Komunikaty PR

Herbapol Esencja Natury 2024

2024-11-04  |  11:55
Biuro prasowe

Dla Herbapolu-Lublin, świętującego w tym roku 75. urodziny, natura od zawsze jest główną wartością, inspiracją i siłą napędową do dalszego rozwoju. Firma wyróżnia także tych, którzy są blisko natury, czerpią z niej to, co najlepsze i aktywnie działają na rzecz jej ochrony. Łączy ich miłość i szacunek do środowiska oraz brak zgody na szkodliwe działania człowieka wobec otoczenia. W gronie dotychczasowych laureatów są przedstawiciele i przedstawicielki świata sztuki, mediów, nauki, organizacji społecznych, blogerki i blogerzy, entuzjastki i entuzjaści kuchni oraz wiele innych osób. Wszyscy oni wyróżniają się pasją, zaangażowaniem oraz wprowadzaniem zmian na rzecz ekologii i zdrowia, w zgodzie z wartościami, które są bliskie filozofii marki Herbapol.

O tym, jak duże znaczenie dla firmy ma 75-letnia łączność z naturą, podczas gali Esencja Natury 2024 mówił także Jerzy Starak, prezes Rady Nadzorczej spółki: Rok 2024 to dla Herbapolu-Lublin wyjątkowy czas – obchodzimy 75-lecie istnienia! Dzisiejsza gala jest idealną okazją, by wspólnie świętować to niezwykłe wydarzenie i podkreślić to, co niezmiennie stanowiło serce naszej marki – bliskość z naturą i dbałość o najwyższą jakość. Herbapol od zawsze łączy tradycję z innowacyjnością. Ta podróż rozpoczęła się 75 lat temu, kiedy zioła i owoce stały podstawą naszych produktów. Pragnę podziękować wszystkim, którzy przez te lata wspierali naszą markę. To dzięki Wam możemy dziś świętować ten wyjątkowy jubileusz. Składam serdeczne gratulacje laureatom wyróżnienia Herbapol Esencja Natury! Oby Wasze sukcesy były inspiracją dla kolejnych pokoleń.

W tegorocznej edycji Herbapol Esencja Natury laureatami zostali:

  • w kategorii „W towarzystwie natury” – gospodarstwo „Na polu u Kopra”, które tworzą Karol Pomocnik i Monika Szulik. Gospodarstwo od lat jest symbolem odpowiedzialnego rolnictwa, które nie tylko dostarcza zdrowej, naturalnej żywności, ale przede wszystkim promuje życie w zgodzie z przyrodą.
  • w kategorii „Pokonać naturę” - Kamila Kielar. Została uhonorowana w uznaniu determinacji w pokonywaniu trudności, które stawia przed nią natura; za głębokie zrozumienie i pokorę wobec jej siły, a także za pokazywanie, że przekraczanie własnych granic nie polega na dominacji, ale na otwartości, gotowości do nauki i respektowaniu tego, co większe od nas.
  • w kategorii „Inspiracja naturą w sztuce” – Piotr C. Kowalski. Został doceniony za artystyczną innowacyjność, która włącza działania natury do dzieł sprawiając, że akcent przenosi się z twórcy na siły przyrody oraz za przypominanie, że sztuka może być formą współistnienia z naturą.
  • w kategorii „Edukacja i natura” – Pani od ziół – Monika Woźniak. Została wyróżniona za działalność na rzecz edukacji ekologicznej i zdrowotnej oraz za przypominanie, że powrót do natury nie jest krokiem wstecz, lecz krokiem ku lepszej, bardziej świadomej przyszłości.
  • w kategorii „Natura i zaangażowanie społeczne” – Fundacja „Las na zawsze”. To wyjątkowa organizacja, której misją jest odbudowa ekosystemów leśnych w Polsce. Została uhonorowana za imponujące osiągnięcia w zakresie zalesiania, konsekwentną edukację i podnoszenie świadomości ekologicznej w społeczeństwie, a także za działania, które inspirują do refleksji nad rolą człowieka w ochronie natury i promują proekologiczne postawy w codziennym życiu.
  • w kategorii „Z naturą od kuchni” – Karol Okrasa. Natura jest dla niego nie tylko źródłem produktów, ale przede wszystkim inspiracją, która przypomina, jak ważne jest, abyśmy z szacunkiem korzystali z tego, co oferuje nam ziemia. Jego potrawy, choć często zaskakują formą, są głęboko zakorzenione w tradycji, przypominając o wartości polskiej kuchni i jej związkach z naturą.
  • wyróżnienie specjalne Esencja Natury 2024 – Adam Wajrak. Został uhonorowany za wkład w ochronę środowiska, za niestrudzoną pracę dziennikarską i za ogromne zasługi w edukacji ekologicznej.

