Korzyści stosowania bioestrów etylowych kwasów tłuszczowych omega-3,6,9
2pr
ul. Długa 29
00-238 Warszawa
bartosz.sosnowka|dwapiar.pl| |bartosz.sosnowka|dwapiar.pl
517476361
dwapiar.pl
Badania naukowe dostarczają wciąż nowych danych na temat profilaktyki i wsparcia w terapii różnych schorzeń za pomocą odpowiedniej diety i suplementacji, w tym kwasami omega-3, 6 i 9 w prawidłowym stosunku. Kwasy tłuszczowe omega-3 wykazują działanie przeciwzapalne i redukują ryzyko wystąpienia wielu chorób przewlekłych i cywilizacyjnych: układu krążenia, nowotworów czy immunologicznych.
Nadmiar kwasów omega-6 może jednak nasilać stan zapalny, dlatego zaleca się, by w zbilansowanej diecie dostarczać kwasów omega-6 i łagodzących stany zapalne kwasów omega-3 w odpowiedniej proporcji. Stosunek kwasów omega 3 do omega 6, powinien wynosić 2:1, jednak w diecie przeciętnego Polaka może wynosić on nawet 1:4.
Forma estrów etylowych zapewnia wysoką biodostępność oraz bioretencję kwasów tłuszczowych omega 3,6,9 w organizmie. Dostępność biologiczna substancji określa jej szybkość i stopień wchłaniania. Cząsteczka estrów etylowych jest znacznie mniejsza niż cząsteczka trójglicerydu, co zapewnia szybki transport do wszystkich komórek w organizmie. Absorbcja estrów etylowych, w zależności od zapotrzebowania organizmu, odbywa się do 24 godzin, dzięki czemu dobroczynne efekty suplementacji utrzymują się odpowiednio długo.
EstroVita to w 100% naturalna, a przy tym bezpieczna, wysoce skoncentrowana i dobrze wchłaniana przez organizm porcja kwasów tłuszczowych omega-3, 6 i 9. Nasze produkty wyróżnia doskonała proporcja oraz czystość kwasów tłuszczowych omega w postaci estrów etylowych, pochodzących z unikalnej kompozycji co najmniej czterech olejów roślinnych. Opracowana przez nas technologia wytwarzania bioestrów roślinnych pozwoliła na stworzenie całej linii preparatów dopasowanych do potrzeb. Są to tak zwane nutraceutyki, czyli produkty wykazujące działanie żywności funkcjonalnej, jak również suplementów diety – mówi Edyta Blus, starsza specjalistka ds. badań w dziale R&D w onesano, doktor nauk medycznych w zakresie biologii medycznej i magister biologii.
Dlaczego powinniśmy wybierać estry kwasów tłuszczowych? Doświadczenia z mitami na temat witaminy C czy wątek najlepszej formy magnezu nakazują zachować ostrożność w wyborze suplementów diety. Jednak estryfikacja to opracowany naukowo proces przetworzenia kwasów tłuszczowych omega-3,6,9 w ich formę monocząsteczkową, co zapewnia optymalny transport substancji do wszystkich komórek ludzkiego ciała. Bioestry to rodzaj suplementu opracowanego w celu poprawy jego wchłaniania przez organizm. Opatentowany, unikalny proces produkcji suplementów diety EstroVita zapewnia wyizolowanie najczystszej, skoncentrowanej formy kwasów omega-3,6,9 z mieszaniny co najmniej czterech olejów roślinnych, które w wyniku estryfikacji, cechują się całkowitym brakiem toksyczności oraz jakichkolwiek zanieczyszczeń.

Maksymalna wydajność, minimalne wymiary — Ohaus przedstawia wirówkę podłogową i

Medisept rozpoczyna milionowe inwestycje na Felinie

Jubileuszowa gala 10-lecia Fundacji Adamed.
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Prawo

UE lepiej przygotowana na reagowanie na klęski żywiołowe. Od czasu powodzi w Polsce pojawiło się wiele usprawnień
Na tereny dotknięte ubiegłoroczną powodzią od rządu trafiło ponad 4 mld zł. Pierwsze formy wsparcia, w tym zasiłki, pomoc materialna czy wsparcie dla przedsiębiorców, pojawiły się już w pierwszych dniach od wystąpienia kataklizmu. Do Polski ma też trafić 5 mld euro z Funduszu Spójności UE na likwidację skutków powodzi. Doświadczenia ostatnich lat powodują, że UE jest coraz lepiej przygotowana, by elastycznie reagować na występujące klęski żywiołowe.
Prawo
Rzecznik MŚP: Obniżenie składki zdrowotnej to nie jest szczyt marzeń. Ideałem byłby powrót do tego, co było przed Polskim Ładem

Podczas najbliższego posiedzenia, które odbędzie się 23 i 24 kwietnia, Senat ma się zająć ustawą o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych. Zakłada ona korzystne zmiany w składkach zdrowotnych płaconych przez przedsiębiorców. Rzecznik MŚP apeluje do izby wyższej i prezydenta o przyjęcie i podpisanie nowych przepisów. Pojawiają się jednak głosy, że uprzywilejowują one właścicieli firm względem pracowników, a ponadto nie podlegały uzgodnieniom, konsultacjom i opiniowaniu.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.