Deserowe trio kawowe Costa Coffee na pyszną osłodę każdego dnia
W ostatnie tygodnie zimy warto sięgnąć po prawdziwie pyszny zastrzyk rozgrzewającej słodyczy i energii. Nietuzinkowe połączenia smakowe, bogate aromaty i kuszące dodatki – to wszystko czeka na odkrycie w nowych kawach deserowych typu latte od Costa Coffee. Osłódź swój czas ulubionym napojem i ciesz się coraz dłuższymi dniami razem z nami!
Przepyszne trio
Lekkie korzenne nuty, bita śmietana i kawa najlepszej jakości – brzmi pysznie? A to dopiero początek. Ciasteczkowa Latte to pozycja dostępna w sieci kawiarni Costa Coffee, która zachwyci każdego kawosza lubiącego wyjątkowe połączenia smakowe. Delikatna słodycz przełamana została tutaj wytrawnym aromatem piernikowych przypraw, a całość zwieńczono karmelizowanym ciasteczkiem i posypką o smaku kawowym. To połączenie, które nigdy się nie znudzi! Toffeenut Latte oferuje natomiast klasyczną kombinację orzechów z rozpływającym się w ustach karmelem. Dodatkową eksplozję smaku zapewni mocno karmelizowany topping na bitej śmietanie. To kawa przygotowana specjalnie dla miłośników słodkości, którzy szukają deserowej opcji, idealnie współgrającej z dostępnymi w kawiarniach Costa Coffee wypiekami. Stawkę zamyka pyszna propozycja dla wszystkich fanów karmelowych smaków, czyli Salted Caramel Latte. Ta deserowa opcja w typie latte to pełny charakteru, zrównoważony smak ukryty w kawie udekorowanej posypką amaretto. Ten nowoczesny twist na temat słonego karmelu zachwyca zrównoważonym i delikatnym smakiem oraz bez wątpienia zapewni nam energię na cały dzień i świetnie połączy się z maślanym francuskim croissantem. Dodatkowo, sięgając po ulubiony napój nie musimy rezygnować z naszych nawyków żywieniowych – w Costa Coffee czeka na nas szeroki wybór roślinnych zamienników mleka. W tym napój sojowy, migdałowy, sojowo-kokosowy oraz nowy i pyszny napój owsiany.
Ulubiona kawa na wyciągnięcie ręki
Odwiedzając kawiarnie Costa Coffee, każdy miłośnik niepowtarzalnych smaków może być pewien, że czeka na niego prawdziwa, aromatyczna uczta. Daj się oczarować kawowej słodyczy i zamów na wynos swój ulubiony, rozgrzewający napój już dziś. Możesz to zrobić odwiedzając najbliższą kawiarnię lub z dostawą w dowolne miejsce przez aplikację UberEats. Sięgnij po pyszności już dziś!
Kabanosy oficjalną przekąską European League of Football
Grupa Wittchen rośnie dzięki e-commerce, w 2023 roku zwiększyła przychody o 15%
Manufaktura jako pierwsza w Łodzi: otwarcie sklepu Candy POP
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Bankowość
Ponad 70 proc. budynków w Polsce wymaga gruntownej modernizacji. 1 mln zł trafi na granty na innowacje w tym obszarze
Ograniczenie zużycia energii w budynkach to jeden z najbardziej efektywnych ekonomicznie sposobów redukcji emisji dwutlenku węgla. Tymczasem w Unii Europejskiej zdecydowana większość budynków mieszkalnych wymaga poprawy efektywności energetycznej. Innowacji, które mają w tym pomóc, poszukuje ING Bank Śląski w piątej edycji swojego Programu Grantowego dla start-upów i młodych naukowców. Najlepsi mogą liczyć na zastrzyk finansowania z przeznaczeniem na rozwój i komercjalizację swojego pomysłu. Budżet Programu Grantowego ING to 1 mln zł w każdej edycji.
Infrastruktura
Branża infrastrukturalna szykuje się na inwestycyjny boom. Projektanci i inżynierowie wskazują na szereg wyzwań w kolejnych latach
W kolejnych latach w polskiej gospodarce ma być odczuwalne przyspieszenie realizacji inwestycji infrastrukturalnych. Ma to związek z finansową perspektywą unijną na lata 2021–2027 i odblokowaniem środków z KPO. To inwestycje planowane na dziesiątki albo nawet na setki lat, a w dyskusji dotyczącej takich projektów często pomijana jest rola projektantów i inżynierów. Przedstawiciele tych zawodów wskazują na szereg wyzwań, które będą rzutować na planowanie i realizowanie wielkich projektów infrastrukturalnych. Do najważniejszych zaliczają się m.in. relacje z zamawiającymi, coraz mniejsza dostępność kadr, konieczność inwestowania w nowe, cyfrowe technologie oraz unijne regulacje dotyczące zrównoważonego rozwoju w branży budowlanej.
Konsument
Techniki genomowe mogą zrewolucjonizować europejskie rolnictwo i uodpornić je na zmiany klimatu. UE pracuje nad nowymi ramami prawnymi
Techniki genomowe (NTG) pozwalają uzyskiwać rośliny o większej odporności na susze i choroby, a ich hodowla wymaga mniej nawozów i pestycydów. Komisja Europejska wskazuje, że NTG to innowacja, która może m.in. zwiększyć odporność systemu żywnościowego na zmiany klimatu. W tej chwili wszystkie rośliny uzyskane w ten sposób podlegają tym samym, mocno wyśrubowanym zasadom, co GMO. Dlatego w ub.r. KE zaproponowała nowe rozporządzenie dotyczące roślin uzyskiwanych za pomocą technik genomowych. W lutym br. przychylił się do niego Parlament UE, co otworzyło drogę do rozpoczęcia negocjacji z rządami państw UE w Radzie. Wątpliwości wielu państw członkowskich, również Polski, budzi kwestia patentów NGT pozostających w rękach globalnych koncernów, które mogłyby zaszkodzić pozycji europejskich hodowców.
Partner serwisu
Szkolenia
Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.