszy cykl rozpoczynamy właśnie z Magdą Gessler. Jej wiedza i pasja do dobrych smaków, a także niezwykła charyzma w zestawieniu z determinacją są naprawdę imponujące. Wierzymy, że nowa przestrzeń BC pozwoli rozwinąć skrzydła wielu osobom, marzącym o wejściu do świata pełnego nietuzinkowych, a nawet nieoczywistych połączeń smakowych oraz będzie czasem, który pozostanie już na zawsze w ich pamięci. Serdecznie zapraszam wszystkich pasjonatów gotowania do wspólnego poszerzania kulinarnych horyzontów. Pierwsze spotkanie odbędzie się już 12 marca 

— podsumowuje Marcin Mazurek.

Szczegóły dotyczące zapisów dostępne są na stronie www.bodychief.pl w Aktualnościach. Zapisy na warsztaty przyjmowane są pod e-mailem: warsztaty@bodychief.pl

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Każda Puszka Cenna wspólnie z Żabka Polska edukowała na temat systemu kaucyjnego na wrocławskim Placu Solnym Biuro prasowe
2025-06-11 | 11:30

Każda Puszka Cenna wspólnie z Żabka Polska edukowała na temat systemu kaucyjnego na wrocławskim Placu Solnym

Już 1 października rusza w Polsce system kaucyjny. Aby odzyskać kaucję doliczoną do zakupu napoju w puszcze, konsumenci będą musieli spełnić kilka warunków. Inicjatywa
Styl życia „Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję
2025-04-22 | 13:00

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Z okazji Dnia Ziemi marka SodaStream przypomina, że zmiana może zacząć się od jednej decyzji – i jednej butelki wielorazowej. Nowa kampania „Zamień jednorazowe butelki na
Styl życia Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta
2025-02-27 | 15:00

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Lagardère Travel Retail w Polsce rozpoczyna ekspansję sieci Costa Coffee w nowym modelu biznesowym. Pierwsza kawiarnia działająca na zasadach franczyzy została uruchomiona

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Kongres Profesjonalistów Public Relations

Bankowość

Rośnie liczba i wartość udzielonych konsumentom kredytów gotówkowych. Gorzej mają się kredyty ratalne oraz te udzielane firmom

Rynek kredytowy w Polsce co do zasady rośnie, choć nierównomiernie. Z danych Biura Informacji Kredytowej wynika, że najlepiej rozwija się segment kredytów gotówkowych dla konsumentów. Wartościowo wzrosła też kwota udzielonych limitów w kartach kredytowych. Według prognoz BIK w całym roku wzrośnie wartość zarówno udzielonych kredytów mieszkaniowych, jak i gotówkowych, choć tych pierwszych poniżej inflacji. Wcześniejsze cięcia stóp procentowych przez RPP nie zmieniły tej prognozy.

Transport

37,5 proc. środków z Planu Społeczno-Klimatycznego trafi na walkę z ubóstwem transportowym. Organizacje branżowe apelują o zmianę priorytetowych projektów [DEPESZA]

Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej z końcem czerwca zakończyło konsultacje Planu Społeczno-Klimatycznego, który otwiera drogę do pozyskania 65 mld zł (11,4 mld euro) z unijnego Społecznego Funduszu Klimatycznego. Polska będzie jego największym beneficjentem, a 37,5 proc. budżetu zostanie przeznaczone na bezpośrednie wsparcie osób narażonych na ubóstwo transportowe. Organizacje branżowe oceniają jednak, że walka z tym zjawiskiem może się okazać nieskuteczna. W toku konsultacji zgłosiły swoje zastrzeżenia co do priorytetów w wydatkach i sposobu wsparcia inwestycji w transport rowerowy.

Prawo

Firmy będą mogły przetestować krótszy tydzień pracy z rządowym wsparciem. Nabór wniosków ruszy w sierpniu

Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej uruchamia pilotaż krótszego tygodnia pracy. Zainteresowane wzięciem w nim udziału firmy będą się mogły ubiegać o wsparcie finansowe ze strony rządu. Politycy Nowej Lewicy, którzy są pomysłodawcami testu tego rozwiązania, przekonują, że finalnie zyskają na nim wszyscy, zarówno pracownicy, jak i pracodawcy, a ostrzeżenia o spodziewanych problemach gospodarki są mocno przesadzone.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.