Komunikaty PR

100% cocoa i 100% smaku w nowej tabliczce z Wawelu

2021-03-30  |  12:00
Biuro prasowe
Do pobrania wawel ( 1.35 MB )

Do portfolio marki Wawel dołączył wyjątkowy produkt - Extra Gorzka 100% cocoa 80g, oparta tylko na jednym surowcu: certyfikowanym ziarnie kakaowca odmiany Forastero z plantacji w Ghanie.

Extra Gorzka 100% cocoa Wawel została stworzona z myślą o koneserach intensywnie głębokich smaków i aromatów pochodzących z natury. Poza miazgą kakaową i tłuszczem kakaowym z ziaren kakaowca nie zawiera żadnych innych składników i dodatków.

Subtelna i cienka tabliczka z wytłoczonymi motywami ziaren kakaowca powstała w wyniku długiego, starannego procesu konszowania. Gładka struktura i charakterystyczny połysk podkreślają jej naturalny skład. Warto spróbować Extra Gorzkiej w towarzystwie mocnego espresso lub przełamując jej wytrawny smak dodatkiem miodu.

„Wawel jest liderem w segmencie gorzkich czekolad premium. Polscy konsumenci utożsamiają naszą markę z wysoką jakością, stale zatem podnosimy sobie poprzeczkę i zaskakujemy nowościami” – mówi Dorota Piwowarska, Category Manager w firmie Wawel, odpowiedzialna za czekolady. “Przykładowo, w minionym roku zmieniliśmy opakowania naszych Czekolad Premium na kartonikowe oraz wprowadziliśmy kolekcję „Ziarna Świata”. Extra Gorzka z kolei to produkt o najwyższej zawartości ziarna kakaowego w naszym portfolio” - dodaje.

Wyjątkowość 100% cocoa Extra Gorzkiej podkreśla elegancki kartonik z atrakcyjnym designem i subtelnymi uszlachetnieniami, nawiązujący do tradycji marki Wawel - historycznego elementu grafiki z archiwalnych źródeł firmy. Co więcej, czarne opakowanie wyróżnia się na półce, kusi wzrok i podkreśla unikatowość i wysoką jakość produktu.

Extra Gorzka 100% cocoa powstała wyłącznie z jednego surowca - ziarna kakaowego z Ghany, certyfikowanego znakiem Rainforest Alliance™. Certyfikacja oznacza, iż surowiec ten pochodzi z upraw prowadzonych w sposób odpowiedzialny i zrównoważony, a pozyskanie surowca nie ma negatywnego wpływu na środowisko naturalne i sytuację ludzi zatrudnionych przy jego wytwarzaniu. Produkt nie zawiera żadnych innych dodatków, barwników, aromatów czy emulgatorów. Nie zawiera również cukru.

Nowa Extra Gorzka to jedyny w portfolio marki Wawel i jeden z niewielu na rynku produktów o 100% zawartości ziaren kakaowca. W gronie czekolad gorzkich producenta znajdziemy m.in. rodzinę Czekolad Premium o 70% i 90% zawartości cząstek ziarna kakaowego oraz limitowaną kolekcję “Ziarna Świata” z 74% cocoa z regionalnych plantacji Kamerunu, Wenezueli i Ghany.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Smak zaczyna się od mięsa Biuro prasowe
2024-12-30 | 15:20

Smak zaczyna się od mięsa

W nowej kampanii marketingowej firma Sokołów skupia się na wysokiej jakości swojego surowca i produktów. – W Sokołowie wiemy, że smak zaczyna się od mięsa –
Przemysł spożywczy Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?
2024-12-20 | 01:00

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

Ponad 60 proc. polskich gospodarstw domowych przyznaje, że po świętach zostaje im nadmiar jedzenia – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie sieci Netto[1]. Choć większość
Przemysł spożywczy „Herbapol. We współpracy z naturą.”
2024-12-19 | 11:27

„Herbapol. We współpracy z naturą.”

Jej założeniem jest pokazanie, że marka Herbapol, która poszczycić się może bogatą wiedzą i wieloletnim doświadczeniem w zakresie ziół i owoców, jednocześnie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Handel

Konsumenci w sieci narażeni na długą listę manipulacyjnych praktyk sprzedażowych. Zagraniczne platformy wymykają się unijnym regulacjom

Wraz z pojawieniem się na polskim i europejskim rynku platform sprzedażowych spoza UE rośnie też liczba przypadków stosowania tzw. dark patterns, czyli manipulacyjnych technik sprzedażowych. Nowe regulacje UE – w tym rozporządzenie w sprawie jednolitego rynku usług cyfrowych oraz akt o usługach cyfrowych – mają lepiej chronić przed nimi konsumentów, a podmiotom stosującym takie praktyki będą grozić wysokie kary finansowe. Problemem wciąż pozostaje jednak egzekwowanie tych przepisów od zagranicznych platform, które wymykają się europejskim regulacjom. – To jest w tej chwili bardzo duże wyzwanie dla całego rynku cyfrowego, że w praktyce regulacje nie dotyczą w takim samym stopniu wszystkich graczy – mówi Teresa Wierzbowska, prezeska Związku Pracodawców Prywatnych Mediów.

Fundusze unijne

Europejscy młodzi twórcy w centrum polskiej prezydencji w Radzie UE. Potrzebne nowe podejście do wsparcia ich karier

Wsparcie startu kariery młodych artystów i debata nad regulacjami dla sektora audiowizualnego, które będą odpowiadać zmieniającej się rzeczywistości technologicznej – to dwa priorytety polskiej prezydencji w Radzie UE z zakresu kultury. Najbliższe półrocze będzie także okazją do promocji polskich twórców w państwach członkowskich i kandydujących, a współpraca z artystami z innych krajów ma pokazać, że kultura może łączyć i być platformą dialogu międzynarodowego.

Ochrona środowiska

Tylko 1 proc. zużytych tekstyliów jest przetwarzanych. Selektywna zbiórka może te statystyki poprawić

Wraz z nowymi przepisami dotyczącymi gospodarki odpadami od stycznia 2025 roku gminy w Polsce wprowadziły selektywną zbiórkę zużytych tekstyliów. To oznacza, że przykładowo zniszczonych ubrań nie można już wyrzucić do frakcji zmieszane. Część gmin wprowadza ułatwienia dla mieszkańców w postaci dodatkowych kontenerów. W innych mieszkańcy będą musieli samodzielnie dostarczyć tekstylia do punktów selektywnej zbiórki odpadów komunalnych (PSZOK).

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.