Komunikaty PR

Herbapol Esencja Natury 2024

2024-11-04  |  11:55
Biuro prasowe

Dla Herbapolu-Lublin, świętującego w tym roku 75. urodziny, natura od zawsze jest główną wartością, inspiracją i siłą napędową do dalszego rozwoju. Firma wyróżnia także tych, którzy są blisko natury, czerpią z niej to, co najlepsze i aktywnie działają na rzecz jej ochrony. Łączy ich miłość i szacunek do środowiska oraz brak zgody na szkodliwe działania człowieka wobec otoczenia. W gronie dotychczasowych laureatów są przedstawiciele i przedstawicielki świata sztuki, mediów, nauki, organizacji społecznych, blogerki i blogerzy, entuzjastki i entuzjaści kuchni oraz wiele innych osób. Wszyscy oni wyróżniają się pasją, zaangażowaniem oraz wprowadzaniem zmian na rzecz ekologii i zdrowia, w zgodzie z wartościami, które są bliskie filozofii marki Herbapol.

O tym, jak duże znaczenie dla firmy ma 75-letnia łączność z naturą, podczas gali Esencja Natury 2024 mówił także Jerzy Starak, prezes Rady Nadzorczej spółki: Rok 2024 to dla Herbapolu-Lublin wyjątkowy czas – obchodzimy 75-lecie istnienia! Dzisiejsza gala jest idealną okazją, by wspólnie świętować to niezwykłe wydarzenie i podkreślić to, co niezmiennie stanowiło serce naszej marki – bliskość z naturą i dbałość o najwyższą jakość. Herbapol od zawsze łączy tradycję z innowacyjnością. Ta podróż rozpoczęła się 75 lat temu, kiedy zioła i owoce stały podstawą naszych produktów. Pragnę podziękować wszystkim, którzy przez te lata wspierali naszą markę. To dzięki Wam możemy dziś świętować ten wyjątkowy jubileusz. Składam serdeczne gratulacje laureatom wyróżnienia Herbapol Esencja Natury! Oby Wasze sukcesy były inspiracją dla kolejnych pokoleń.

W tegorocznej edycji Herbapol Esencja Natury laureatami zostali:

  • w kategorii „W towarzystwie natury” – gospodarstwo „Na polu u Kopra”, które tworzą Karol Pomocnik i Monika Szulik. Gospodarstwo od lat jest symbolem odpowiedzialnego rolnictwa, które nie tylko dostarcza zdrowej, naturalnej żywności, ale przede wszystkim promuje życie w zgodzie z przyrodą.
  • w kategorii „Pokonać naturę” - Kamila Kielar. Została uhonorowana w uznaniu determinacji w pokonywaniu trudności, które stawia przed nią natura; za głębokie zrozumienie i pokorę wobec jej siły, a także za pokazywanie, że przekraczanie własnych granic nie polega na dominacji, ale na otwartości, gotowości do nauki i respektowaniu tego, co większe od nas.
  • w kategorii „Inspiracja naturą w sztuce” – Piotr C. Kowalski. Został doceniony za artystyczną innowacyjność, która włącza działania natury do dzieł sprawiając, że akcent przenosi się z twórcy na siły przyrody oraz za przypominanie, że sztuka może być formą współistnienia z naturą.
  • w kategorii „Edukacja i natura” – Pani od ziół – Monika Woźniak. Została wyróżniona za działalność na rzecz edukacji ekologicznej i zdrowotnej oraz za przypominanie, że powrót do natury nie jest krokiem wstecz, lecz krokiem ku lepszej, bardziej świadomej przyszłości.
  • w kategorii „Natura i zaangażowanie społeczne” – Fundacja „Las na zawsze”. To wyjątkowa organizacja, której misją jest odbudowa ekosystemów leśnych w Polsce. Została uhonorowana za imponujące osiągnięcia w zakresie zalesiania, konsekwentną edukację i podnoszenie świadomości ekologicznej w społeczeństwie, a także za działania, które inspirują do refleksji nad rolą człowieka w ochronie natury i promują proekologiczne postawy w codziennym życiu.
  • w kategorii „Z naturą od kuchni” – Karol Okrasa. Natura jest dla niego nie tylko źródłem produktów, ale przede wszystkim inspiracją, która przypomina, jak ważne jest, abyśmy z szacunkiem korzystali z tego, co oferuje nam ziemia. Jego potrawy, choć często zaskakują formą, są głęboko zakorzenione w tradycji, przypominając o wartości polskiej kuchni i jej związkach z naturą.
  • wyróżnienie specjalne Esencja Natury 2024 – Adam Wajrak. Został uhonorowany za wkład w ochronę środowiska, za niestrudzoną pracę dziennikarską i za ogromne zasługi w edukacji ekologicznej.

