Komunikaty PR

Dobrowolscy od Kuchni - nowa linia dań gotowych

2023-01-09  |  20:30
Biuro prasowe
Kontakt
Sylwia Makowska
Orchidea Creative Group

ul. Ruska 51B
50-079 Wrocław
s.makowska|grupaorchidea.pl| |s.makowska|grupaorchidea.pl
517 412 466
https://grupaorchidea.pl/

Znana z doskonałej jakości wędlin marka Dobrowolscy stworzyła linię dań gotowych „Dobrowolscy od Kuchni”. To aż pięć zupełnie nowych produktów na bazie najwyższej jakości mięsa wieprzowego, pieczonych bez dodatku oleju. Na początek warto spróbować Gołąbków siekanych z pieca, które tuż po debiucie rynkowym zostały wyróżnione Złotym Medalem XXV Międzynarodowych Targów Biznes Żywność Medycyna Auto Flota. Równie pyszne są Klopsiki mięsne, Hamburgery mięsne oraz roladki - te ostatnie są dostępne w dwóch wersjach: Roladki mięsne kebab oraz Roladki z serem i pieczarkami. Dania „Dobrowolscy od Kuchni” dedykowane są wszystkim tym, którzy w poszukiwaniu sprytnych rozwiązań sięgają po produkty zdrowe, lecz pozwalające do minimum skrócić czas spędzany w kuchni na co dzień i od święta.

Marka Dobrowolscy, do tej pory znana przede wszystkim z doskonałych wędlin, poszerza swoją ofertę o dania semi-convienience „Dobrowolscy od Kuchni”. Warto po nie sięgnąć, gdy brakuje nam czasu lub chęci na samodzielne przyrządzanie od podstaw obiadów i kolacji, ale nie chcemy rezygnować z jakości i pysznego smaku.

Dania gotowe „Dobrowolscy od Kuchni” będą stanowić wyborną podstawę rodzinnego obiadu, mogą stać się też niebanalną przekąską. Ich różnorodność gwarantuje brak nudy w kuchni. Zaskakujące smakiem i formą Gołąbki siekane z pieca z dodatkiem ryżu i kapusty idealnie skomponują się z pomidorowym lub koperkowym sosem. Inspirowane smakami Bliskiego Wschodu Roladki mięsne kebab wyróżniają się dodatkiem aromatycznej mieszanki przypraw, a Roladki mięsne z serem i pieczarkami podbiją serca miłośników bardziej tradycyjnych smaków. Hamburgery mięsne zostały stworzone jako baza szybkich sandwichy lub wyszukanych burgerów. Klopsiki mięsne z kolei będą świetnie smakować z dodatkiem kluseczek lub ziemniaczków oraz ulubionej surówki. Jedno opakowanie zawiera 2-4 porcji produktu, więc jest także przyjazne dla portfela!

Linia „Dobrowolscy od Kuchni” wyróżnia się sposobem przygotowania: produkty zostały upieczone bez dodatku oleju. – Dzięki temu mają wyjątkowo delikatny, soczysty smak i są dobrym wyborem dla osób dbających o zdrową, zróżnicowaną dietę. Przed podaniem gołąbki, roladki, hamburgery i klopsiki będą wymagały tylko kilku minut w piekarniku lub kuchence mikrofalowej - mówi Anna Burak, manager ds. produktów z firmy Dobrowolscy.



Dobrowolscy to rodzinny zakład mięsny założony w 1990 roku przez Stanisława Dobrowolskiego i jego syna Adama, zlokalizowany w Wadowicach Górnych. Specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości wędlin i dań gotowych zgodnie z mottem
„Łączymy smakiem pokolenia”. Do produkcji wykorzystuje mięso pozyskiwane z tradycyjnego chowu. Od początku współpracuje z lokalnymi hodowcami, co łączy z dbałością o środowisko naturalne. Jest firmą ze 100% polskim kapitałem, która uzyskała liczne nagrody i wyróżnienia, m.in. Podkarpacką Nagrodę Gospodarczą i certyfikaty „Przedsiębiorstwo Fair Play” oraz „Solidna Firma”. www.dobrowolscy.pl

