Komunikaty PR

Dobrowolscy od Kuchni - nowa linia dań gotowych

2023-01-09  |  20:30
Biuro prasowe
Kontakt
Sylwia Makowska
Orchidea Creative Group

ul. Ruska 51B
50-079 Wrocław
s.makowska|grupaorchidea.pl| |s.makowska|grupaorchidea.pl
517 412 466
https://grupaorchidea.pl/

Znana z doskonałej jakości wędlin marka Dobrowolscy stworzyła linię dań gotowych „Dobrowolscy od Kuchni”. To aż pięć zupełnie nowych produktów na bazie najwyższej jakości mięsa wieprzowego, pieczonych bez dodatku oleju. Na początek warto spróbować Gołąbków siekanych z pieca, które tuż po debiucie rynkowym zostały wyróżnione Złotym Medalem XXV Międzynarodowych Targów Biznes Żywność Medycyna Auto Flota. Równie pyszne są Klopsiki mięsne, Hamburgery mięsne oraz roladki - te ostatnie są dostępne w dwóch wersjach: Roladki mięsne kebab oraz Roladki z serem i pieczarkami. Dania „Dobrowolscy od Kuchni” dedykowane są wszystkim tym, którzy w poszukiwaniu sprytnych rozwiązań sięgają po produkty zdrowe, lecz pozwalające do minimum skrócić czas spędzany w kuchni na co dzień i od święta.

Marka Dobrowolscy, do tej pory znana przede wszystkim z doskonałych wędlin, poszerza swoją ofertę o dania semi-convienience „Dobrowolscy od Kuchni”. Warto po nie sięgnąć, gdy brakuje nam czasu lub chęci na samodzielne przyrządzanie od podstaw obiadów i kolacji, ale nie chcemy rezygnować z jakości i pysznego smaku.

Dania gotowe „Dobrowolscy od Kuchni” będą stanowić wyborną podstawę rodzinnego obiadu, mogą stać się też niebanalną przekąską. Ich różnorodność gwarantuje brak nudy w kuchni. Zaskakujące smakiem i formą Gołąbki siekane z pieca z dodatkiem ryżu i kapusty idealnie skomponują się z pomidorowym lub koperkowym sosem. Inspirowane smakami Bliskiego Wschodu Roladki mięsne kebab wyróżniają się dodatkiem aromatycznej mieszanki przypraw, a Roladki mięsne z serem i pieczarkami podbiją serca miłośników bardziej tradycyjnych smaków. Hamburgery mięsne zostały stworzone jako baza szybkich sandwichy lub wyszukanych burgerów. Klopsiki mięsne z kolei będą świetnie smakować z dodatkiem kluseczek lub ziemniaczków oraz ulubionej surówki. Jedno opakowanie zawiera 2-4 porcji produktu, więc jest także przyjazne dla portfela!

Linia „Dobrowolscy od Kuchni” wyróżnia się sposobem przygotowania: produkty zostały upieczone bez dodatku oleju. – Dzięki temu mają wyjątkowo delikatny, soczysty smak i są dobrym wyborem dla osób dbających o zdrową, zróżnicowaną dietę. Przed podaniem gołąbki, roladki, hamburgery i klopsiki będą wymagały tylko kilku minut w piekarniku lub kuchence mikrofalowej - mówi Anna Burak, manager ds. produktów z firmy Dobrowolscy.



Dobrowolscy to rodzinny zakład mięsny założony w 1990 roku przez Stanisława Dobrowolskiego i jego syna Adama, zlokalizowany w Wadowicach Górnych. Specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości wędlin i dań gotowych zgodnie z mottem
„Łączymy smakiem pokolenia”. Do produkcji wykorzystuje mięso pozyskiwane z tradycyjnego chowu. Od początku współpracuje z lokalnymi hodowcami, co łączy z dbałością o środowisko naturalne. Jest firmą ze 100% polskim kapitałem, która uzyskała liczne nagrody i wyróżnienia, m.in. Podkarpacką Nagrodę Gospodarczą i certyfikaty „Przedsiębiorstwo Fair Play” oraz „Solidna Firma”. www.dobrowolscy.pl

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Orchidea Creative Group
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Smak zaczyna się od mięsa Biuro prasowe
2024-12-30 | 15:20

Smak zaczyna się od mięsa

W nowej kampanii marketingowej firma Sokołów skupia się na wysokiej jakości swojego surowca i produktów. – W Sokołowie wiemy, że smak zaczyna się od mięsa –
Przemysł spożywczy Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?
2024-12-20 | 01:00

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

Ponad 60 proc. polskich gospodarstw domowych przyznaje, że po świętach zostaje im nadmiar jedzenia – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie sieci Netto[1]. Choć większość
Przemysł spożywczy „Herbapol. We współpracy z naturą.”
2024-12-19 | 11:27

„Herbapol. We współpracy z naturą.”

Jej założeniem jest pokazanie, że marka Herbapol, która poszczycić się może bogatą wiedzą i wieloletnim doświadczeniem w zakresie ziół i owoców, jednocześnie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Transport

Transport

Europejska motoryzacja gotowa do pełnej elektryfikacji. Możliwe zmiany w unijnym prawie dotyczące zeroemisyjności

Mimo coraz częściej pojawiających się prognoz dotyczących częściowego odejścia Europy od elektromobilności Bruksela nadal pozostaje przy stanowisku, że po 2035 roku motoryzacyjny rynek pierwotny będą stanowiły wyłącznie samochody zeroemisyjne. – Nie będzie całkowitego odwrotu od elektromobilności w Unii Europejskiej. W grę wchodzi jedynie pewne poluzowanie norm i przepisów – uważa Adam Holewa, członek zarządu oraz dyrektor ds. motoryzacji w spółce Boryszew SA. Jego zdaniem przemysł motoryzacyjny na Starym Kontynencie jest gotowy do pełnej elektryfikacji.

Problemy społeczne

Na rynku nieruchomości rośnie popularność rewitalizacji. Odnowa dotyczy nie tylko zabytkowych budynków, ale też dawnych terenów poprzemysłowych

Rewitalizacja byłych terenów przemysłowych i budynków jest kluczowym aspektem zrównoważonego rozwoju miejskiego i szansą na zachowanie dziedzictwa kulturowego. Jak podkreślają eksperci Deloitte’a, prawidłowo przeprowadzona rewitalizacja może pobudzić do życia dany obszar miasta i zwiększyć jego atrakcyjność inwestycyjną. Poprawi też jakość życia mieszkańców.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.