Tegoroczną galę Herbapol Esencja Natury poprowadził Piotr Kraśko, a muzycznym zwieńczeniem wieczoru był koncert Mrozu.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Smak zaczyna się od mięsa Biuro prasowe
2024-12-30 | 15:20

Smak zaczyna się od mięsa

W nowej kampanii marketingowej firma Sokołów skupia się na wysokiej jakości swojego surowca i produktów. – W Sokołowie wiemy, że smak zaczyna się od mięsa –
Przemysł spożywczy Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?
2024-12-20 | 01:00

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

Ponad 60 proc. polskich gospodarstw domowych przyznaje, że po świętach zostaje im nadmiar jedzenia – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie sieci Netto[1]. Choć większość
Przemysł spożywczy „Herbapol. We współpracy z naturą.”
2024-12-19 | 11:27

„Herbapol. We współpracy z naturą.”

Jej założeniem jest pokazanie, że marka Herbapol, która poszczycić się może bogatą wiedzą i wieloletnim doświadczeniem w zakresie ziół i owoców, jednocześnie

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Kongres Profesjonalistów Public Relations

Handel

Komisja Europejska chce wprowadzić ujednolicone przepisy dotyczące wyrobów tytoniowych. Europosłowie mówią o kolejnej nadregulacji

Ministerstwo Zdrowia opracowało nowy projekt przepisów wprowadzających kolejne zakazy dotyczące wyrobów tytoniowych – całkowitą eliminację e-papierosów oraz zakaz aromatów w woreczkach nikotynowych. Najprawdopodobniej w ciągu kolejnych dwóch–trzech lat Polska będzie musiała implementować nową dyrektywę dotyczącą wszystkich produktów tytoniowych, nad którym niebawem ma rozpocząć prace Komisja Europejska. Europosłowie mówią o ryzyku chaosu legislacyjnego, nadregulacji i wskazują na zagrożenia związane z proponowaną podwyżką akcyzy.

Konsument

Za trzy miesiące ruszy w Polsce system kaucyjny. Wątpliwości budzą kwestie rozliczeń i podatków

Zaledwie trzy miesiące zostały do startu systemu kaucyjnego w Polsce. Kaucje obejmą szklane i plastikowe butelki oraz puszki z napojami. To duża zmiana dla producentów napojów, sklepów i konsumentów oraz pośredniczących w zbiórce operatorów systemów kaucyjnego. Na razie przepisy są na tyle niedoprecyzowane, że budzą wiele wątpliwości w kwestii rozliczania podatków czy rozliczeń z operatorami. Producenci będą musieli płacić podatek od niezwróconych butelek, co zwiększy ich koszty.

Transport

Rośnie skala agresji na polskich drogach. Problemem jest nie tylko nadmierna prędkość, ale też jazda na zderzaku

Za kilka dni zaczynają się wakacje, czyli statystycznie najniebezpieczniejszy czas na drogach. Wśród głównych przyczyn takich zdarzeń na prostych odcinkach drogi są nadmierna prędkość i jazda na zderzaku. Zarządca autostrady A4 Katowice–Kraków w ramach kampanii „Nie zderzakuj. Posłuchaj. Jedź bezpiecznie” zwraca uwagę na zjawisko agresji na polskich drogach i przypomina, że bezpieczeństwo zaczyna się od osobistych decyzji kierowcy.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.