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Opolska fabryka Nutricia z tytułem Lidera Transformacji Energetycznej 2024 Biuro prasowe
2024-03-28 | 12:00

Opolska fabryka Nutricia z tytułem Lidera Transformacji Energetycznej 2024

  Spółka Nutricia Zakłady Produkcyjne, będąca częścią grupy spółek DANONE, otrzymała tytuł Lidera Transformacji Energetycznej 2024. W konkursie o tej samej nazwie
Przemysł spożywczy Białka alternatywne pozwolą zwiększyć udział gruntów na uprawy ekologiczne
2024-03-28 | 11:30

Białka alternatywne pozwolą zwiększyć udział gruntów na uprawy ekologiczne

Wspieranie rolników w rozszerzaniu alternatywnej produkcji białka mogłoby pomóc Polsce osiągnąć samowystarczalność żywnościową i zmniejszyć swój ślad węglowy,
Przemysł spożywczy Chocoflation – czekoladowa inflacja przed Wielkanocą?
2024-03-25 | 11:30

Chocoflation – czekoladowa inflacja przed Wielkanocą?

W skrócie  • Czy „czeko-flacja” to tylko kolejny pretekst do podnoszenia cen czekoladowych jajek, króliczków i kurczaczków przed Wielkanocą?

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Kongres MOVE

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Infrastruktura

Sektor ochrony zdrowia odpowiada za większe emisje CO2 niż lotnictwo. Zielone zmiany wymagają drastycznego przyspieszenia

Sektor ochrony zdrowia ponosi znaczące konsekwencje wynikające z rosnącej liczby ekstremalnych zjawisk klimatycznych, ale też poważnego zanieczyszczenia powietrza, a koszty z tym związane będą rosły. Z drugiej strony sam sektor też się przyczynia do zmian klimatycznych – odpowiada za 4 proc. emisji CO2, czym wyprzedza takie branże jak żegluga czy lotnictwo. O potrzebie przyspieszenia zielonych zmian w ochronie zdrowia coraz więcej się mówi, ale to wymaga konkretnych działań. Temu ma służyć powołana właśnie do życia Zielona Koalicja dla Zdrowia, w której uczestniczy prawie 30 podmiotów i której patronuje m.in. Narodowy Fundusz Zdrowia.

Ochrona środowiska

Nowa kadencja samorządów pod znakiem działań energetycznych i klimatycznych. 15 mld euro z UE może przyspieszyć zmiany w tym zakresie

Do wyborów samorządowych pozostał nieco ponad tydzień. Jak pokazuje nowy raport Fundacji Instytut na rzecz Ekorozwoju, na samorządowców nadchodzącej kadencji będzie czekać wiele wyzwań związanych z energetyką i polityką klimatyczną, które wynikają zarówno z regulacji UE, jak i oczekiwań społecznych. Jednak w praktyce możliwości aktywnego działania samorządów w tym obszarze są tak szerokie, jak umożliwiają im to regulacje prawne. – Tutaj pewnych rozwiązań po prostu nie ma albo są w dość dokuczliwy sposób szczegółowe i stwarzają samorządom duże trudności. Dlatego potrzebna jest interwencja rządu, żeby umożliwić samorządom aktywne działania – ocenia dr Wojciech Szymalski, prezes Fundacji Instytut na rzecz Ekorozwoju.

Prawo

Postęp technologiczny rewolucjonizuje pracę specjalistów ds. finansów. Stają się strategicznymi doradcami biznesu

Częste zmiany regulacyjne i postęp technologiczny wymuszają na specjalistach ds. finansów ciągłe nabywanie nowych kompetencji, doszkalanie i uaktualnianie swojej wiedzy. Ci, którzy potrafią się dostosować do szybkich zmian i wesprzeć swoimi umiejętnościami rozwój biznesu, mogą jednak liczyć na większe możliwości rozwoju kariery. – Finanse operują w świecie, który coraz szybciej się zmienia. To powoduje, że w przyszłości ludzie z obszaru finansów będą musieli poświęcać dużo więcej energii na to, żeby dotrzymać tempa – mówi Kuba Neneman, head of finance.ai, commercial data science manager w Shellu.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.