Tegoroczną galę Herbapol Esencja Natury poprowadził Piotr Kraśko, a muzycznym zwieńczeniem wieczoru był koncert Mrozu.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Smak zaczyna się od mięsa Biuro prasowe
2024-12-30 | 15:20

Smak zaczyna się od mięsa

W nowej kampanii marketingowej firma Sokołów skupia się na wysokiej jakości swojego surowca i produktów. – W Sokołowie wiemy, że smak zaczyna się od mięsa –
Przemysł spożywczy Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?
2024-12-20 | 01:00

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

Ponad 60 proc. polskich gospodarstw domowych przyznaje, że po świętach zostaje im nadmiar jedzenia – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie sieci Netto[1]. Choć większość
Przemysł spożywczy „Herbapol. We współpracy z naturą.”
2024-12-19 | 11:27

„Herbapol. We współpracy z naturą.”

Jej założeniem jest pokazanie, że marka Herbapol, która poszczycić się może bogatą wiedzą i wieloletnim doświadczeniem w zakresie ziół i owoców, jednocześnie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Kongres Rady Podatkowej

Targi Bezpieczeństwa

Handel

Ze względu na różnice w cenach surowce wtórne przegrywają z pierwotnymi. To powoduje problemy branży recyklingowej

Rozporządzenie PPWR stawia ambitne cele w zakresie wykorzystania recyklatów w poszczególnych rodzajach opakowań. To będzie oznaczało wzrost popytu na materiały wtórne pochodzące z recyklingu. Obecnie problemy branży recyklingu mogą spowodować, że popyt będzie zaspokajany głównie przez import. Dziś do dobrowolnego wykorzystania recyklatów nie zachęcają przede wszystkim ceny – surowiec pierwotny można kupić taniej niż ten z recyklingu.

Przemysł spożywczy

Rośnie presja konkurencyjna na unijne rolnictwo. Bez rekompensat sytuacja rolników może się pogarszać

Rolnictwo i żywność, w tym rybołówstwo, są sektorami strategicznymi dla UE. System rolno-spożywczy, oparty na jednolitym rynku europejskim, wytwarza ponad 900 mld euro wartości dodanej. Jego konkurencyjność stoi jednak przed wieloma wyzwaniami – to przede wszystkim eksport z Ukrainy i niedługo także z krajów Mercosur, a także presja związana z oczekiwaniami konsumentów i Zielonym Ładem. Bez rekompensat rolnikom może być trudno tym wyzwaniom sprostać.

Transport

Infrastruktury ładowania elektryków przybywa w szybkim tempie. Inwestorzy jednak napotykają szereg barier

Liczba punktów ładowania samochodów elektrycznych wynosi dziś ok. 10 tys., a tempo wzrostu wynosi ok. 50 proc. r/r. Dynamika ta przez wiele miesięcy była wyższa niż wyniki samego rynku samochodów elektrycznych, na które w poprzednim roku wpływało zawieszenie rządowych dopłat do zakupu elektryka. Pierwszy kwartał br. zamknął się 22-proc. wzrostem liczby rejestracji w ujęciu rocznym, ale kwiecień przyniósł już wyraźne odbicie – o 100 proc.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.