Idealne na grilla
Orchidea Creative Group
ul. Ruska 51B
50-079 Wrocław
s.makowska|grupaorchidea.pl| |s.makowska|grupaorchidea.pl
517 412 466
https://grupaorchidea.pl/
Sezon grillowy w pełni, dlatego firma Dobrowolscy poleca dwa produkty, idealne do wrzucenia na ruszt. To znane i lubiane przez konsumentów Kiełbaski białe i Kiełbaski z piersią kurczaka, które pojawiły się na rynku w nowych opakowaniach.
Ulubione dania z grilla
Przygotowywanie posiłków na grillu stało się już polską tradycją. Trudno wyobrazić sobie sezon wiosenno-letni bez rozpalenia paleniska i biesiady pod chmurką dla rodziny i znajomych. Grillować można rozmaite dania, ale największą popularnością cieszy się pieczenie mięsa i wędlin, w tym oczywiście kiełbasy. Firma Dobrowolscy ma w swojej ofercie wiele produktów idealnie nadających się na grilla. Dla ułatwienia konsumentom, informacja o tym została umieszczona na opakowaniach. Tak jest m.in. w przypadku Kiełbasek z piersią kurczaka i Kiełbasek białych.
Kiełbaski razy dwa
Kiełbaski z piersią kurczaka Dobrowolscy mają delikatny smak i wyczuwalny aromat wędzenia na drewnie bukowym. Są sprzedawane w opakowaniach o wadze ok. 0,5 kg. Zawierają 85% mięsa i powinny być przechowywane w temperaturze od 0 do 10°C. Mogą być jedzone zarówno na zimno, jak i na ciepło – doskonale smakują po ugotowaniu, usmażeniu na patelni i po upieczeniu w kuchennym piekarniku lub na grillu. Przeciętna wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1111 kJ/ 268kcal, tłuszcz 21,0 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,5 g), węglowodany 1,7 g (w tym cukry 0,6 g), białko 17,5 g, sól 2,0 g.
Kiełbaski białe Dobrowolscy posiadają wyrazisty smak z wyczuwalną nutą majeranku i pieprzu. Są sprzedawane w opakowaniach o wadze ok. 0,5 kg. Kiełbaski stanowią doskonałe źródło białka i powinny być przechowywane w temperaturze od 0 do 10°C. To wędlina parzona, która wyjątkowo smakuje na ciepło – ugotowana, usmażona lub upieczona na grillu.
Nowe opakowania
Oba produkty dostępne są w nowych opakowaniach. Wzrok przyciągają umieszczone centralnie: miodowe logo producenta na tle z bielonych desek i nazwa produktów. Niżej, po prawej znajdują się fotografie przedstawiające produkty przystrojone dodatkami: pomidorem, liśćmi bazylii i ziarenkami pieprzu. Na opakowaniach znalazło się również miejsce na dodatkowe, ważne dla klienta informacje dotyczące istotnych właściwości produktów oraz polecanych sposobów przygotowania.
Dobrowolscy to rodzinny zakład mięsny założony w 1990 roku przez Stanisława Dobrowolskiego i jego syna Adama, zlokalizowany w Wadowicach Górnych. Specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości wędlin i dań gotowych zgodnie z mottem „Łączymy smakiem pokolenia”. Do produkcji wykorzystuje mięso pozyskiwane z tradycyjnego chowu. Od początku współpracuje z lokalnymi hodowcami, co łączy z dbałością o środowisko naturalne. Jest firmą ze 100% polskim kapitałem, która uzyskała liczne nagrody i wyróżnienia, m.in. Podkarpacką Nagrodę Gospodarczą i certyfikaty „Przedsiębiorstwo Fair Play” oraz „Solidna Firma”.
www.dobrowolscy.pl
Knorr: 186 lat kulinarnej rewolucji, której serce bije w Poznaniu
Lantmannen Unibake, dostawca produktów piekarniczych, obchodzi 30-lecie w Polsce
Producenci napojów zawiązali spółkę akcyjną KAUCJA.PL
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Prawo
Ulga na badania i rozwój może być lekiem na rosnące koszty zatrudnienia. Korzysta z niej tylko 1/4 uprawnionych firm
Wysokie koszty zatrudnienia to w tej chwili jedno z poważniejszych wyzwań utrudniających działalność i hamujących rozwój polskich przedsiębiorstw. – Skuteczną odpowiedzią może być ulga badawczo-rozwojowa – wskazuje Piotr Frankowski, dyrektor zarządzający Ayming Polska. Ten instrument umożliwia odliczenie nawet 200 proc. kosztów osobowych, czyli m.in. wynagrodzeń, od podstawy opodatkowania. Ulgę B-+R zna 90 proc. rodzimych przedsiębiorstw, ale korzysta z niej mniej niż 1/4 uprawnionych. Firma, wspólnie z Konfederacją Lewiatan, przedstawiła rządowi szereg rekomendacji działań, które mogłyby te statystyki poprawić.
Farmacja
Diagnostyka obrazowa w Polsce nie odbiega jakością od Europy Zachodniej. Rośnie dostępność badań i świadomość pacjentów
Na podstawie wyników diagnostyki obrazowej, czyli m.in. tomografii komputerowej, USG, RTG czy rezonansu magnetycznego, podejmowanych jest nawet 80 proc. decyzji klinicznych. – Diagnostyka obrazowa będzie miała coraz większe znaczenie w medycynie – mówi prof. nadzw. dr hab. n. med. Jakub Swadźba, założyciel i prezes zarządu Diagnostyka SA. Jak ocenia, ten segment w Polsce jest już na światowym poziomie, a ostatnie lata przyniosły znaczący postęp związany z upowszechnieniem nowych technologii i nowoczesnych rozwiązań.
Ochrona środowiska
Europa przegrywa globalny wyścig gospodarczy. Nowa KE będzie musiała podjąć szybkie i zdecydowane działania
Udział Europy w światowej gospodarce się kurczy. Podczas gdy jeszcze w 2010 roku gospodarki UE i USA były mniej więcej tej samej wielkości, tak dekadę później, w 2020 roku Wspólnota znalazła się już znacznie poniżej poziomu amerykańskiego. – Niedługo jedynym, co Europa będzie mogła zaoferować światu, będą konsumenci – mówi europosłanka Ewa Zajączkowska-Hernik. Jak wskazuje, przywrócenie gospodarczej atrakcyjności UE powinno być priorytetem nowej Komisji Europejskiej, ale nie da się tego pogodzić z zaostrzeniem polityki klimatycznej.
Partner serwisu
Szkolenia
Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.